Review creşă – Kids at Work

Kids At Work

Prin acest articol îmi propun să vă împărtăşesc impresiile personale în urma evaluării acestei creşe particulare. Despre criteriile pe care le-am urmărit în cadrul acestei evaluări am scris mai multe aici.

Dacă aveţi experienţe proprii cu această creşă, vă invit să le împărtăşiţi, astfel încât informaţiile să ajungă şi la alţi părinţi aflaţi în căutarea locului potrivit pentru puiul lor.


CONTACT

Web: www.kidsatwork.ro

Adresa: Str. Ghiozdanului, nr. 6, sector 1 (la 15 minute de mers pe jos de la metrou Aurel Vlaicu)

Telefon: 0723.357.063 (prompţi în a răspunde de fiecare dată când am sunat)

 

ACTIVITĂŢI

Orar zilnic (prelungit): 08.30 – 17.00 (după 2 ani, copilul poate fi lăsat până la 18.30). Sunt primiți bebeluși de la 7 luni.

Vacanţe: zilele libere legale, o săptămână de Paşte, o săptămână în August (urmau să hotărască dacă vor mai adăuga încă o săptămână liberă), două săptămâni de Crăciun

Copii/Educatori: grupa are maxim 10 copii (ultima dată când am discutat au mărit-o la 12) / 2 psihopedagogi și o asistentă medicală (specializată în psihologie), prezente tot timpul

Când i-am vizitat, în grupă era un singur copil, care dormea. Copilul acela era supravegheat de două persoane.

Sala de activități: este organizată și mobilată în stil Montessori, cu materiale de calitate; este spațioasă și aerisită, împărțită în două zone de câteva trepte (pe care le-a călărit prichi cu maxim interes)

Afară: sunt scoşi în fiecare zi (chiar de două ori), indiferent de anotimp (exceptând când plouă, este ceaţă, ger sau bate vântul tare). Au o curte destul de spațioasă (pentru București), cu zone cu ciment, nisip și iarba, zone cu flori și legume plantate (îngrijite cu ajutorul copiilor). De asemenea au animăluțe (iepuri, găinușe și un cățel), care zburdă printre copii.

TV: nu au în dotare

Politica de pedepse şi recompense: NU se aplică nici pedepse, nici recompense

Camere de supraveghere: nu au; urmează să instaleze sistem de supraveghere cu circuit închis

Politica de acomodare: O zi, vine educatoarea acasă pentru a urmări copilul în mediul lui. Ulterior, la creșă, în primele 3 zile mama poate sta în zona de vestiar, împreună cu copilul (1,5 – 2 ore); în următoarele 2 zile mama se retrage treptat; în următoarea săptămână mama stă prin apropiere și este chemată doar când este nevoie.

Opționale: contra-cost se pot face cursuri de înot și muzică

 

ALIMENTAȚIE

Bucătărie proprie: nu

Sursă alimente: catering Fibrio

Meniu:

MD – brioșă cu legume / omletă cu legume / orez cu lapte de capră și caju

G – fructe de sezon

P – ciorbă de fasole verde cu ou / supă de legume cu smântână / supă cremă de broccoli + minipizza cu legume și brânză / plăcintă de legume cu pește / sarmale vegane cu linte

G – fursecuri de ovăz cu morcov / tartă de cereale cu mere / prăjitură cu dovleac

* cam puțină carne după gusturile noastre (chiar dacă proteinele se regăsesc în alte alimente)

BLW: încurajează autodiversificarea și îi cunosc principiile

 

TEHNICI

Comunicarea eliminării: au părut a fi deschise în a-l duce pe cel mic regulat la baie și să folosească doar wc-ul; erau niște olițe despre care ni s-a spus că erau aduse de unii părinți, însă nu erau folosite.

Somn: zona de dormit se află într-o parte mai ferită a sălii în care își desfășoară activitățile; sunt folosite salteluțe individuale. Dacă unui copil nu îi este somn, poate desfășura alte activități în liniște. Dacă este nevoie, copiii sunt legănați / ținuți în brațe pentru a adormi.

Plâns: dacă este nevoie, copiii sunt luați în brațe pentru a se liniști

 

MEDICAL

Cadre medicale: asistentă medicală permanentă + 1 medic pediatru 1 zi / săptămână

Vaccinările: nu sunt obligatorii

 

COSTURI

1.950 RON / lună + 700 RON înscriere + 500 RON reînscrierea anuală

* luna August se plătește ca depozit în avans (care nu se returnează dacă cel mic este retras înaintea finalizării anului)

 

CONCLUZII

Aș avea încredere să las copilul la creșa Kids At Work și o recomand 🙂

Dacă ajungeți prin zonă, pe N. Caramfil este un restaurant ”La Plăcinte” unde noi ne-am delectat culinar 😉

 


Informațiile au fost culese în perioada ianuarie – martie 2015.

 

Leave a Reply