Review-uri WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 6 PĂPUȘI

31/03/2017

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna aceasta, am ales ca domeniu PĂPUȘILE. Am descoperit mame foarte talentate ce scot din mâinile lor păpuși minunate, ce seamănă puțin spre deloc cu cele găsite în comerț. Cu fiecare creație, își lasă o fărâmă din bucuria cu care le realizează (chiar nu poți fi un om supărat și să realizezi astfel de păpuși!). Mi-a plăcut foarte mult că aceste mame au trecut peste tiparele obișnuite și au creat inclusiv păpuși-băieței. 🙂

 

LUCRUȘOARE HANDMADE

Doina este mama a doi copii, pasionată de croșetat de aproape 5 ani (pe când era însărcinată cu primul copil).

Pornind cu un set de cunoștințe minime, culese de prin școală și de pe la bunica, a început să îi facă celui mic botoșei, mănuși, căciulițe și alte accesorii. Apropiații și-au dorit și ei, așa că s-a apucat să aprofundeze diversele tehnici de lucru singură, urmărind tutoriale și filmulețe pe Youtube.

Când a venit pe lume cel de-al doilea copil, Doina a intrat în comunitatea WAHM România, unde s-a legat o colaborare pentru croșetarea unor păpuși. Atât de mult i-a plăcut încât a continuat cu realizarea acestora, chiar dacă timpul disponibil pentru lucru este unul mult mai lent decât ritmul ideilor pe care le are. În curând va trebui să revină la serviciu, însă va continua să croșeteze în puținul timp liber rămas (doar n-o dormi toată noaptea, nu-i așa?).

Chiar dacă timpul îi este pe minus, tot s-a alăturat unui proiect de voluntariat – Octopus România. Împreună cu alți voluntari, urmează să croșeteze păpuși-caracatiță ce vor ajunge în spitalele din țară alături de prematurii aflați în perioada de recuperare.

Păpușile realizate de Doina au între 20 și 40 de cm și au umplutură specială pentru jucării. Lucrează doar cu fire de bumbac 100% și meșterește la ele minim două zile înainte de a le finaliza.

Las aici și câteva fotografii cu jucăriile realizate de Doina, să vă fac poftă. Eu aș smotoci puțin oița. Și păpușile-pereche. Și fetița – părut i-a ieșit foarte tare!

Lucrusoare Handmane Lucrusoare Handmane

Lucrusoare Handmane Lucrusoare Handmane


LUMEA LUI DI

Diana este mama a doi băieți, de 4 și de 9 ani, iar job-ul ei de zi cu zi este de proiectant mobilier (deci tot ceva cu iz artistic 😉 ).

De trei ani a intrat în lumea lucrului manual cu fetru, încercând și realizând diverse materiale. Anul trecut a descoperit niște tutoriale despre realizarea păpușilor Waldorf, fiind fermecată de ceea ce ieșea din mâinile meșterilor. Și-a adunat curajul, a tras aer în piept și a încercat și ea. Rezultatul (roșcata de mai jos) a uimit-o, laudele primite au încurajat-o iar acestea împreună i-au dat încredere să continue.

Fiecare model realizat a fost foarte admirat, visând ca într-o bună zi să aibă propria fabricuță de păpuși, colaborând doar cu WAHM (pe modelul unei afaceri din Canada). Primul pas deja l-a făcut: a început lucrul la înființarea propriei firme – Lumea lui Di.

După fiecare păpușă finalizată, când ajunge la partea de ”îmbujorat”, le drăgălește și se emoționează atunci când ajung la destinatari și le reucunoaște fericirea pe chip. Se încarcă astfel cu încă o doză de energie și se îndreaptă către următorul proiect. Inclusiv băieții săi au drag de aceste păpuși, cel mic dormind adesea cu Tibi (bebelușul de mai jos).

Păpușile Waldorf sunt deosebite, având un proces de creație mai special. Fețele sunt mai altfel (mi s-au părut ciudate la prima vedere, însă acum îmi place de ele, după ce le-am tot privit zilele acestea în fotografii), destul de simpliste, cu trăsături imperfecte (așa cum sunt și fețele noastre), având rolul de a stimula imaginația copilului. Pentru fiecare păpușă (cu dimensiuni între 27 și 41 de cm., umplute cu lână), Diana lucrează între 8 și 13 ore, împărțite în mai multe zile – după ce revine de la job, după ce se ocupă de copii, soț și casă, uneori, și de ea. 🙂

Iata și câteva dintre creațiile Dianei: băiețelul Alex, roșcata Amalia, bruneta Clara și bebelușul Tibi.

Lumea lui Di - Alex Lumea lui Di - Amalia

Lumea lui Di - Clara Lumea lui Di - Tibi


MUSHURUSH – DOLLS AND CRAFTS

Ioana este mama a doi copii, un băiat de 8 ani și o fetiță de 1,5 ani. Cea mică este de fapt și motivul pentru care a început să realizeze păpuși. 🙂

De mică a fost pasionată de croșetat și tricotat, iar ca bonus primit de la bunica ei și pasiunea pentru cusutul la mașină. Cât era micuț băiețelul ei, i-a tot confecționat acestuia diverse jucării textile, personaje, fructe și legume etc. După ce a trecut fetița de un an, și-a dorit foarte mult să îi realizeze acesteia o păpușă deosebită, specială, unică, făcută de mami. Astfel a început frumoasa și colorata aventură care astăzi se numește Mushurush dolls.

Numele nu este întâmplător (deh, cred și eu că era dificil să inventeze așa un nume :P). ”Bebeluș, mușuruș” – așa îi spunea fratele cel mare surioarei mici. Astăzi a mai prescurtat și a rămas la ”Mușu”. 🙂 A fost foarte mândru când mama sa a ales acest nume pentru păpușile ce le realizează, implicându-se în continuare și aprobând fiecare exemplar înainte de finalizare – controlul calității, bineînțeles.

Pentru păpușile ei, Ioana s-a documentat mult, a strâns informații, a analizat poze, a desenat, a modificat, iar a desenat până a reuși să își facă singură tiparele dorite. Singură. 😉 Fiecare în parte este realizată cu drag și se desparte cu greu, însă bucuria copilului care o primește îi umple sufletul și face despărțirea mai ușoară.

Păpușile au aprox. 40 de cm și sunt umplute cu material hipoalergenic, sunt brodate manual și au niște trăsături expresive și prietenoase, mereu zâmbitoare. Acestea pot fi îmbrăcate/dezbrăcate de hăinuțele delicate și accesorizate suplimentar dacă se dorește. Pentru fiecare dintre ele Ioana a meșterit ore bune, nocturne bineînțeles (după ce au adormit copiii), iar în 2-3 zile au fost finalizate.

În curând va trebui să revină la meseria ei de bază – profesoară de turism. Însă va continua cu siguranță să realizeze păpuși și să ofere bucurii copiilor. (Și bine va face, că se pricepe de minune!)

Vă fac cunoștință cu câteva dintre realizările Ioanei: bruneta Aria, băiețelul Riri, șatena Sara și albastra Zoey.

Mushurush - Dolls and crafts Aria Mushurush - Dolls and crafts Riri

Mushurush - Dolls and crafts Sara Mushurush - Dolls and crafts Zoey

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare de cadouri – pentru copiii voștri sau pentru alți copii. Orice micuț ar fi fericit să strângă în brațe oricare din aceste păpuși unicate, realizate cu mult drag, moi și pufoase.

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.