Review-uri WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 3 DECORAȚIUNI PENTRU CRĂCIUN

14/12/2016
WAHM - Decoratiuni pentru Craciun

Cu câteva zile întârziere față de programarea mea inițială (deh, munca de la birou a cam trebuit să primeze celorlaltor plăceri ale vieții, cum ar fi scrisul… sau somnul…) continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta, am ales ca domeniu DECORAȚIUNILE PENTRU CRĂCIUN. Pentru că sunt multe mame care realizează globuri pentru bradul de Crăciun, unele mai minunate și delicate ca altele, nu m-am simțit în stare să aleg doar câteva din zeci de variante…  Așadar, în această categorie am inclus alte decorațiuni pentru bradul de Crăciun, frumuseți de așezat în vârf, coronițe cu această tematică.

Așteptăm cu drag în fiecare an perioada sărbătorilor de iarnă, cu aromele de scorțișoară, cu cadourile, relaxarea și cu timpul dedicat parcă mai mult decât de obicei familiei. O activitate deosebită este aceea de a împodobire a bradului – noi preferăm brad natural, să miroasă casa a cetină verde. Și în fiecare an cumpărăm ceva nou pentru brăduțul nostru.

 

CRISSHANDMADE

Livinia este mama a doi îngerași care lucrează de acasă folosind tehnica quilling de lucru cu fâșii înguste de hârtie. A început să se documentele online (long live Youtube!), să exerseze și să progreseze treptat, astfel încât și-a putut dezvolta o mică sursă de venituri între timp.

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

CRISSHANDMADE 1


 

CU CROȘETA ÎN MÂNĂ

Acesta este un proiect a două mame talentate, cu pasiuni comune, ce au decis să colaboreze – Oana, mama unui băiețel, și Andreea, mama unei perechi de gemeni.

Oana se ocupă de partea de cusut manual în timp ce Andreease ocupă de partea de cusut la mașină și pictat. La ele am văzut singura propunere pentru ghirlande handmade. 😉

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ele pentru acest Crăciun:

CU CROSETA IN MANA 1 CU CROSETA IN MANA 2

CU CROSETA IN MANA 3 CU CROSETA IN MANA 4


 

DECORAȚIUNI CU BIBI 

Bianca este mama unui băiețel de trei ani, pasionată de arta plastică de-o viață întreagă. Din aproape în aproape, cu pași mărunți și fără un plan inițial, a început să facă diverse decorațiuni la comandă – pictează pe lemn, hârtii, pereți etc.

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

BIBI 1 BIBI 2

 

BIBI 3 BIBI 4


 

FUIORU’ FERMECAT

Nicoleta este mama unei fetițe de 1 an și jumătate și de câteva luni s-a implicat cu tot dragul în crearea de decorațiuni, având în mână o diplomă de designer de interior. Prin acest proiect și-a dorit să aducă tradiționalul în zilele noastre moderne, adaptându-l și reinterpretându-l.

Pentru aceste sărbători, a venit cu ideea decorațiunilor lucrate manual, din lut – “Aripile emoțiilor” –  se pot personaliza cu nume, iar pe spate se poate scrie o urare de suflet. Așa, să rămână moștenire de dat mai departe în familie. 🙂 De asemenea, cutiile pictate manual cu motive specifice temei, pot decora minunat orice colț al casei. Sau pot fi oferite cadou.

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

FUIORU FERMECAT

FUIORU FERMECAT

FUIORU FERMECAT

FUIORU FERMECAT


 

VINTAGE ROSES

Roxana este mama a doi copii copii mici – o fetiță de trei ani și un băiețel de un an și jumătate. A început să se dedice artei în urmă cu aproape trei ani, totul pornind de la un tablou cu maci (vândut fără să se fi așteptat la asta 🙂 ).

A continuat să picteze utilizând diverse tehnici, pe materiale textile și lemn, încercând să aducă ceva nou cu fiecare lucrare de-a sa. Nu de puține ori diminețile o găsesc meșterind câte ceva. 🙂

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

VINTAGE ROSES VINTAGE ROSES

 

 

 

VINTAGE ROSES VINTAGE ROSES

 


 

VIS DIN FETRU

Cristina este mama unui băiețel de un an și jumătate, care a trăit toată viața înconjurată de artă (pornind cu muzica, de mică).

La îndemnul mamei sale, ”profitând” de frumoasele evenimente din viața proprie (nuntă, botez, aniversări etc.) s-a implicat în realizarea diverselor decorațiuni cu tematică. Gândindu-se la momentul când ar trebui să revină la serviciu, a ales să încerce o cale cu totul diferită – cea a realizării de decorațiuni din fetru (care este ”o sursă inepuizabilă de idei” după cum mi-a spus).

Având doar fetru în minte, visând doar creații din fetru i-a fost ușor să își aleagă acest nume pentru proiectul ei. 🙂 Chiar dacă activitatea este relativ la început (de aproape trei luni), perspectivele sunt frumoase și are încredere în viitor.

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

VIS DIN FETRU VIS DIN FETRU

 

 

VIS DIN FETRU VIS DIN FETRU


 

ZÂNE DE POVESTE

Crtistina este mama a trei băieți care îi solicită foarte muuuult timp (wow, 3!). În mult prea puținul timp liber pe care și-l face confecționează minunate zânuțe diafane – are muuuulte idei ce își așteaptă timpul necesar pentru a fi puse prin practică. Eu îmi pot imagina o astfel de zână în vârful bradului. 🙂

Zânele sunt făcute din lână fină de merinos, cu ajutorul acului de împâslit și… cu multă inspirație. Pentru fiecare în parte petrece între o jumătate de oră și o oră și jumătate, în funcție de dimensiuni și combinații de culori. Mă gândesc ce i-ar ieși din degete dacă ar avea și mai mult timp la dispoziție pentru și mai multă inspirație.

Las în continuare câteva fotografii cu decorațiunile propuse de ea pentru acest Crăciun:

ZANE 1 ZANE 1

ZANE 1 ZANE 1

 

 

 

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, pentru bradul vostru de Crăciun sau pentru a le oferi cadou celor apropiați. 😉

Spor la decorat și împodobit!

 

Sursa foto: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.