Diversificare Rețete

CREMĂ DE MASCARPONE ȘI PIURE DE CASTANE

07/01/2016
Mascarpone si castane

Am găsit zilele trecute la cumpărături piure de castane – pachet congelat, cu ingrediente destul de ok (nu 100% ideale pentru copii, dar suficient de bune pentru noi). Nu am rezistat tentației și curiozității (nu mai mâncasem până atunci) așa că l-am luat.

Yummyyy 🙂 Mie mi-a plăcut. Mi l-am și imaginat într-un tort, într-o înghețată sau pe niște clătite (toate în capul meu, că nu aveam timp să prepar așa delicii). Dar a fost foarte bun și așa, direct cu lingurița 😀

Dar pentru Sebi mi s-a părut a fi prea dulce, așa că am căutat o rețetă care să fie potrivită și pentru pofticiosul din el. Am aruncat un ochi în frigider şi am scos:

100 g mascarpone

100 g smântână

50 g piure de castane

dragoste (fără măsură)

Am aruncat toate ingredientele într-un castron și am băgat mixerul în ele până s-au omogenizat bine de tot – a ieșit o cremă destul de bine legată, fină și foarte plăcut aromată. Am așezat-o în cupe de înghețată și am adăugat nuci mărunțite pentru prichi și dulceață de vișine amare pentru mine.

Este o rețetă delicioasă, care se pregătește foarte repede. Crema poate fi folosită și pentru un tort, de exemplu – este groasă și ar sta bine pe un blat 😉

Sebi a adunat nucile de sus (cu crema de care se lipiseră), a mai lins încă vreo două lingurițe și cam atât. Yey! More for me! 😀

 

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply