FURSECO-BISCUIŢI CU MAGIUN DE PRUNE ŞI CURMALE

Înainte de a pleca în vacanță mi-am propus să pregătesc ceva rapid de ciugulit pe drum (doar nu era să termin bagajele sau să mă odihnesc în noaptea dinaintea plecării). Am aruncat un ochi prin ce aveam la dispoziţie (nu prea multe, că doar urma să plecăm o săptămână de acasă) şi am găsit cam aşa:

100 g făină integrală de grâu

50 g fulgi de ovăz

1 ou

2 linguri magiun de prune

4 curmale

50 g unt rece

2 linguri de ulei de cocos

2 linguri de lapte

1 linguriţă praf de copt

dragoste (fără măsură)

Le-am amestecat bine pe toate şi le-am pus în tava de cuptor, pe o hârtie de copt, într-un strat destul de grosuţ (au ieşit cam 7 bucăţi). Le-am dat la cuptorul incălzit 20 de minute (le-am întors după 10 minute).

Au ieșit niște chestii foarte gustoase (ceva între fursecuri și biscuiți), nu foarte arătoase, dulcege dar nu dulci (se simțeau între dinți bucățele de prune și curmale), crocănțele la suprafață. Bonus – a mâncat și prichi 😀

Enjoy!

6 comments to FURSECO-BISCUIŢI CU MAGIUN DE PRUNE ŞI CURMALE

  • Adriana  says:

    sună interesant rețeta. crezi că se poate și fără praf de copt? mulțumesc!

    • SebaBaby  says:

      Sunt sigura ca iese bine si fara praf de copt 😉

  • Tania  says:

    Nu am ulei de cocos, oare ce alt ulei as putea folosi? Cred ca voi folosi magiun de piersici in loc de prune. Inca nu am facut de prune fara zahar. Mersi.

    • SebaBaby  says:

      Eu folosesc ulei de cocos pentru ca imi place mult aroma 🙂 Insa atunci cand nu am, pun unt, de exemplu. Sunt sigura ca ies foarte gustosi si cu magiun de piersici 😉

  • Aurelia  says:

    Uleiul de cocos este cel presat la rece, care are si imtrebuintare cosmetică?
    Eu il folosesc pe post de crema de faţă ! 😊
    Fursecurile sunt cat de cat moi, sau cleioase si inecacioase? Noi nu stam f bine inca la capitolul mestecat!

    • SebaBaby  says:

      Nu stiu detalii despre ulei… l-am primit din India (si nu pricep ce scrie pe etichete)… Dar si eu il folosesc si pentru corp 😀 Ramane pielea catifelata si yummy :))
      Fursecurile mi-au iesit destul de moi (fara a fi cleioase), usor crocante la suprafata.

Leave a Reply