Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 7 SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ

11/05/2017
SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna trecută (despre care am reușit să scriu abia luna aceasta), am ales ca domeniu SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ. Ok, nu am fiică pentru care să caut rochii să mă asortez, dar să zicem doar că nu am ÎNCĂ. 🙂 Am admirat oriunde am văzut astfel de perechi frumos asortate (atâta timp cât păstrează stilul oarecum diferit între eleganța mamei și inocența copilului). E adevărat, se pot face asortări de haine și între mamă și fiu (pe tați nici nu îi bag în discuție aici :P), dar parcă nu au același impact vizual ca atunci când văd niște rochii frumoase.

 

CREAȚII DE MĂMICĂ

Ana este mama unei fetițe de doi ani, minunea ei ce îi dă puterea, inspirația și ideile pe care le aplică în lucrul de zi cu zi. De fapt… de noapte – ziua are un job full-time și, ca multe alte WAHM, noaptea este singurul interval în care își poate pune în aplicare creativitatea.

Pasiunea pentru croitorie a moștenit-o de la mama sa, despre care mi-a vorbit atâââât de frumos și dulce și cu un car de recunoștință. Pentru a se descurca mai bine cu banii necesari creșterii singură a celor trei copii, mama Anei se ocupa de croitorie pentru apropiați. Ana era mereu pe lângă ea, recuperând resturile de material și făcându-și hăinuțe pentru păpuși (ce fericire era atunci când prindea o bucată mai mare!). Acum, inspirația a lăsat-o purtată puțin cam departe când i-a trebuit o rochie de mireasă și ce material se potrivea mai bine decât… perdeaua? 🙂 Însă cu toată supărarea mamei, timpul a trecut și acestea au rămas amintiri păstrate frumos din copilărie.

Însă dragul de cusut a rămas de-a lungul timpului, iar când în viața Anei a apărut fetița ei și-a dorit foarte mult ca amândouă să poarte haine asortate. Așa că și-a cumpărat o mașină de cusut și și-a amintit din nou cum se folosește – tiparele, sfaturile prețioase și îndrumările au venit tot de la mama ei, care i-a fost tot timpul alături. Creațiile ei au fost apreciate și dorite și de alții, așa că a început ușor o mică afacere.

Visul ei este ca în curând să își deschidă propriul atelier cu spațiu de prezentare, unde să îi calce pragul cât mai multe familii, să probeze acolo și să se bucure de creațiile ei. Până atunci, visează cu ochii deschiși noaptea, lucrând cu drag în atelierul numit ”bucătărie”. Pentru un set de haine, Ana dedică de la 3-4 ore până la 12 ore, în funcție de complexitate (cele cu broderie manuală necesită timp suplimentar).

Vă las aici câteva fotografii cu creații realizate de Ana, ținute purtabile zi de zi, la plajă dar și la ocazii speciale:

CREAȚII DE MĂMICĂ CREAȚII DE MĂMICĂ

CREAȚII DE MĂMICĂ CREAȚII DE MĂMICĂ

 


 

MONA DRĂGUȘANU – ATELIER HANDMADE

Mona este mama a două fete mari, pasionată dintotdeauna de modă, design și handmade. Și-a dorit mereu să fie diferită, așa că a început să își creeze singură diverse ținute și accesorii.

Creațiile sale au fost foarte apreciate, participând cu ele la diverse evenimente, târguri și expoziții, oferind multe interviuri, colaborând cu designeri și artiști plastici de-a lungul timpului. Astfel, a căpătat și mai multă încredere în ea și în talentul cu care a fost înzestrată.

Acum mai bine de zece ani și-a părăsit meseria de contabilă și s-a dedicat pasiunii sale, angajându-se ca designer vestimentar la o firmă ce realiza rochii de mireasă, căpătând experiența practică de care simțea că are mare nevoie. A mers și mai departe, făcând și studii de specializare, pentru a obține calificarea printr-o diplomă de designer vestimentar.

Cum așchia nu sare departe de trunchi, fiica sa cea mare a fost admisă să studieze Jewellery Design la Londra. Pentru a o ajuta cât mai mult, Mona a început să creeze ținute și accesorii pentru cliente de acolo, lucrându-le în România pe măsurile acestora și trimițându-le la distanță.

Visul Monei este să își deschidă cât de curând un atelier în care ideile ei să prindă contur pe manechine, unde să își poată duce pasiunea mai departe de stadiul de hobby. Își dorește să ofere clienților săi ținute și accesorii unice, elegante, pe care să le poarte și de care să își amintească mereu cu drag.

În albumele Monei am găsit și seturi de ocazie dedicate perechilor mamă-fiică, potrivite pentru diverse petreceri elegante:

MONA DRĂGUȘANU - ATELIER HANDMADE MONA DRĂGUȘANU - ATELIER HANDMADE

MONA DRĂGUȘANU - ATELIER HANDMADE MONA DRĂGUȘANU - ATELIER HANDMADE

 


UMERAȘ DE CATIFEA

Raluca este mama a doi băieți, pasionată dintotdeauna să creeze lucruri care să îi încânte ochiul.

După 12 ani petrecuți în Spania a decis să revină în țară pentru a-și crește copiii, așa cum a visat mereu. Acum cinci ani a făcut acest pas și, încercând să realizeze ceva mai mult în țară, și-a deschis un atelier de croitorie. S-a bucurat din plin de el, însă după ce s-a născut băiatul cel mic a hotărât să dedice familiei cât mai mult timp.

Astfel, s-a retras ușor și, în timpul liber, se dedică proiectului său de suflet. Din mâinile Ralucăi ies ținute și accesorii ce îmbină tendințele moderne cu tehnici mai traduționale de lucru (brodatul, croșetatul etc.).

De asemenea, proiectul său are și o componentă socială foarte frumoasă – încearcă să implice mame din mediul rural, pentru care găsirea unui loc de muncă este, de cele mai multe ori, o provocare de netrecut.

Din mâinile Ralucăi ies piese atât de delicate și fine, în culori calde și vesele în același timp:

UMERAȘ DE CATIFEA

UMERAȘ DE CATIFEAUMERAȘ DE CATIFEAUMERAȘ DE CATIFEA

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare de haine asortate, pentru ieșirile zilnice sau pentru ocaziile speciale la care urmează să participați.

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate
Sursa foto cover: www.pinterest.com

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 6 PĂPUȘI


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Oana Jindiceanu 11/05/2017 at 17:20

  Superbe! Felicitări pentru seria aceasta de articole! 🙂

  • Reply Elena Munteanu 12/05/2017 at 10:11

   Sunt foarte talentate aceste mame! Imi fac pofta de o fetita :))

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.