CHIFTELUȚE CU PUI

Chiftelute cu pui

Când băieţii se întiiiiiind la un grătar mult şi bine, copiii intră la somn (dap, grătarul se întinde după ora 20…) iar cărnița pregătită pentru ei rămâne nemâncată.

Așadar, a doua zi m-am trezit cu o friptură rece în frigider, pe care Sebi nu ar fi servit-o reîncălzită – proaspăt făcută e cea mai bună. Deci, a trebuit să o reinventez cumva:

1 pulpă de pui la grătar

1 ceapă mică

1 morcov

½ ardei kapia

2 căței de usturoi

1 ou

1 lingură făină integrală

2 linguri fulgi de drojdie inactivă

2 linguri ulei de măsline

½ linguriță cimbru

sare

dragoste (fără măsură)

Cu ajutorul micuțului am băgat toate ingredientele în chopper și le-am mărunțit bine de tot. Am format (tot împreună) chifteluțele cu mâna și le-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt (au ieșit 10 bucăți).

Am băgat tava în cuptorul pre-încălzit pentru 20 de minute (le-am întors după 10 minute). Și cam atât 🙂

Au ieșit foarte gustoase – atât prichi cât și prietenii lui de joacă au savurat chifteluțele (ba chiar au renunțat la pizza* pentru ele) 😛

Enjoy!

 

*pizza baby-friendly de la Fabio 😉

 

Leave a Reply