Diversificare Rețete

BULGĂRAȘI DE ZĂPADĂ

26/01/2016
Rafaelo copii

Pentru petrecerea de iarnă de la grădiniță, am vrut să pregătesc câteva gustări împreună cu Sebi, pentru a-l introduce încă puțin din spiritul sărbătorilor de iarnă. Am vrut să facem ceva în ton cu tema și sezonul (chiar dacă afară nu era fulg de nea si temperaturile depășeau cam mult data din calendar).

Bineînțeles trebuia să fie ceva super-rapid de făcut pentru că… timp pe minus…

Am ales o rețetă cu nucă de cocos, care să imite vizual zăpada după care tânjeam (acum vrem sa plece, e prea multa, e prea frig 🙂 ). Așadar, am făcut bombonele:

200 g fulgi nucă de cocos

2 linguri unt de cocos

150 g mascarpone

100 g caju mărunțit

2 linguri miere

dragoste (fără măsură)

Le-am amestecat pe toate într-un castron, până s-au distribuit bine ingredientele. Am făcut biluțe pe care le-am mai tăvălit printr-un strat de fulgi de nucă de cocos și… cam atât. Nu cred ca a durat mai mult de 15 minute. 😀

Sebi vroia să mă ajute – făcea o biluță și hop!, în gură cu ea și fugea. 🙂 Revenea după ce o termina și cerea din nou să ”ajute”.

Am reușit să salvez suficiente pentru petrecere și tot urmăream cu coada ochiului cum se topesc una câte una – bine, multe s-au topit la Sebi în gură, că știa ce-i acolo. 🙂

 

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pintea Corina 26/01/2016 at 14:11

    Foarte delicate si gustoase bombonelele. Cum am vazut reteta am fugit sa iau ce-mi lipsea :). Multumesc

    • Reply SebaBaby 26/01/2016 at 14:13

      Se fac ataaaaat de repede 🙂

    Leave a Reply