Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 12 GLOBURI DE CRĂCIUN

27/11/2017
globuri handmade

Închei astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate pentru acest an, prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum). Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Tema aleasă pentru luna aceasta – GLOBURILE DE CRĂCIUN. Pentru că se apropie luna cadourilor de iarnă și a brăduților colorați, vă propun în acest material patru afaceri frumoase de la patru mame talentate, ce realizează și globuri pentru Crăciun. Vă invit să aruncați un ochi peste creațiile lor și să comandați din timp dacă vă doriți și voi un globuleț personalizat, lucrat manual și cu mult suflet.

Puteți alege de la sticlă la piele, materiale textile sau polistiren pictat. 😉 De toate pentru toți!

 

ARTelier

Linda este mama veselă a unei fetițe de 3 ani și ”mama” unui minunat atelier de pictură de 10 ani.

Absolventă a universității de arhitectură (de peisaj), cu specializare în amenajări exterioare, ea și-a descoperit târziu pasiunea pentru pictură, întâmplător. De mică a fost pasionată de desen – însă de cel tehnic, de proiectare (moștenire de la bunicul său inginer, în preajma căruia a crescut).

În facultate a descoperit diverse tehnici de desen, printre care și pictura – care i s-a lipit de inimă. A început să picteze… orice. 🙂 S-a documentat singură și s-a perfecționat învățând prin experimentare. Cel mai mult îi place să picteze pe sticlă, însă nu refuză nici provocările de pictat pe alte materiale (textile, lemn etc.)

Pentru acest Crăciun, Linda propune globuri de sticlă pictate manual, de 8-12 cm. Pe lângă modelele cu rădăcini în imaginația Lindei, este mereu deschisă la propuneri și solicitări personalizate.

Pentru că este foarte talentată și căutată, nu a mai avut loc să își desfășoare activitatea acasă. Așa că a trebuit să își ia un spațiu pentru atelierul propriu, unde merge zilnic să lucreze. Dedică minim o oră fiecărui glob în parte – fără a include aici timpul dedicat realizării schiței și timpul necesar uscării.

globuri handmade globuri handmade

globuri handmadegloburi handmade


Decoranna Handcraft

Alexandra este mama unui băiat de 9 ani, pasionată de când era copil de activitățile practice creative pe care le vedea la membrii familiei din jurul său.

Profesional, a terminat facultatea de psihologie, a lucrat în domeniul bancar iar acum colaborează ca manager part-time în domeniul fashion. 🙂

A început să se dedice pasiunii sale creative atunci când a rămas singură cu băiețelul său, iar activitatea sa a înflorit frumos. A început să lucreze cu sticla (mozaicuri colorate) însă în timp s-a reprofilat pe lucrul cu materialele din piele naturală – bijuterii și accesorii micuțe pentru doamne și domnișoare. A pus mâna și a studiat tot ce a găsit în cărți de marochinărie și tutoriale online, dorindu-și ca pe viitor să creeze și piese pentru domni.

Anul trecut a început să facă și ornamente pentru Crăciun, propunând și pentru anul acesta globulețe deosebite, lucrate (bineînțeles) din piele naturală. Imaginația și creativitatea îi conduc mâinile să realizeze atâtea modele deosebite, fiind deschisă și solicitărilor de personalizare din partea clienților săi.

Pentru a realiza un globuleț își dedică între 10 minute și câteva ore, în funcție de metoda și complexitatea abordate (grosimea și textura pielii, dacă o emobsează manual, dacă o coase sau o pictează etc.). La final adaugă accesoriile metalice și fundițele, în funcție de model.

globuri handmade globuri handmade

 

globuri handmade globuri handmade


Lia’s Boutique

Lia este mama a doi băieți, de 14 și de 6 ani, pasionată de materiale și cusut de doi ani.

Absolventă a facultății de drept, nu a apucat să aplice prea mult ceea ce a studiat. A încercat diverse activități, luând-o de fiecare dată de la început. Acum doi ani i-a încolțit dorința de a avea un proiect al său, realizat cu mâinile ei, după gusturile ei. Chiar dacă nu a avut parte de susținere de la cei din jur, nu s-a lăsat și a început singură să lucreze la materializarea visului său.

S-a îndrăgostit de o păturică patchwork și a știut că asta vrea să facă și ea, chiar dacă nu avea pregătire în acest sens. A luat materiale, a luat mașina de cusut, s-a documentat despre tehnicile specifice și… s-a apucat de creat. Și-a cusut și pantalonii și mâneca de la bluză când a însăilat prima păturică, însă nu a renunțat. 🙂

Și-a dedicat timp pentru această pasiune și în decurs de un an a tot învățat și a exersat, a tot cusut și a descusut. Iar comenzile au început să apară, ca încurajare că ceea ce făcea era bine. Între timp s-a implicat toată familia și acum are susținerea lor – de la soț la copii (care fac și controlul calității, testând rezistența bilelor la o partidă de fotbal prin casă 🙂 ).

Pentru acest Crăciun, Lia propune globuri din polistiren (de 6 și 9 cm), îmbrăcate în diferite țesături și panglici, cu aer de sărbătoare. Fiecăruia îi dedică între 30 de minute și o oră, în funcție de complexitate și materiale (unele nu vor să se așeze prea ușor pe bile…).

globuri handmade globuri handmade

globuri handmade globuri handmade


Temira

Mariana este mama a doi adolescenți, de 14 și 17 ani, absolventă a unei facultăți tehnice și pasionată de arte plastice și decorațiuni.

Cu patru ani în urmă a început să ”se joace” și a vândut un tablou creat de ea, fără să își fi propus asta. 🙂 Asta i-a dat curaj să continue și, cu pași mărunți, a descoperit diverse tehnici de lucru, realizând decorațiuni pe materiale diferite. Atât de mult i-a plăcut, încât în urmă cu un an și jumătate a ales să se dedice exclusiv acestui hobby.

Numele proiectului este o combinație a numelor celor doi copii – Inimă și culoare! Pune multă inimă în tot ceea ce face, realizând produse colorate și vesele. 🙂

Pentru acest Crăciun, Mariana ne propune globuri din polistiren, lucrate cu tehnica decoupage-ului și pictate cu acrilice. Pentru realizarea unui glob își dedică ore bune, în funcție de mărimea și materialele utilizate. Fiecăruia în parte îi alocă multă atenție, răbdare și grijă, personalizându-le cu mesaje sau nume la cererea clienților.

globuri handmade globuri handmade

 

globuri handmade globuri handmade

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare unor globuri noi pentru bradul de Crăciun, pentru voi sau pentru a le face cadou celor dragi. 🙂

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Sursa foto cover: pixabay.com

 

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Găsești toate temele despre care am scris AICI.

 Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Familia Zen 01/12/2017 at 11:00

    Ce frumoase sunt!

  • Reply Laura Frunza 01/12/2017 at 11:58

    Sunt foarte frumoase globurile, imi plac in special cele pictate pe sticla!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.