Review-uri WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

07/11/2016
Cosmetice homemade

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă, de cele mai multe ori noaptea. Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum) trei afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta, am ales ca domeniu COSMETICELE. Pentru că sunt femeie și pentru că îmi plac aromele parfumate, bineînțeles că ador cosmeticele. 🙂 De cele mai multe ori am folosit produse din comerțul larg, însă de ceva vreme încerc să mă îndrept către produse cu ingrediente cât mai naturale, atât pentru mine cât mai ales pentru Sebi. (De fiecare dată când mergem în vacanțe prin Grecia îmi fac stoc de săpunuri. :D)

Așa că m-am răsfățat documentându-mă pentru acest articol, mi-am clătit ochii prin fotografiile colorate ale produselor create de aceste mame și mi-a fost ciudă că nu pot mirosi prin monitor bunătățile acelea atât de apetisante. 🙂

 

C&C NATURAL

Carmen este mama unui băiețel de șapte ani, iar de când s-a născut acesta au apărut diverele preocupări legate de produsele cât mai naturale și sănătoase pentru puiul ei: alimente, băuturi și… cosmetice. A fost o adevărată revoluție a stilului de viață, pe toate planurile (pe care le-a putut controla).

A început această activitate ca o încercare să vadă ce îi iese, ușor s-a transformat în hobby iar mai târziu a răsărit o mică afacere.

Lucrează în inima Maramureșului, folosind ingrediente naturale de calitate, fără compuși chimici dăunători. Toate ingredinetele (alese după multe studii și teste comparative, fără a face compromisuri) sunt luate din natură (producție locală, bio), din farmacii și de pe site-uri autorizate, combinându-le pentru a obține săpunuri, creme cu care să te dai din cap până-n picioare, balsamuri, seruri și șampoane, pentru întreaga familie. Lista completă a produselor o găsiți aici.

Pentru că ochii către detaliile lumii din jur s-au deschis mai larg prin intermediul unei alte pasiuni mai vechi – fotografia, a ajuns la concluzia ca cele două hobby-uri se completează de minune. Las în continuare câteva fotografii cu produsele ei, să vă fac poftă:

C&C Natural 1 C&C Natural 2

 

C&C Natural 4C&C Natural 3

 


MARIE ANTOINETTE

Roxana este mama unui băiețel de trei ani. Face cosmetice pentru ea și familia ei de patru ani, hobby-ul transformându-se ușor într-o afacere de aproape trei ani.

De-a lungul timpului a citit multe despre acest domeniu (există chiar și literatură de specialitate 😉 ), lucrând inițial rețete de la furnizorii de unde își ia materia primă (99,9% dintre ingredientele comercializate de aceștia sunt cu certificare bio), ajungând la rețete proprii, evitând complet ingredientele chimice/conservații. A învățat multă chimie și a investit în materiale pentru această activitate (pahare, lingurițe, blender special și echipamente de protecție, etc.) – mi-o și imaginez cu halat și mască meșterind un săpun. De fiecare dată testează PH-ul compoziției ce-i iese din mâini, pentru a se asigura că totul este ok calitativ.

În viitorul apropiat speră că își va muta activitatea într-un mic atelier – vă dați seama ce provocare este lucrând cu așa ceva având și un copil curios prin preajmă (chiar dacă nu este în aceeași cameră). Și îmi mai imaginez și ce mirosuri sunt pe acolo… Yummy!

Din laboratorul Roxanei (că asta am în minte) ies bunătăți pentru tot corpul, pentru toți membrii familiei, săpunuri în forme minunate, adevărate opere de artă. Lista completă a produselor o găsiți aici.

Las în continuare câteva fotografii cu produsele ei, să vă fac poftă:

Marie Antoinette 1 Marie Antoinette 2

Marie Antoinette 4Marie Antoinette 3

 


VALERY SOAP

Valeria este mama a trei copii și face cosmetice de aproape cinci ani.

Pasiunea ei a pornit de la o nevoie, aceea de a oferi băiatului ei mijlociu produse cât mai naturale și sănătoase, care să îl ajute în ”lupta” cu o dermatită acută urâtă, de care nu a putut scăpa doar prin tratamentele clasice medicamentoase.

După îndelungi cercetări și studii individuale, a început să facă singură săpunuri din ingrediente cât mai naturale și de aici până la o pasiune parfumată nu a mai fost decât un pas. A învățat singură, greșind și repetând, insistând și îmbunătățind permanent, colaborând cu oameni deosebiți.

Astăzi, din mâinile ei ies multe bunătăți parfumate care arată minunat – săpunuri, creme, balsamuri pentru păr, deodorante și multe altele. Lista completă a produselor o găsiți aici.

Ingredientele și le procură din magazine de specialitate, din țară și din străinătate. La început a urmat rețete concepute de alții iar pe parcurs, odată cu experiența, a ajuns să își facă propriile rețete în funcție de nevoile celor ce îi folosesc produsele. Valeria s-a axat mult pe produsele pentru copii care au dermatită atopica, de care a suferit și băiatul ei.

Las în continuare câteva fotografii cu produsele ei, să vă fac poftă:

Valery Soap 4 Valery Soap 3

Valery Soap 1Valery Soap 2

 

Să vă mai spun câte ceva despre cosmeticele home-made, din câte am aflat de la aceste mame. În afară de săpunuri, nu se prea lucrează cu stocuri – produsele sunt făcute la cerere, fiind mereu proaspăt preparate. De asemenea, trebuie să aveți în vedere că termenul de valabilitate al acestora este mult mai mic decât al celor din comerț. Neavând în compoziție chimicale, nu pot rezista cu anii… În funcție de produs, termenul de valabilitate se numără în luni. În general aceste produse vin în cantități mai mici, deoarece sunt mai eficiente decât cele din comerț – este suficient să se aplice puțin pentru a obține efectul dorit.

Eu am știut de la început că acesta nu va fi un articol ieftin (pentru mine) – de la fiecare în parte am comandat câteva produse, pentru sufletul meu, să mă răsfăț. Deși produsele se prepară în funcție de comenzi, mamele au fost foarte rapide – a doua zi erau deja pregătite să livreze. Nu am fost eu pregătită să le primesc, dar le aștept cu nerăbdare. 🙂

Bineînțeles că nu m-am putut abține și am comandat mai mult de 1-2 săpunuri. 😛 Săpunuri care arată ca mici opere de artă, de aceea mi-e milă să le bag sub apă să le stric… Pe de altă parte îmi vine să le bag în gură și să le molfăi puțin – atââââât de apetisant miros.

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, să faceți cadouri pentru alții sau pentru voi. 😉

 

Sursa foto: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

 

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.