Despre bolile copilăriei

Varicela adulti

Zilele acestea am avut ocazia să experimentez o altă latură a minunatei vieți de părinte, oarecum inevitabilă – cea a bolilor copilăriei. Cum Sebi a fost până acum un copil foarte sănătos (exagerat de sănătos, ar fi zice mulți), nu am adunat prea multă experiență la acest capitol.

Dar, oricum, nu este vorba despre bolile copilăriei lui Sebi. Ci ale copilăriei mele! Boli care nu m-au pocnit în anii tinereții și s-au găsit acum să mă atace!

Vinovata cea buboasă = varicela.

Sebi a făcut varicela de Crăciun – 5 bube amărâte, care nu l-au jenat deloc. Puțină temperatură ridicată (dar nu foarte) în noaptea dinaintea primei bube. Primă bubă pe care am văzut-o abia după trei zile, când deja i se uscase. Adică era să îi ratăm de tot varicela copilului…

Ei bine, varicela mă-sii nu putea să fie și ea la fel de flu-flu, nu-i așa? Când putea fi cu febră de până la 39, frisoane și dureri musculare, nemâncare și nesomn. Săracii băieții mei au umblat toată sâmbăta (fără succes) după Tamiflu că na, am zis că m-a pocnit gripa – că asta bântuie acum, în plin sezon.

Dar misterul s-a elucidat când totul a culminat cu câteva zeci de bube (nu am mai numărat după 100). Și bubele… ah… s-au întins peste tot!

Sunt pe față și pe spate, au coborât pe mâini până în palme și pe dosul lor, pe picioare încă apar. Mi s-au urcat pe fața-mi care arată horror – e atât de umflată și roșie și dureroasă că mă mir că soțul mai îndrăznește să mă pupe! Sau să se uite la mine!

Credeți că s-au oprit aici? Nuuuuuuu! Mi s-au urcat în cap! Mă mănâncă/ustură capul de parcă nu l-aș fi spălat de-o lună! Dar stai! Acum nici că îl mai pot spăla! Yey!

Dar cel mai rău și mai nasol nu sunt astea… ci cele din zonele intime! Că nici acolo nu am scăpat de bube!!! Și… continuă să mai apară.

Dacă vă lovește și pe voi nu pot decât să vă doresc să nu o facă în forma asta care mă torturează pe mine… și o va mai face câteva zile…

Cu ocazia asta am insistat la mama mea să facă un brainstorming să îmi spună cât mai sigur ce boli am avut în copilărie. Este aproape sigură că în afară de oreion nu m-a lovit nicio bubă. (Adică ține minte când a făcut ea însăși bube când avea 6 ani. Aș crede-o că și-ar fi amintit dacă aș fi avut și eu…)

Așadar, se pare că varicela asta nesuferită pare să fie doar prima amintire peste care am sărit în copilăria mea…

Acum, mă scuzați. Mă duc să mai zac puțin, să-mi anulez toate planurile pe următoarele două săptămâni și să îmi acopăr oglinzile din casă (că de bube nou apărute nu am nevoie de oglinzi, le simt pur și simplu).


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

9 comments to Despre bolile copilăriei

 • Nicoleta Avram  says:

  :(… Sanatate multa!

 • Livia  says:

  Buna ziua! Sebi a facut vaccinul anti varicela de a avut doar o forma usoara?

  • Elena Munteanu  says:

   Buna Livia!
   Nop, nu a facut vaccinul anti-varicela. El e un baietel destul de (prea) sanatos de felul lui. 🙂

   • Livia  says:

    Multumesc frumos!

 • Livia  says:

  Sanatate multa!

 • Oana Jindiceanu  says:

  Îmi pare atât de rău! Sănătate multă!
  Am o prietenă exact în situația ta! Copilul a făcut 2 bube, iar ea s-a chinuit aproape o lună! 🙁
  Putere și însănătoșire grabnică!
  Te îmbrățișez!

  • Elena Munteanu  says:

   Multumesc, Oana!
   Vai, sper sa nu ma chinui o luna… Sunt urate rau bubele astea si apar prin locuri… nebanuite…

Leave a Reply