Diversificare Rețete

CHIFTELUȚE CU QUINOA

24/10/2016
Chiftelute cu quinoa

Zilele trecute am dat iama in sertarul cu bunătăți ”speciale” – chestii din alea ciudate pe care soțul nu pune gura că-s ale copilului (adică le refuză din start pe principiul ”Nu îmi plac dar nici nu vreau să le încerc.”).

Mai aveam niște quinoa într-o pungă și am zis să scap de ea, așa că mi-am amintit de o rețetă pe care i-am pregătit-o puiului de când era mic mic – chifteluțe cu legume, pe care le putea lua singur în mână și molfăi (făcând mizerie, desigur 🙂 ).

Așadar, am pregătit următoarele (am avut multe la îndemână, mai ales că nu sunt necesare cantități mari – aș fi putut pune și mai multe sau mai puține ingrediente 😀 ):

o cană de quinoa

o ceapă mică (îmi plac cele roșii, sunt mai aromate)

un morcov mic

două ouă

o ciupercă parfumată

un cățel de usturoi

două linguri de făină

două linguri cu ulei de măsline

o lingură de semințe de floarea soarelui

o lingură de susan

verdeață proaspătă (mărar și pătrunjel)

condimente

dragoste (fără măsură)

Quinoa am pregătit-o cu o seară înainte – am spălat-o bine sub jet de apă rece și am lăsat-o într-un castron cu apă până a doua zi. Am mai clătit o dată înainte de a pune la fiert: în apa clocotind (data viitoare voi folosi supă de pui – abia la final mi-am amintit că am în congelator…) am adăugat quinoa, am lăsat 10 minute, după care am oprit focul și am mai lăsat 10 minute oala acoperită.

Cât timp a fiert quinoa am băgat la chopper ceapa, morcovul, ciuperca, usturoiul și verdeața. După ce s-a răcit puțin quinoa, am amestecat toate bunătățile într-un castron mare și le-am lăsat să se odihnească puțin. Apoi am mai pus încă puțin din ultimul ingredient. 😀

Între timp am pornit cuptorul, l-am lăsat să se încingă și am pregătit o tavă mare pe care am întins o foaie de copt. Cu o lingură și cu palma (ambele umezite cu apă rece din când în când) am format chifteluțe și le-am așezat în tavă.

Am dat totul la cuptor pentru 20-25 de minute, după care le-am întors pe partea cealaltă și le-am mai lăsat 15-20 de minute, până s-au rumenit apetisant.

Chifteluțele au ieșit foarte gustoase și bine legate – mie mi-au plăcut (data viitoare sper să nu uit să rad și puțin parmezan pe deasupra 😀 ). Sebi a mâncat mai multe în mașină și la plimbări, din mers. Soțul – deloc, ofcourse. 😀

 

Enjoy!

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply