Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 17 BOTEZ (LUMÂNARE, ȚINUTĂ și TRUSOU)

04/06/2018
pentru botez

Vă propun astăzi materialul lunar dedicat campaniei Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul de FB WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

 

Luna aceasta am continuat cu domeniul promis – BOTEZUL (LUMÂNARE, ȚINUTĂ și TRUSOU). Pentru că recent am avut botezul Anastasiei, am rămas plăcut surprinsă când mi-am dat seama că am reușit să găsesc ceea ce căutam în cadrul comunității WAHM (iar eu sunt extrem de pretențioasă când vine vorba de calitate!). Mai mult decât atât, și nașa micuței (la fel de pretențioasă) a găsit ceea ce avea nevoie tot aici. 🙂

În materialul precedent am prezentat puțin despre oamenii cu care am colaborat din partea noastră – BOTEZ (TORT, FOTO și MĂRTURII). Acum mi-am propus să vă povestesc puțin despre oamenii minunați cu care a avut plăcerea să colaboreze nașa Anastasiei pentru botez, iar noi ne-am bucurat de toate minunățiile primite (și o facem în continuare).

 

LUMÂNARE – IDA’S LAVANDER & FLOWERS

Alina este mama unui băiețel minunat și mult așteptat, de profesie psiholog, cu vastă experiență în vânzări și training. Deci doar activități artistice, nu-i așa? 🙂 Aventura aceasta frumoasă și colorată a început cu o cultură de lavandă, scăldată în soare la poalele munților Retezat. S-a îndrăgostit iremediabil de florile uscate și nemuritoare ce o inspiră zi de zi.

De la această dragoste s-a înfiripat și o pasiune – realizarea de buchete și aranjamente din aceste flori minunate. A scos numele străbunicii din suflet și l-a pus în denumirea micii ei afaceri, a pornit ușor la drum, exersând și învățând, greșind și corectând, lucrând mult (că o cultură de lavandă nu se face singură).

În timpul pregătirilor pentru botez, nașa Anastasiei m-a întrebat dacă sunt de acord să ia o lumânare mai atipică, nu din cea clasică (cu aranjament de flori proaspete după care să îmi pară rău, așa cum plâng și astăzi după florile de la nuntă…). Când am văzut buchetul în biserică și mi-a spus că sunt flori naturale și nemuritoare, am început să mă gândesc la un loc prin casă unde să îl expun după eveniment. Așa frumusețe colorată nu poate sta pitită în vreun dulap…

Dragostea pentru flori și natură a Alinei este încă la început – ea lucrează singură, de acasă, avându-l aproape pe puiul ei, schimbând scutece, jucându-se și făcând diverse alte activități. Visul său este ca până la sfârșitul acestui an să crească suficient astfel încât să își poată desfășura activitatea 100% ca WAHM.

pentru botez

pentru botez


 

ȚINUTĂ – DOVLECELCUSFECLĂ

Mădălina este mama a trei copii – ultimul a venit pe lume acum trei zile (FELICITĂRI!!!). Și ea a studiat psihologia, având experiență în vânzări (hihi, ce coincidență!). A testat și viața de antreprenor în domeniul resurselor umane, până au venit copiii pe lume – în acel moment a decis că dorește să li se dedice lor. Deci, doar activități artistice. 🙂

Ei, a venit și inspirația artistică atunci când, alături de copiii săi, Mădălina a redescoperit o pasiune din școală – pictura. Mai târziu, când a fost nașa unei fetițe, a căutat de zor o ținută specială, altfel decât tulle-ul devenit tradițional. (Așa, a fost cam ca nașa Anastasiei.) Și-a dorit o rochie mai deosebită, care să îmbine ceva tradițional, ceva cu îndemânare, ceva nou, ceva delicat și copilăresc… Așa că a deschis zestrea bunicii și a găsit acolo inspirația de care avea nevoie, realizând astfel prima rochie și primele încălțări după pofta sufletului său.

Iar de aici a început aventura! Fără cursuri de croitorie, fără alte pregătiri tehnice. Copilăria petrecută alături de mama și bunica sa a învățat-o că femeia este îndemânatică și poate face orice își propune – de la cusut la reparat diverse și bătut cuie.

Rochia pentru botezul Anastasiei am căutat-o împreună cu nașa ei. De fapt, în paralel. Nu prea găseam una care sa îi spună “asta este!”, care să fie delicată și copilărească… (Eu i-am spus că din partea mea putea să o îmbrace curcubeu. 🙂 ) Deja se apropia evenimentul și chiar dacă găsisem câteva variante (cam scumpe pentru o singură purtare, e adevărat), nici una nu ne-a furat inimile așa cum a făcut-o rochia găsită la Mădălina.

