TARTĂ CU PEȘTE

tarta cu peste

Am ajuns la această rețetă improvizând. 🙂

Eram într-o zi pe grabă (când nu sunt…?) și nu știam ce să fac rapid și gustos.

Am scormonit prin frigider, prin congelator, și după 30 de minute cu toată forfota din bucătărie (în liniște, să nu trezesc prichindelul) a ieșit ceva foarte gustos, ce tot prepar de atunci:

100 g pește

3 ouă

75 g făină

50 ml ulei de măsline

mazăre / porumb / ardei gras / spanac / leurdă / usturoi verde etc.

mix de ierburi pentru pește (eu sunt fanul celor din Grecia)

sare și piper

dragoste (fără măsură)

Peștele îl pregătesc la aburi 10 minute, după care îl mărunțesc cu degetele într-o tavă de dimensiuni medii. Dacă e o tavă bună, nu pun și hârtie de copt. Altfel, ar fi utilă să nu se lipească bunătatea.

Bat ouăle cu făina, uleiul și condimentele, după care torn compoziția peste pește. Deasupra adaug legumele preferate (sau pe care le am în frigider), congelate sau proaspete.

Bag tava în cuptorul preîncălzit pentru 15 – 20 de minute. Scot atunci când e frumos rumenită la suprafață.

După ce se răcește, tarta se poate tăia în felii, mai mici sau mai mari, după mânuța copilului. 🙂 Este o gustare ideală pentru momentele când suntem în deplasări, potrivită atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

Fac această rețetă de când era prichi mic micuț și mai mereu în plimbări. Astfel, aveam mereu la îndemână ceva gustos, care a avut succes mai tot timpul.

 

Enjoy!

Leave a Reply