Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 13 GENȚI

31/01/2018
genți handmade

Dau startul astăzi primului material din acest an dedicat campaniei Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul de FB WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum) despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

 

Luna aceasta, am ales ca domeniu GENȚILE. Sunt femeie, normal că îmi plac gențile! 🙂 Când am făcut ordine în dulapuri, înainte de a o primi pe Anastasia, mi-am pitit bine toate poșetele – vreo doi ani nu le voi mai folosi, că nu voi merge la serviciu. Dar de genți tot am nevoie (de ”poștaș” sau un rucsac), că trebuie să car după mine mereu scutece și șervețele și schimburi pentru ”accidente” și… Acum, că nu merg la birou nu înseamnă că nu-mi pot clăti ochii și cumpăra una, două (sau mai multe), să le am pentru mai târziu. 😀 Iar ideea unei genți handmade sigur că îmi surâde, realizată cu drag special pentru mine.

Mi-am amintit acum că am mers odată la un client (ședință cu vreo patru manageri serioși, concentrați) și căutam prin geanta mea elegantă și încăpătoare un memory stick mărunțel. Și nu găseam că aveam prea multe, din care am început să scot pe masă – o agendă, niște pixuri, o carte, telefonul, cărțile de vizită, un mouse, un avion colorat de-al lui Sebi… De fapt, avionul era cel care mă încurca – era mare și cumva rămăsese în geanta mea. 😀

M-am bucurat mult să găsesc mame din comunitatea WAHM ce se ocupă cu realizarea de genți, pentru toate gusturile – mai mici sau mai mari, mai elegante sau mai practice, mai încăpătoare sau mai elegante. Știam de la început că pentru acest material trebuie să îmi pregătesc și portofelul. :)) Nu am cum să-mi clătesc ochii cu ceea ce realizează ele fără să îmi comand și eu câte ceva!

 

BIA DESIGN

Bianca este mama a doi băieți mici și are formare profesională de inginer (a lucrat mulți ani în producția de băuturi alcoolice). Deci, nicio legătură cu croșeta. 🙂 Acum se bucură de ultimele luni de concediu alături de puiul cel mai mic, urmând să revină la un job de zi, păstrând pentru timpul liber hobby-ul său. Adică va lucra atunci când vor dormi copiii, nopțile (cum fac majoritatea WAHM, nu? 🙂 ).

Însă a fost de mică pasionată de handmade, iar de anul trecut a început să realizeze genți. A urmărit tutoriale online, a exersat singură și a început timid, analizând atentă toate detaliile (cusături, tăieturi, compartimentări, accesorii etc.). Provocarea cea mai mare și consumatoare de timp a fost să găsească materia primă potrivită. Dedică fiecăreia dintre gențile sale câte 5-6 ore, împărțite în 2-3 nopți liniștite.

Bianca realizează modele unicat sau în serie foarte mică, colaborând în permanență cu clientele pentru a le oferi ceea ce își doresc. Se bucură nespus pentru fiecare exemplar, fiind încântată mai ales atunci când ține în mână geanta finalizată, înainte ca aceasta să plece mai departe, să însoțească umărul unei doamne.

genți handmade genți handmade

 

genți handmade genți handmade

 


BRODERY BY KURPE ANCA

Anca este mama unui băiețel de șase ani, pasionată de semne tradiționale de când se știe. Și de genți. Doi ani i-au trebuit să caute în comerț geanta ideală – neagră, simplă, fără accesorii aurii/argintii, fără lac, cu un model drăguț. Cum nu a reușit să găsească ce și-a dorit, s-a apucat să și-o facă singură. 🙂

De un an și-a descoperit pasiunea pentru broderie și a făcut un curs dedicat lucrului cu gențile la mașina de cusut. De atunci a crescut frumos, munca ei fiind apreciată de tot mai multe persoane.

Anca lucrează singură totul, de la primul fir de ață, prima fâșie de piele a genții și ultima împunsătură de ac pentru broderie. Coase cu drag pe pânză și pe piele (preferata ei), realizând portofele și plicuri, genți de umăr și ghiozdane. Îi place foarte mult ceea ce face (zice că ar lucra și în somn 🙂 ), dedicând aproximativ o săptămână pentru una, având în vedere că o face de la A la Z.

genți handmade genți handmade

 

 

genți handmade genți handmade


 

SIGO

Simona este mama a doi copii mici, sub 7 ani. De anul trecut, nu știu cum făceam, dar tot dădeam cu nasul (pe FB) de fotografii cu gențile ei minunate, realizate manual la război de țesut. Așa îmi făceau o poftă… Încă de atunci am zis că ea va avea un loc rezervat în cadrul materialului dedicat genților! 🙂

Simona și-a dorit de mult timp să învețe să țeasă, dar nu a prea avut de la cine – nu e de mirare, că nu e un meșteșug pe care să îl poată prelua de undeva atât de ușor. A visat mult, a insistat și când a văzut că gândurile nu-i dau pace, și-a cumpărat singură un război de țesut. Ușor, încet și fără grabă a început să învețe și să exerseze, cu multă dăruire, pasiune și răbdare, greșind și repetând, luând-o de la capăt până a fost mulțumită de rezultate.

Și-a dorit ca din toată munca ei să rezulte creații purtabile, unicat, ușor de remarcat și de ținut minte (eu o țin minte de anul trecut, la mine și-a atins scopul). Inspirația îi vine în pauzele de timp petrecut cu copiii – războiul de țesut este amplasat în sufragerie. 😛 Pentru viitorul apropiat și-a propus să își ia ajutoare (are multe solicitări – este necesară mărirea echipei – lucrează o zi întreagă pentru realizarea unei minunății!) și pune ceva la cale în legătură cu țesăturile sale (încă secret).

Simona îmbină minunat ițele colorate pentru a crea tot felul de genți – borsete și portmonee, rucsacuri și poșete, mai mici sau mai mari, după cum își doresc clientele. Aspectul cumva rustic dat de războiul de țesut se îmbină armonios cu elemente mai moderne – curele, fermoare și căptușeli de calitate.

genți handmade genți handmade

 

genți handmade

 

genți handmade

 

 

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutarea unor genți handmade frumoase, pentru voi sau să le faceți cadou celor dragi. 😉

Așadar – croșetate, din piele sau țesute la război – care sunt preferatele voastre?

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Sursa foto cover: pixabay.com

 


 

Căutați mai multe opțiuni de cadouri handmade? Găsiți AICI multe alte idei de frumuseți realizate de WAHM!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.