După ce am văzut-o ne-am gândit la ea o noapte întreagă. 🙂 Orice altceva vedeam comparam cu ”the one”. Și zău că nu îi mai venea nașei să dea aceeași bani (sau mai mulți) pe o rochie din tulle… ”The one” era din borangic și bumbac moale și fluturași din piele și insert de alpaca, atât de delicată și de… altfel!

Doar că mai era o săptămână până la botez, iar ”the one” nu era disponibilă! Mădălina era puțin cam foarte însărcinată și îi avea (neprogramat) și pe ceilalți doi copii acasă (că erau închise grădinițele și școlile). A sunat-o nașa Anastasiei, care a aflat că fizic nu este timp să o facă. Apoi i-am scris și eu, doar pentru a-i spune cât de mult îmi place ceea ce face și să rezerv o astfel de rochie pentru prima aniversare a micuței. Apoi a sunat-o iarăși nașa Anastasiei. 🙂 I-am făcut capul calendar, cred! Mai departe nu mai știu ce și cum au tratat ele, că eu îmi luasem gândul că rochia va fi pe Anița în ziua botezului.

Nu știu de unde a scos timp femeia, dar la eveniment, când am văzut rochia pregătită în biserică m-am topit! Iar când m-am apropiat și am văzut-o cum este lucrată… m-am mai topit puțin. (Nașa păstrase bine secretul-surpriză!)

Acum, caut un loc pe perete în camera Anastasiei – vreau să înrămez rochia și să o păstrez la vedere. (Chiar nu o pot lăsa să zacă într-un fund de sertar.) Și vreau să o las moștenire… Sunt sigură că se va păstra peste ani și ani!

pentru botez

pentru botez


 

TRUSOU – JULKY

Iuliana este mama a doi băieți, de 7 și 4 ani. Are studii de informatică, a studiat dreptul și a lucrat într-o firmă de construcții. Iar de mai bine de un an face broderie computerizată. Adică nu se leagă niciun domeniu cu celălalt. 🙂

A ajuns aici deoarece a decis la un moment dat să își schimbe domeniul de activitate. Își căuta în continuare calea. Știa să folosească o mașină de cusut la nivel de începătoare iar despre broderii doar auzise și văzuse, nu le lucrase niciodată. Ușor și fără grabă s-a documentat, a exersat și a pus în practică ceea ce studia, realizând broderii pe perne și pe prosoape, lucrând din ce în ce mai mult cu mașina de brodat și descoperind singură softul pentru digitizarea acestora.

Astăzi lucrează cu drag și spor păturici, quilt-uri tip patchwork, prosoape simple sau cu glugă, trusouri complete de botez, fanioane, ghirlande, săculeți, lenjerii de pat, apărători, ornamente, naproane și suporturi pentru tacâmuri și multe altele, majoritatea realizate în serie mică sau unicat.

Am zis că nașa Anastasiei a căutat calitate la un nivel superior, nu? Ei bine, când a venit vorba de trusou și-a dorit ca prosopul să fie cel mai bun și mai bun, cel mai gros, cel mai moale și cel mai pufos. Și l-a găsit la Iuliana, făcut din bumbac egiptean suuuper calitativ!

Iar broderia este absolut minunată! Mi-a povestit nașa Anastasiei cât de bine a colaborat cu Iuliana, cât de des au discutat înainte, câte imagini i-a trimis pe parcurs pentru a se asigura că rezultatul este perfect. Și a fost perfect! Și girlie! Și jucăuș!

Am pus câte ceva din minunățiile din trusou în cutia cu amintirile micuței, să le păstrăm peste ani. Iar prosopul îl folosim cu multă plăcere – este atââââât de pufos și ea este atââââât de drăguță cufundat în el după o baie. 🙂

pentru botez

pentru botez

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri dacă urmează să fiți nași, vă pregătiți pentru botez și nu știți de unde să o apucați cu organizarea. 😉 Sau puteți face recomandări frumoase celor apropiați care se pregătesc pentru acest eveniment frumos din viață.

 

Credit fotoAmintirea din Cutie, Fotografia

 


 

Căutați mai multe opțiuni de cadouri handmade? Găsiți AICI multe alte idei de frumuseți realizate de WAHM!

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.