Review-uri WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII

21/02/2017
MARTIE, LUNA FEMEII

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta îmi propusesem să scriu despre mărțișoare. Dar bolile grămadă pe capul meu și activitățile de la birou (tot grămasă) nu m-au lăsat să mă încadrez în timp și decât să scriu pe ultima sută de metri, în grabă, am schimbat tema – MARTIE, LUNA FEMEII. E tot de primăvară, e tot de cadouri, e tot pentru noi, deci zic că merge. 🙂

Din albumul creat special pentru începutul primăverii – Mărțișoare cu dichis, am ales câteva afaceri (după gusturile mele – de gustibus non est disputandum) și am schimbat tema mergând mai departe tot cu ele, pentru că mi-a plăcut ce am găsit în portofoliul lor.

 

Confitor ARTizanat

Alina este mama Ruxandrei – minunea ei 5 luni, iar de când a intrat în concediul de maternitate a descoperit că este talentată. 🙂

Dacă în trecut a mai făcut diverse decorațiuni pentru casă, acum a încercat să creeze articole interesante, folosind diverse tehnici – traforaj, sculptură, pictură, broderie și lista nu se oprește aici. Apelează în continuare și la alte tehnici (țesătură 3D, de exemplu 😉 ), le încearcă și continuă cu cele care îi îmbină cel mai frumos materialele variate pe care pune mâna.

Lucrările Alinei mi-au sărit în ochi deoarece prezintă o abordare pe care nu am întâlnit-o prea des – am observat elemente din folclor, adaptate și reinterpretate. Am văzut materiale care m-au dus cu gândul la natură – mi-a și confirmat că lucrează cu crengi uscate, conuri, ghinde, diverse plante, pietre, cânepă ș.a..

Își dorește mult ca pe viitor afacerea ei să crească astfel încât să se poată ocupa doar de crearea de articole cu iz tradițional, pe care să le promoveze cu mândrie.

Pentru un Martie dedicat femeilor, Alina propune câteva articole deosebite:

Confitor ARTizanat

Confitor ARTizanat

 

Confitor ARTizanatConfitor ARTizanat

 


Elza Handmade Store

Elza este mama unui băiețel de 8 ani, pasionată de ac și ață încă din copilărie (mai țineți minte când se făcea prin școala generală educație tehnologică?). Ei bine, totul a pornit de la un goblen – pe care îl are și acum, ținut la loc de cinste, să îi amintească de unde a izvorât această pasiune.

De anul trecut a început să învețe să coasă ii și, de aici i-a venit ideea că ar merge bine și niște bijuterii cu motive populare, care să se asorteze cu iile. Așa că s-a aventurat și a încercat cu o serie de coliere – la început mai stângaci și cu greșeli, nu s-a lăsat, a lucrat în continuare, și-a perfecționat tehnica iar astăzi face bijuterii minunate și apreciate.

Ziua merge la jobulul în IT, când e sezonul se ocupă și de o stupină, seara o dedică familiei și, după ce se culcă cel mic începe programul nocturn: își ia acul, ața și pânza, se detașează de problemele zilnice și se pune pe creat. Câteva ore de cusut pe noapte îi dau forță și energie pentru ziua următoare. Se documentează tot timpul, cercetează motive tradiționale pe care să le așeze pe pânză, caută inspirație în albume de cusături populare românești și în culegeri de ornamentică românească (nici nu știam că există așa ceva :P), cunoaște tipare în funcție de zonele georgafice.

Pentru viitor și-ar dori ca această pasiune să se transforme într-un business, în acest moment căutând variante pentru a pregăti o gamă de produse din ce în ce mai bune calitativ. Pentru fiecare cumpărător încearcă să personalizeze comanda astfel încât să o facă unică.

Iată ce cadouri propune Elza (eu am botezat-o Eliza, dar bănuiesc că nu i se întâmplă chiar rar :P) pentru începutul primăverii:

Elza Handmade Store Elza Handmade Store

Elza Handmade Store Elza Handmade Store

 


HAIArt

Adelina este inginer de meserie, aflată acum în concediul pentru creșterea Adaliei, fetița de 10 luni care îi înseninează zilele și îi dă puteri când greul mai apare uneori, inevitabil.

Pasiunea Adelinei o reprezintă bijuteriile din piele naturală. Creează bijuterii de mai multă vreme, însă s-a oprit la piele de vreo trei ani (și bine a făcut, că tare bine se pricepe). A urmat un curs de designer și încearcă tot timpul să găsească idei noi, pe care să le pună în aplicare, să realizeze modele cât mai deosebite și unice. Acceptă idei de la clientele ei, încearcă să urmărească tendințe și, cel mai adesea, se lasă purtată de inspirația ”din interior” când privește și mângâie materialele.

Momentan această pasiune este un hobby, care a crescut ușor și frumos. Pentru viitorul nu foarte îndepărtat își dorește să îl transforme într-un business, pentru că îi oferă multă satisfacție și și-ar dori să poată trăi din asta (îmi și imaginez cum îi crește inima când își vede purtată o creație 🙂 ). În scurt timp se pregătește să intre în atelierul propriu, unde va avea spațiul necesar pentru a-și pune în aplicare gândurile creative și talentul în continuă formare.

Iată câteva dintre propunerile Adelinei pentru un Martie dedicat femeilor:

HAIArtHAIArt

HAIArtHAIArt

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare de cadouri – pentru voi, pentru mame, pentru prietene… pentru femeile dragi din jurul vostru. Eu mi-am făcut deja singură comandă de la fiecare în parte, pentru sufletul meu. 😉

La mulți ani, femeie! Să vină primăvara!

 

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.