Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 14 LITERE DECORATIVE

28/02/2018
litere decorative

Vă propun astăzi materialul lunar dedicat campaniei Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul de FB WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum) despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

 

Luna aceasta, am ales ca domeniu LITERELE DECORATIVE. Sincer, motivul pentru care am abordat această temă este pentru că îmi doresc să comand undeva litere cu numele copiilor pentru a le atârna pe ușile camerelor lor. 😀 În mare știu ce îmi doresc, în detaliu nu am idee de design. Așa că am cercetat în cadrul comunității WAHM și bineînțeles că am găsit femei talentate ce se ocupă cu realizarea de litere decorative.

 

ART LETTERS

Monica este mama a două fete ”cucuiete” cum le zice ea. 🙂 De asemenea, este ”mama” unui proiect tare drag sufletului său – litere decorative pictate.

Pictura a fost încă de pe băncile școlii o plăcere, ce a renăscut în urmă cu aproape trei ani, într-o formă reinventată. Pentru că pasiunea aceasta i-a dat aripi, nu i-a fost foarte greu să își dezvolte visul, lăsând în urmă lucruri frumoase pentru ea și mai ales, pentru alții.

De cele mai multe ori lucrează seara, în timpul liber, după serviciul de la birou și timpul petrecut în familie – această activitate este în continuare doar un hobby de care se bucură multă pasiune.

Din polistiren sau lemn, Monica meșterește litere minunate, tăindu-le în diverse forme și fonturi, pictându-le în culori vesele pentru a înfrumuseța camere de copii, săli de petrecere sau ateliere foto.

litere decorative litere decorative

 

 

litere decorative litere decorative

 


 

BOBOCICA

Adriana își dorește mult să devină mamă – poate anul acesta se va petrece minunea. 🙂 Până atunci, este ”mama” unui mic atelier de handmade, de care se ocupă în exclusivitate de câțiva ani. (Cred și eu că are poftă de copii, când lucrează atâtea lucruri frumoase pentru ei. 🙂 )

De când era micuță și-a dorit să creeze ceva frumos, să aducă oamenilor bucurii. Chiar dacă nu are pregătire în domeniul artistic, gena din familie și-a pus amprenta asupra aptitudinilor ei – astfel a ajuns să se ocupe de realizarea diverselor personalizări ce aduc un strop de culoare în casele celor ce apelează la ea.

Lucrează cu multă plăcere, având mereu elan atunci când oamenii au încredere și o lasă să își pună amprenta imaginației în creațiile sale. Fiecare feedback frumos îi unge inima și îi dă curaj să meargă mai departe cu mulțumire în suflet.

Adriana face literele decorative din fetru (însă a încercat în ultimul timp și alte materiale), umplute cu puf siliconic. Pentru realizarea unei litere de la idee la finalizare alocă aproape o oră din timpul său, în funcție de animalele, personajele sau celelalte motive cu care le decorează.

 

 


 

LITERICA VESELĂ

Mirabela este mama unei fetițe de 1,5 ani. La scurt timp după nașterea celei mici, și-a dorit să îi creeze acesteia numele vesel și colorat. Ușor s-a înfiripat pofta de a crea litere pentru a înveseli camerele celor mici și după șase luni s-a apucat de treabă – ar fi făcut-o mai devreme, însă avea brațele ocupate cu puiul de om.

A început să lucreze nopțile – așa lucrează și acum (ca multe WAHM), pentru că ziua cea mică dorește să îi fie ”de ajutor”. Oricât de plăcută și amuzantă este compania, nu prea e și cu spor. 🙂

Fiecare literă în parte este realizată de Mirabela manual din fetru, cu multă atenție și dedicare – desenată, decupată, cusută și umplută cu puf siliconic antialergen, special pentru cei mici. Urmează realizarea decorului, a șnurului și a suportului ș.a. Toate aceste activități fac ca realizarea unui nume mediu să dureze în jur de 3 ore (toate în noapte!). La acest timp se adaugă și numeroasele mesaje schimbate cu clienții săi, până la alegerea culorilor potrivite și a design-ului visat. 🙂

litere decorative litere decorative

 

litere decorative litere decorative

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutarea unor nume frumos colorate, pentru voi sau să le faceți cadou celor dragi. 😉

Așadar, din fetru, polistiren sau lemn – care sunt preferatele voastre?

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Sursa foto cover: unsplash.com

 


 

Căutați mai multe opțiuni de cadouri handmade? Găsiți AICI multe alte idei de frumuseți realizate de WAHM!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.