Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 10 TABLOURI

16/08/2017
WAHM Tablouri

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum). Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna trecută am ales un domeniu în care talentul se poate vedea la un nivel mai înalt decât în alte domenii – TABLOURILE. A fost foarte greu să aleg mamele despre a căror muncă să scriu aici – am întâlnit multe WAHM talentate, ce aplică diverse tehnici de pictură pe materiale diferite. Sunt mame care au studii în domeniu, altele știau că sunt talentate însă viața le-a dus în alte direcții, altele au descoperit pasiunea dezvoltând un hobby.

De data aceasta am ales doar câteva mame ce lucrează tablouri pictate, de expus pe pereții unei case, promițându-mi că voi relua tema și pe alte suporturi sau din alte perspective – tablouri din flori, din fetru sau alte tehnici ce nu presupun neapărat pictura.

 

DECOLARITY

Alina este mama unei fetițe de aproape patru ani, inspirația sa pentru toate lucrările pe care le realizează, motivul pentru care a revenit la o pasiune ignorată de mulți ani.

În copilărie, ora de desen a fost preferata ei, acasă ilustrând poveștile pe care le citea sau le scria pentru sora ei mai mică. Din păcate nu a urmat cursuri în domeniu, terminând facultatea de Sociologie, ocupațiile zilnice făcând ca desenul să nu îi mai ocupe timp din activitățile zilnice.

Pasiunea și-a redescoperit-o când a început din nou să deseneze, în scop terapeutic – avea nevoie de o eliberare de la stresul cauzat de lucrul intens într-o companie multinațională.

După nașterea fetiței, Alina și-a reorganizat prioritățile și a decis să nu mai revină în compania căreia i-a dedicat aproape 15 ani din viață. S-a reorientat către pasiunea ei de-o viață – desenul. A evoluat ușor, a învățat și a exersat diverse tehnici, a acceptat provocări și a căpătat pe zi ce trece mai multă încredere de la cei care au fost inspirați de munca ei.

Cea mai mare parte din activitate și-o desfășoară noaptea, când cea mică doarme și se poate concentra 100%. În timpul zilei se documentează, citește și experimentează, alături de sursa ei de inspirație.

DECOLARITY DECOLARITY

DECOLARITY DECOLARITY


 

ELIZA ȘTEFU

Eliza este mama a doi copii, de trei și cinci ani, care a crescut înconjurată de artiști și de iubitori de artă (pictori, sculptori, care însă nu au reușit să se afirme în domeniu).

Talentul deosebit pentru desen i-a fost descoperit din copilărie, însă nu i-a fost cultivat, nu a fost încurajată, nu a studiat… Ceea ce desena încă de pe atunci nu se încadra în vreo tehnică prea cunoscută, însă ea continua să își exprime emoțiile și să lase pe hârtie urmele unui stil nou pentru cei din jurul său.

Studiile au îndreptat-o către mate-info, însă atracția exista în continuare spre latura artistică. A făcut un curs de design vestimentar și, mai târziu, a urmat cursurile facultății de arhitectură de interior. Însă în tot acest timp desenul artistic a ocupat tot mai puțin timp în activitățile Elizei până când a dispărut de tot…

Acum aproape un an a avut o perioadă de liniște (ambii copii erau la grădiniță), când s-a analizat și s-a gândit foarte bine ce drum să urmeze în continuare și… a desenat din nou. A descoperit că scoate la lumină un talent ce a stat ascuns prea mult timp – s-a descătușat, s-a trezit, s-a bucurat, și-a amintit.

Stilul ce i-a fost necunoscut în timpul copilăriei se numea zenart, canalizându-se acum pe mandale – desene repetitive, circulare, originare din religiile orientale, încărcate de simboluri. În cultura occidentală, desenul mandalelor este considerat artă terapeutică, de vindecare și de relaxare mentala (așa, mi-am amintit să îmi scot și eu cartea de desenat și cariocile 😀 ).

Eliza a personalizat fiecare mandală ce i-a ieșit din mâinile talentate, adăugând simboluri tradiționale, numere sau cuvinte caligrafiate etc. Fiecare lucrare este originală și transmite un mesaj, încercând să aducă mereu elemente noi (nu doar desen plan, decorativ, ci și imagini 3D).

Lucrează de acasă, în funcție de programul de grădiniță, joacă, somn al celor mici, care au rămas în continuare prioritatea sufletului ei. Se așează la masa de lucru doar atunci când are parte de liniște deplină (nici telefonul nu îl ține aproape pentru a nu o distrage) pentru a se putea concentra.

ELIZA ȘTEFU ELIZA ȘTEFU

ELIZA ȘTEFU ELIZA ȘTEFU


 

SIMONA BĂLULESCU

Simona este mama a doi copii, de 1 și 5 ani, aflată acum în ”vacanța prelungită”. Când a fost în concediu pentru creșterea primului copil a descoperit pictura, dorindu-și în casă un tablou cu maci făcut de mâna ei.

Neavând studii în domeniu, a făcut un scurt curs de pictură și a căutat tutoriale, exersând singură și experimentând până a fost mulțumită de rezultate. Are pe pereții casei câteva tablouri făcute de ea, spre încântarea celor din familie. A făcut cadou și prietenilor săi câteva lucrări, primind doar aprecieri și laude.

Cu toate acestea, Simona nu se consideră pictor ci doar un amator. Însă încurajările primite au motivat-o să picteze în continuare, chiar dacă timpul dedicat acestei pasiuni este mai limitat decât și-ar dori ea.

Cel mai mult se concentrează pe rezultat, uneori nefind sigură că tehnicile îmbinate sunt cele mai corecte. Nu este chiar ușor atunci când nu poate să lucreze cursiv, când se mai usucă pe șevalet culorile, când tot amână ieșindu-și din starea creativă sau pierzându-și din inspirație. (Acum, din ceea ce am văzut în albumele postate, nu am observat lipsa inspirației. :D)

Pentru viitor își dorește să reușească să își păstreze câte puțin timp pentru pictură, chiar dacă va reveni la jobul de zi cu zi – analist într-o companie pharma. Vrea să rămână cu acest hobby ce i-a intrat în suflet, putând oferi în continuare celor care îi cumpără lucrările, o parte din bucuria și pasiunea cu care le lucrează.

Simona Balulescu

Simona Balulescu

Simona Balulescu Simona Balulescu

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare unui tablou deosebit, pentru pereții casei voastre sau pentru a-l face cadou celor dragi, cu diverse ocazii. 🙂

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate
Sursa foto cover: pixabay.com

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 6 PĂPUȘI

Afaceri inspirate de la mame talentate – 7 SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ

Afaceri inspirate de la mame talentate – 8 FOTOGRAFIE DE MATERNITATE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 9 TORTURI


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.