Diversificare Rețete

CHIFTELUȚE CU PUI ȘI SMÂNTÂNĂ

19/05/2016
CHIFTELUȚE CU PUI ȘI SMÂNTÂNĂ

Zilele trecute răsfoiam cartea de rețete a multicooker-ului, căutând ceva bun de aruncat în el. Mi s-au oprit ochii asupra rețetei de chifteluțe cu pui și smântână (de fapt asupra fotografiei apetisante) și m-am gândit că o pot adapta astfel încât poate va pofti și prichi la ele.

Acum este într-o perioadă în care dacă nu are carne în farfurie nu e de bine. 🙂

Așadar, am amestecat într-un castron:

300 g carne tocată de pasăre

1 ceapă

50 g smântână

1 ou

1 lingură pesmet

2 linguri ulei de măsline

pătrunjel proaspăt tocat

condimente

dragoste (fără măsură)

Am amestecat bine toate ingredientele și le-am făcut biluțe numai bune de apucat de mânuțele micuțe ale puiului (cu palmele umede, pentru a se desprinde mai ușor). Le-am pus în aparat pe programul Steam (presiunea 3) la 40 de minute.

Au ieșit surprinzător de gustoase. 🙂 Prichi a dat iama în ele și a înghiți vreo trei rapid (nici nu cred că le-a mestecat prea mult). Pe următoarele le-a savurat mai bine.

Eu le-am preferat cu un sos. Cred că merg servite și cu o garnitură. Soțul nu a pus gura pe ele pentru că puiul nu e porc și, în plus, aia e mâncare pentru copil, deci nu e suficient de sărată pentru gustul lui. 😀

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply