BRIOȘE CU MERE ȘI GHIMBIR

Briose cu mere si ghimbir

Soțului meu nu îi place scorțișoara (poate doar în vinul fiert :P). Sau deserturile dulci. De cele mai multe ori când pregăteam un desert, făceam puțin că el nu mânca, chiar dacă foloseam puțin zahăr.

Pentu că m-am trezit cu multe mere gustoase în bucătărie, m-am gândit să pregătesc ceva bun-bunuț, care să placă soțului și să meargă și ca gustare în mașină pentru prichi. Fără scorțișoară, musai. Și fără zahăr. 🙂

Astfel că am făcut rapid niște brioșe, folosind:

2 mere mari

3 curmale hidratate

1 banană

2 ouă

100 g unt topit

1 linguriță ghimbir

½ linguriță nucșoară

200 g făină

praf de copt

dragoste (fără măsură)

Am ras merele și am pasat banana și curmalele. Am amestecat cu ouăle bine bătute și untul topit, ghimbirul și nucșoara, după care am adăugat ”în ploaie” făina și praful de copt.

Am adăugat amestecul în tava cu 12 forme de brioșe (de data aceasta am folosit hârtie pentru brioșe) și am dat la cuptorul încălzit pentru aprox. 25 de minute (până au trecut testul cu scobitoarea). Au crescut frumos și s-au rumenit apetisant. 🙂

Am servit băieții după ce s-au răcit, încrezătoare că am reușit un preparat potrivit pentru amândoi:

Soțul – ”Mda, le-ai făcut pentru copil. Eu le-aș fi vrut mai dulci.” (:\)

Prichi – îndeasă în gură cu toate mânuțele 🙂 Yey, am gustare pe mașină pentru 2-3 zile!

 

Enjoy!

 

Leave a Reply