Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 8 FOTOGRAFIE DE MATERNITATE

08/06/2017

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna trecută (despre care am reușit să scriu abia luna aceasta… again…), am ales ca domeniu FOTOGRAFIA DE MATERNITATE. Mie îmi place mult fotografia în general, îmi place să fac fotografii și apreciez fotografiile deosebite realizate de alții (cred ca totul mi se trage de la fotograful grozav pe care l-am avut la nunta 😀 ). Nu am avut timp să aprofundez acest domeniu (deși mi-aș fi dorit), așa că am rămas la stadiul de fotografiat ”după inspirație”. Fotografiile din albume sau din fotocărți îmi sunt cele mai dragi amintiri la care pot reveni din când în când (rareori deschid calculatorul să trec prin sutele sau miile de fotografii organizate frumos în diverse directoare).

Din păcate, jumătatea mea nu se prea pricepe la fotografiat… Ok, de cele mai multe ori reușește să scoată o fotografie în care să nu ies doar cu o jumătate de cap… însă tot de mai multe ori le ”reușește” blurate sau cu o încadrare… neinspirată (zic să fiu drăguță, că poate citește și el) 😀

Pe când eram însărcinată cu Sebi mi-am dorit mult să am amintiri frumoase cu burtica mea țanțoșă. L-am tot bătut la cap pe soț și, de ziua mea, mi-a făcut cadou o ședință foto de maternitate. Atât de mult mi-au plăcut cele două ore în parc, atât de mult am admirat (și încă o mai fac!) fotografiile acelea și atât de mult se amuză Sebi când le privește din când în când… 🙂

Acum, nu se poate sa am ședință foto doar cu burtica de Sebi, nu-i așa? Trebuie, neapărat, să nu facem discriminări. 😀 Cum în curând va trebui să programăm o astfel de distracție, m-am gândit că fotografia de maternitate ar fi o temă frumoasă pentru această lună.

 

CRISTINA TOMANI

Cristina este mama unei fetițe și… a unei cățelușe. 🙂

Pasiunea pentru fotografie o are din copilărie, însă doar de câțiva ani a început să aprofundeze domeniul, lucrând ca fotograf secund, apoi principal, la diverse evenimente mondene. A profitat la maxim de această perioadă în care a acumulat multe cunoștințe și, bineînțeles, experiență.

Perspectiva s-a schimbat mult după nașterea micuței, care i-a dat curaj și încredere în forțele proprii. Astfel a început să lucreze pe cont propriu, schimbând și tema principală spre fotografia de familie care, spune ea, i se potrivește cel mai bine. (Zburdând prin potrofoliul ei, confirm că i se potrivește de minune. 🙂 ) Dacă la început era bântuită de zeci de întrebări și griji legate de deciziile luate, dacă va putea evolua suficient de mult încât să se poată întreține din pasiunea ei, acum se întreabă doar de ce nu o fi avut curajul să pornească mai devreme pe acest drum. 🙂

Este conștientă că încă mai are multe de învățat, mai ales pe partea de organizare. Cum majoritatea evenimentelor se desfășoară în weekenduri, încearcă să recupereze cât mai mult timp cu fetița ei în timpul săptămânii, printre alte ședințe foto. Când cea mică doarme, profită de timpul rămas pentru a se ocupa de casă şi pentru a edita, bineînţeles. Nopţile îi sunt scurte, însă rezultatele sunt foarte frumoase.

Fiecare ședință foto îi aduce fluturi în stomac și nerăbdarea de a pregăti și livra cât mai curând rezultatele muncii ei. Se încarcă de fiecare dată cu o energie frumoasă atunci când surprinde prin obiectivul aparatului foto legăturile deosebite dintre membrii familiilor ce îi permit să le capteze emoțiile.

Cristina Tomani Cristina Tomani

Cristina Tomani Cristina Tomani

 


MAGDA CONSTANTIN

Magda este mama a doi copii, având studii și formare de… inginer în telecomunicații. 🙂

Pasiunea pentru fotografie i-a încolțit de multă vreme, dorind să aprofundeze domeniul chiar dinainte de apariția primului copil, însă timpul limitat și prioritatea acordată familiei i-a amânat planurile. Dar nu pentru prea multă vreme, din fericire.

După venirea pe lume a fetiței sale (cu acomodarea și găsirea echilibrului necesar atunci când vine primul copil în orice familie), s-a apucat să studieze arta fotografică, să exerseze și să crească ușor-ușor. A încercat mereu să acorde cât mai mult din timpul său celor mici, luându-i cu ea la ședințele foto (acolo unde se putea) sau programându-le astfel încât să îi rămână ore suficiente, dedicate timpului de calitate în familie. (Am în memorie o fotografie frumoasă a Madgei, concentrată la o ședință foto în timp ce micuța ei îi stătea în spate – la propriu, în SSC. 🙂 )

A început să facă fotografii celor apropiați, la evenimente și nu numai, exersând din ce în ce mai mult, până a considerat că este suficient de bună pentru a accepta și alte propuneri de colaborare. Eu am avut ocazia să o cunosc pe Magda cu puțin timp înainte de nașterea lui Sebi, ea fiind cea care ne-a făcut fotografiile cu burtica, pe care le îndrăgim atât de mult și astăzi. 😀

În cei patru ani de când a ales această cale a crescut mult și frumos, însă consideră că mai are de învățat în continuare. Cel mai mult îi place să fotografieze familii, în ipostaze ”libere” – fiecare își vede de veselia lui, lăsând la alegerea Madgei când să apese pe butonul aparatului foto. Se bucură de fiecare dată când reușește să surpindă conexiunile acelea adesea invizibile și momentele emoționante din cadrul unei sesiuni foto (când, de cele mai multe ori, timpul zburdă mult prea repede).

MAGDA CONSTANTIN MAGDA CONSTANTIN

MAGDA CONSTANTIN MAGDA CONSTANTIN

 


MIRELA LUNGOCI

Mirela este mama a două fetițe, considerând proiectul său de suflet MiaPhoto ca fiind un al treilea copil. 🙂

Din copilărie a fost pasionată de fotografie, însă a început să facă fotografii (în special din vacanțe) destul de târziu, fiind încurajată și acompaniată de prietenul său. A trecut de la aparatele cu film la un DSLR, care îi scotea imagini de o calitate grozavă, astfel că s-a îndrăgostit iremediabil de acesta.

Prietenul său (care i-a devenit și soț 🙂 ) s-a îndreptat către videografie și a solicitat-o pe Mirela să se ocupe de partea foto la diverse evenimente, oferindu-i astfel ocazia să exerseze și să capete tot mai multă încredere și experiență. Când a primit cadou aparatură de nivel superior a luat naștere și MiaPhoto, urmând inclusiv un curs de specialitate care a ajutat-o să profite cât mai mult de tehnologia pe care o avea la dispoziție.

Când centrul de interes al obiectivului foto s-a îndreptat către modelul preferat (fetița) și interesul mamei sale s-a mutat ușor către fotografia de familie. Solicitările pentru ședințe foto au venit natural, fără mare efort, în special după ce publica din cadrele realizate micuței ei.

Având în memorie (și în suflet) ședința foto profesionistă de care a avut parte atunci când era însărcinată și, mai ales, senzația aceea de femeie frumoasă și împlinită, și-a dorit să poată oferi și altor mame bucurii similare.

Mirela Lungoci Mirela Lungoci

Mirela Lungoci Mirela Lungoci

 

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare unui fotograf de maternitate, pentru voi sau pentru a face cadou unei viitoare mame. 😉

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 6 PĂPUȘI

Afaceri inspirate de la mame talentate – 7 SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.