Review-uri WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

26/01/2017
accesorii calduroase

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta, am ales ca domeniu ACCESORII CĂLDUROASE PENTRU ZILE GEROASE. Pentru că iarna încă are putere și se anunță în continuare zile tare friguroase, m-am gândit la căciuli, fulare, mănuși și ciorapi care ne pot încălzi și, în plus, arată și tare bine. Când am pornit cercetările pentru acest subiect, nu mă așteptam să fie atât de multe mame care se ocupă cu așa ceva. Când am văzut că am de ales din peste 30 de mici afaceri mi-am pus mâinile în cap.

Cu greu, am ales să vă povestesc despre șase mame ce fac astfel de accesorii (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum). Am încercat să aleg produse diferite, realizate într-un mod… mai altfel. 🙂

 

Bluemoon Handmade

Oana este mama unei fetițe de 1 an și 8 luni și în curând va reveni la meseria ei de contabilă.

Concediul de maternitate i-a oferit ocazia să descopere o mare pasiune – lâna de merinos. Este destul de ”la început de drum”, însă îi place mult ceea ce face, relaxându-se și mândrindu-se cu ceea ce iese din mâinile și din andrelele ei.

Ce mi-a atras atenția la produsele ei – folosește fire XXL din 100% lână de merinos, aspectul final fiind deosebit (fiind atât de groase firele, le poate tricota doar doar cu mâinile). Pentru sezonul încă foarte rece, mi-ar face plăcere să port un astfel de guler, de exemplu. 🙂

Bluemoon Handmade Bluemoon Handmade


 

Croset / Crochet bebe

Diana este mama a doi copii de 4 ani și 7 luni.

Pe când era în concediul pentru cresterea primului copil, a descoperit pasiunea croșetatului, din dorinșa de a-i face celei mici multe hăinuțe micuțe și drăguțe. Pentru că nu știa nimic despre croșetat, a învățat totul de la 0 – long live Youtube! 🙂

Cu multă răbdare și pasiune a ajuns astăzi să croșeteze lucruri foarte drăguțe pentru cei mici (putând să le adapteze și pentru cei mari 😉 ).

Croset / Crochet bebe Croset / Crochet bebe


Handmade By Irene

Irina este mama unei fetițe de aproape 8 ani, începând să lucreze de acasă încă dinainte să se nască micuța (a rămas în continuare work at home mom).

De atunci croșetează și tricotează, învățând singură de-a lungul timpului, exersând, greșind, refăcând și evoluând. Astăzi, alături de o altă pasiune (mărgelitul) poate numi această activitate jobul ei de acasă.

Handmade by Irene Handmade by Irene


M’Ara Crochet

Ileana este mama unei fetițe de 3 ani și 5 luni. A învățat să croșeteze singură pe când micuța avea 6 luni, găsint multe tutoriale pe Youtube și bătând la cap niște doamne amabile care cunoșteau mai multe despre acest subiect.

A învățat multe în tot acest timp, a realizat diverse modele – la început pentru fetița ei, ulterior crescând ușor o mică afacere. Pune multă pasiune în tot ceea ce face și se bucură atunci când termină și, mai ales, când vede fericirea celor ce îi poartă creațiile.

Pentru sezonul acesta rece, i-ați văzut mănușile? 🙂

M'ara crochet M'ara crochet


 

Sigo

Simona este mama a doi copii mici, sub 5 ani.

Dintotdeauna, Simona a visat să învețe să țeasă, însă nu a avut de la cine (mai ales că nu e un meșteșug pe care să îl vezi la multă lume, nu-i așa?). Pentru că și-a dorit foarte mult, și-a cumpărat un război de țesut și a început să învețe și să exerseze, cu multă dăruire, pasiune și răbdare.

Și-a dorit ca din toată munca ei să rezulte creații purtabile, unicat, ușor de remarcat și de ținut minte. Inspirația îi vine în pauzele de timp petrecut cu copiii – războiul de țesut este amplasat în sufragerie. 😛

Iată cât de frumoase sunt gulerele și fularele (călduroase și ușoare) ce ies din mâine ei pricepute:

Sigo Sigo


Zelly accesorii

Mihaela este mama unei fetițe de patru ani și, în mai puțin de o lună, va mai ține în brațe un bebe pufos și proaspăt.

O perioadă de timp a fost plecată din țară și, pentru că nu a reușit să se acomodeze prea bine s-a interiorizat, redescoperind tricotatul. La momentul respectiv i-a ținut loc de terapie.

După ce a revenit în țară, a continuat să îmbine utilul cu plăcutul și își dorește să crească o afacere frumoasă care să îi permită să lucreze de acasă și pe viitor, aproape de copiii ei.

Din creațiile ei, moțurile au fost cele care mi-au atras atenția:

Zelly accesorii Zelly accesorii

 

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutarea unor accesorii frumoase care să vă țină de cald în aceste zile geroase, pentru voi sau să le faceți cadou celor dragi.

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate
Sursa foto cover: www.pexels.com

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.