Review-uri Uncategorised WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

10/10/2016
WAHM Bijuterii

Începând de astăzi mi-am propus să scriu în fiecare lună câte un articol despre afaceri ale mamelor – mai mici sau mai mari, mai noi sau mai vechi, din diverse domenii. Este vorba despre femei ce lucrează de acasă (doar de acasă, sau în paralel cu un alt job), care poate și-au schimbat domeniul de activitate după ce au devenit mame (sau mai târziu), care scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație.

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee.

Eu am urmărit de mult timp pe grupul WAHM România activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.), am văzut că sunt implicate persoane serioase și muncitoare, am apelat la astfel de mame când am fost în căutarea unui cadou (mai puțin comercial, făcut cu suflet și personalizat) și mi-am dorit să pot ajuta și eu cumva, câtuși de puțin.

Le admir pe aceste femei. Îmi amintesc când stăteam acasă cu Sebi, înainte să înceapă grădinița (iar eu serviciul), că  nu aveam timp să fac mai nimic (cafeaua era mereu rece când ajungea în mâna mea, casa nu era cea mai ordonată, mâncarea era mereu puțină și rapid de făcut… știți și voi cum e, nu?). Nu îmi imaginez să fi avut timp să mă ocup și de o afacere, cu tot ce implică… (Atunci, ca și acum, mă ocupam de scris doar când dormea prichi, de exemplu.) E foarte greu să lucrezi de acasă, având și copii prin preajmă, după părerea mea.

Astfel, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum) trei afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta, am ales ca domeniu BIJUTERIILE. Pentru că sunt o femeie căreia îi plac bijuteriile, caut tot timpul lucruri noi, frumoase, inedite, cu care să îmi accesorizez ținutele (chiar dacă ies doar la cumpărături :D). A fost greu să aleg cele trei mame pentru că am avut multe afaceri de acest tip în față. Am căutat bijuterii mai… altfel, care nu îmi cad sub ochi atât de ușor.

 

ELVEN QUILL

Ioana este mama talentata din spatele acestei afaceri. Este mamă de gemeni și lucrează de acasă din 2014. Specializarea ei – tehnica quilling.

Pentru cine nu știe, quilling-ul este o tehnică de lucru cu hârtie – fășii înguste și colorate, rulate și modelate, lipite și lăcuite. Presupune multă migală și atenție și răbdare și, mai ales, talent. Uitați-vă pe pagina ei de FB sau dați o căutare pe Google, să vedeți ce minunății se pot face din… hârtie. 🙂

Eu am încercat anul acesta să fac (împreună cu Sebi) mărțișoare acasă, pentru colegele de la grădiniță. Copilul nu a avut răbdare cu fâșiile de hârtie (de fapt, îi plăcea să le taie bucăți-bucățele cu foarfeca – asta era fascinant) așa că am rămas să le fac singură. Târziu în noapte le-am terminat (cu un instrumentar cât se poate de improvizat) – au ieșit niște… cerculețe colorate, uneori ovale lălâi. 🙂 Nu au arătat urât, s-a văzut că erau lucrate manual, dar erau depaaaarte de ceea ce am văzut că se poate face.

La Elven Quill puteți găsi bijuterii, articole decorative sau de bricolaj, lucrate cu hârtie și mărgeluțe. Le creează și le lipește cu migală și răbdare, le lăcuiește (cu vopseluri pe bază de apă, non-toxice) să reziste cât mai mult timp și scoate din degete unicate minunate. (E greu de făcut două piese 100% identice.)

Vă las aici câteva poze cu minunățiile Ioanei:

ELVEN QUILL 2

ELVEN QUILL 4

ELVEN QUILL 5

 

 

 

 

 

 

 

 


CRISTINA ANDREESCU

Cristina este mama unui băiețel de 2 ani și se ocupă de crearea de bijuterii cam de tot atâta timp. 🙂 Ce mi-a atras atenția la bijuteriile ei este că sunt făcute din suflet, pentru suflet. Adică, ea încorporează în bijuteriile ei lucruri minunate și delicate pentru o mamă – lapte matern, șuvițe de păr, dințișori de copii etc., astfel încât acestea să se păstreze ca o amintire frumoasă ale începuturilor în viață.

Din mâinile ei ies minunății unicate iar eu abia aștept să port pandantivul cu părul (tăiat cu greu la un anișor că nu prea am avut de unde 😛 ) lui Sebi, să îl am lângă inima mea mulți ani, în loc să stea pitit într-un plic pe undeva (sincer, nu știu exact pe unde l-am dosit).

De asemenea, Cristina încorporează în creațiile ei plante, flori presate sau uscate și alte treburi mici, de unde cu delicatețe și atenție la detalii rezultă niște bijuterii minunate.

Mi-a fost greu să aleg doar câteva din creațiile ei, dar vă invit să le descoperiți singuri:

CRISTINA ANDREESCU 4 CRISTINA ANDREESCU 2

 

CRISTINA ANDREESCU 3

CRISTINA ANDREESCU 1

 


CODRONIX BIJOUX

Oana este mama talentată din spatele acestei afaceri. Scoate frumuseți din mâini talentate din 2008 iar din 2013 este și mamă. Specializarea ei – bijuteriile din sârmă și pietre semiprețioase. A început cu modele simple, ajungând să creeze modele foarte complicate – la prima vedere nici nu îți dai seama din ce sunt făcute.

Lucrează cu pietre semiprețioase de toate formele și culorile, face cercei, pandantive, inele și broșe, mai mici sau mai mari, mai colorate sau mai ”serioase”. Mie îmi plac mult bijuteriile din sârmă, am pescuit de la un târg o pereche de cercei din sârmă pe care îi ador și abia aștept să port și creațiile de la Oana.

Vă las aici câteva poze cu minunățiile Oanei:

CODRONIX BIJOUX 1 CODRONIX BIJOUX 2

CODRONIX BIJOUX 3

 

CODRONIX BIJOUX 4

 

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri. Eu mi-am comandat câteva bunătăți pentru sufletul meu de la fiecare în parte. Când știu că port ceva realizat special pentru mine, făcut de cineva cu mâna și cu inima, cu gândul la mine, mă simt… răsfățată. 🙂

 

Sursa foto: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate.

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Laura Andreea Olariu 10/10/2016 at 14:11

  Felicitări Cristina Andreescu

 • Reply Dana Mutescu-Bodnarescu 10/10/2016 at 17:52

  Bravo Cristina Andreescu

 • Reply Ioana Olteanu 11/10/2016 at 05:07

  Elven Quill iti multumeste din suflet pentru cuvintele frumoase!❤️

 • Reply Szodoray-Parádi Abigél 11/10/2016 at 09:25

  Bravo Ioana Olteanu! Esti foarte talentata 🙂 ❤️❤️

 • Reply Mihaela Ardeleanu 11/10/2016 at 20:02
 • Reply Gramada Simona 12/08/2019 at 16:56

  Buna ziua.Mai realizați bijuterii cu lapte matern?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.