BRIOȘE CU IAURT ȘI MERE

BRIOȘE CU IAURT ȘI MERE

Acestea cred că au fost cele mai pufoase și mai bine-crescute brioșe pe care le-am făcut până acum. Nici după ce s-au răcit nu s-au tuflit. 🙂

Pentru aceste bunătăți am folosit:

2 mere mari și dulci

150 g iaurt

3 ouă

100 g unt topit

½ linguriță cardamom

½ linguriță scorțișoară

200 g făină

praf de copt

dragoste (fără măsură)

Am ras merele (pe răzătoarea mare, să rămână bucățele care se simt între dinți), cu ajutorul lui Sebi (la noi se rade apăsând butonul, așa că riscul de a rade și degetele este destul de mic 🙂 ). Am bătut bine ouăle și am adăugat iaurtul, untul, condimentele și merele rase. La final am adăugat ”în ploaie” făina și praful de copt.

Am adăugat amestecul în tava de brioșe, unsă și tapetată cu puțină făină (am umplut cam 2/3 – restul, au crescut frumos). Am dat la cuptorul încălzit pentru aprox. 25 de minute (până au trecut testul cu scobitoarea).

Mă tot uitam la ele în cuptor, le admiram cu cresc și le rugam să nu dea înapoi. 😀 Și m-au ascultat. Au rămas mari, pufoase și delicioase, cu o crustă fină deasupra și fluffy la interior.

 

Enjoy!

9 comments to BRIOȘE CU IAURT ȘI MERE

  • adriana  says:

    Exact asa le fac si eu. Dupa multe retete incercate combinatia asta e perfecta. Cred ca secretul este in iaurtul care potenteaza agentul de creștere. Eu le fac cu bicarbonat.

  • Andreea Epure  says:

    La cate grade le-ai pus la cuptor?

  • SebaBaby  says:

    Nu am idee – am un cuptor de aragaz, clasic 😀

  • Andreea Epure  says:

    Le-am rezolvat la 170-180 grade

    • SebaBaby  says:

      Cum au iesit? 😀

    • Andreea Epure  says:

      au iesit f bune. Au crescut frumos. La testul cu scobitoarea erau ok,dar raman un pic umede in interior? asa tb sa fie sau am gresit eu ceva?

    • SebaBaby  says:

      Poate trebuia sa le mai lasi cateva minute.
      Ma bucur ca ti-au iesit 🙂

  • IRINA  says:

    Cat praf de copt? un pliculet sau mai putin?

    • Elena Munteanu  says:

      Uf, nu stiu exact… Am respectat indicațiile de pe pliculeț, in funcție de cantitatea de făină.

Leave a Reply