Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 16 BOTEZ (TORT, FOTO și MĂRTURII)

01/05/2018
pentru botez

Vă propun astăzi materialul lunar dedicat campaniei Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul de FB WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

 

Luna aceasta am ales ca domeniu BOTEZUL (TORT, FOTO ȘI MĂRTURII). Pentru că recent am organizat botezul Anastasiei, am rămas plăcut surprinsă când mi-am dat seama că am reușit să găsesc ceea ce căutam în cadrul comunității WAHM (iar eu sunt extrem de pretențioasă când vine vorba de calitate!). Așadar mi-am propus să vă povestesc puțin despre oamenii minunați cu care am avut plăcerea să colaborez personal pentru botez.

Mai mult decât atât, și nașa micuței (la fel de pretențioasă) a găsit ceea ce avea nevoie tot aici. 🙂 Însă despre asta voi povesti în articolul de luna următoare. 😉

 

TORT – TORTERIA CAKE BOUTIQUE

Alina este mama a două fete de 10 și 13 ani și Ioana este mama unui băiat de aproape 3 ani. În urmă cu 4 ani și-au adunat curajul și au părăsit domeniile în care activau – avocatură și aviație (wow!), pentru a păși împreună pe o cale complet nouă – prăjitureala. 🙂 Întotdeauna am admirat oamenii care au avut acest curaj, de a face schimbări masive pentru a-și căuta în continuare calea.

Acum, când am avut ocazia să le admir operele, pot spune că au reușit să facă din asta o artă și au dus torturile pe care le realizează la un alt nivel. Sunt sigură că au avut mult de muncă, au petrecut multe ore de cercetare și exersare până să ajungă aici. Au investit în utilaje și certificări, autorizații și tot ce a mai fost necesar pentru a duce afacerea la nivel profesionist. (Una din condițiile mele critice a fost să poată oferi certificat de conformitate, solicitat de restaurant.)

Atunci când am început să caut tort pentru botezul Anastasiei, am pornit având în minte un model de-al lor pe care îl văzusem frunzărind pe grupul de FB WAHM. Însă nu mă interesau detaliile atunci, nu știam cine sunt și de unde să le iau. Iată că după multă căutare pe Google, muuuuulte modele văzute și multe comparații făcute, am ajuns tot la tortul ce îmi rămăsese de la început la inimă. ❤ Mica balerină, lucrată manual cu atâta delicatețe, a fost prima și ultima mea alegere.

Despre calitate, ce pot să spun. A fost demențial. 🙂 Perfect de puțin dulce, așa cum mi-am dorit, răcoros, numai bun de lins farfuria. De fapt, pasiunea acesta a lor a pornit din dorința de a le oferi copiilor preparate cât mai sănătoase, din ingrediente naturale.

Keep up the good work! 😉

tort pentru botez tort pentru botez

 


 

FOTO – AMINTIREA DIN CUTIE, FOTOGRAFIA

Claudia este mama a doi copii mici și jumătate din echipa care ne-a fost alături în ziua specială a botezului Anastasiei. Cealaltă jumătate a echipei este de fapt soțul ei, Ionuț. 🙂 Deci, doi părinți fotografi, care se completează frumos și oferă amintiri de păstrat bine toată viața.

De când au devenit părinți pentru prima dată, interesul principal al obiectivului foto a devenit copilul mic. 🙂 De la Ionuț a învățat multe despre această artă, însă inima a condus-o către o nișă – fotografia de nou-născut și copii. Ionuț a rămas cu fotografia de evenimente și familie. Am zis eu că se completează frumos!

Când a venit vorba să căutăm fotograf pentru eveniment, am știut ce îmi doresc din punct de vedere calitativ – pe cineva specializat în fotografia de familie și, mai ales, de copii. Soțul nu a înțeles despre ce este vorba. (Ignorantului i-a trecut repejor. 😛 ) Mi-a dat el o listă de fotografi recomandați de… don’t care. I-am dat și eu o listă de fotografi care se încadrau calitativ la ceea ce visam (majoritatea din cadrul comunității WAHM). A văzut repede de tot diferențele – de la lumini, la încadrări și emoții surprinse!

Dintr-o listă scurtă de fotografi la care rămăsesem după triere (na, aveam și un buget în care să ne încadrăm…) au apărut ei. Se pare că ne și cunoșteam de la grădiniță! 🙂 A mers totul așa, extrem de natural.

Ne-au rămas tare dragi acești oameni frumoși, care se completează în ceea ce fac (în timpul liber 😉 ) pentru a oferi amintiri neprețuite celor din jur.

Să ne revedem cu drag și la alte evenimente frumoase cu copii!

pentru botez pentru botez

 

pentru botez pentru botez

 


 

MĂRTURII – VALERY SOAP

Pe Valeria am cunoscut-o (virtual) acum mai bine de un an, când am povestit despre afacerea ei în cadrul primelor articole de promovare a WAHM. 🙂 Am devenit fană a săpunurilor pe care le realizează și am apelat la ea de fiecare dată când am dorit să ofer câte un cadou deosebit celor dragi.

Când pe lista mea de organizare pentru botez a venit rândul mărturiilor, nici nu m-am gândit la variante. Am știut ce vreau să le ofer invitaților. Am știut și la cine să apelez. 🙂

M-am bucurat să o regăsesc pe Valeria cu o afacere mult mai extinsă și pe ea prinsă până peste cap cu multitudinea de comenzi primite. Chiar astăzi sărbătorește 6 ani de activitate, timp în care a reușit să ridice atât de frumos o pasiune, cu mult talent și, mai ales, cu extrem de multă muncă și dedicare.

La petrecerea Anastasiei am vrut să ofer invitaților câte un săpun delicat, cu model girlie și culori diafane. Așa că am ales zâne. 🙂 Pentru copii am ales săpunuri speciale, ceva mai mici, cu ingrediente perfecte pentru pielea lor mai sensibilă, în forme jucăușe de fluturi, gărgărițe și ursuleți dolofani. Perfect choice! Nu puțini au fost cei care mi-au spus că nu vor să le bage sub apă, să nu le strice. :)) Să mai zis ceva de mirosul incredibil? Nu mai zic. 😛

La multi ani!!!

pentru botez pentru botez

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă vă pregătiți pentru botez și nu știți de unde să o apucați cu organizarea. 😉 Sau puteți face recomandări frumoase celor apropiați care organizează acest eveniment frumos din viață.

Pentru luna viitoare, am ales deja tema tot în același domeniu, însă din perspectiva nașilor – BOTEZ (LUMÂNARE, ȚINUTĂ și TRUSOU). 😉

 

Credit fotoAmintirea din Cutie, Fotografia

 


 

Căutați mai multe opțiuni de cadouri handmade? Găsiți AICI multe alte idei de frumuseți realizate de WAHM!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.