Campanii WAHM

Afaceri inspirate de la mame talentate – 9 TORTURI

12/07/2017
WAHM TORTURI

Continui astăzi campania Afaceri inspirate de la mame talentate prin care mi-am propus să promovez munca mamelor ce lucrează acasă și scot din mâinile lor frumuseți și bunătăți, cu talentat și inspirație. De ce? Pentru că este foaaaaarte solicitant să lucrezi de acasă, cu un copil (sau mai mulți) prin preajmă. 😀 Poate fi o provocare deloc ușoară să crești o astfel de afacere, având un buget de promovare limitat (sau inexistent).

Pentru această serie de articole colaborez cu Asociația Work At Home Moms care desfășoară numeroase activități și evenimente frumoase, menite să încurajeze și să sprijine mamele ce doresc să își deschisă și să își dezvolte o afacere proprie, încă din stadiul de idee. Pe grupul WAHM România puteți urmări activitățile derulate de asociație (workshopuri, expoziții, târguri, feedback, promovare etc.) pentru a veni în sprijinul mamelor.

După cum spuneam, în fiecare lună voi alege un domeniu, iar din respectivul domeniul voi alege câteva afaceri despre care să vă povestesc câte ceva. Astfel, când veți avea nevoie de un cadou (pentru voi sau pentru alții), poate vă inspiră aceste propuneri. 😉

Luna trecută am ales un domeniu duuuuulce – TORTURILE. A fost destul de greu să scriu despre această temă. În primul rând, pentru că sunt destul de mule mame talentate ce au această pasiune – nu mi-a fost deloc ușor să aleg micile afaceri despre care voi povesti în continuare. În al doilea rând, a trebuit să mă tot plimb prin fotografiile cu minunile realizate de ele… dulci… savuroase… cu siguranță suuuuuper gustoase… iar eu burtoasă (asta așa, să am un motiv în plus)… 😀 Mda, mi-au făcut pofte, recunosc. 😛

 

BOHEMIAN BAKERY

Marieta este mama unui băiețel vesel de 1a6l, pasionată de bucătărie de când se știe. Crescând alături de bunica sa, i-a fost mereu alături la pregătirea meselor zilnice și, preferatele ei, a meselor de sărbătoare. Crescând, atenția i s-a îndreptat către dulciuri și bunătăți făcute în cuptor (nu neapărat deserturi).

În ultimii doi ani a evoluat la capitolul ”deserturi” de la începător ce cochetează cu încercări de rețete la nivel de cunoscător. 🙂 Alături de puștiul ei (cocoțat pe blatul de bucătărie sau ”trebăluind” pe podea, printre picioare), încearcă diverse combinații și testează rețete noi, dorindu-și mereu să facă tot mai multe. Adevărul este că cel mai mult gătește seara, după ce ajunge soțul său acasă să preia piticul cel energic, când se poate concentra neîntrerupă la ceea ce realizează.

Visul Marietei pentru viitorul nu foarte îndepărtat ar fi să pună pe roți un dessert truck (un soi de rulotă mobilă), de unde oamenii să poată gusta deliciile pregătite cu drag, punând accentul pe deresturile clasice care să îi ducă pe clienți cu gândul la copilărie. În curând va începe demersurile legale în acest sens, urmând să renunțe la job-ul full-time pe care l-a avut înainte de nașterea băiețelului, astfel încât să se poată dedica mult mai mult pasiunii sale.

BOHEMIAN BAKERY BOHEMIAN BAKERY

BOHEMIAN BAKERY BOHEMIAN BAKERY


COVATA CU MAIA

Andreea este mama a doi copii zglobii, mamă full-time, specialist în nutriție și terapii complementare, cursant al Școlii de Sănătate 5D – Sorina Soescu.

Împreună cu partenerul său de viață a hotărât să își schimbe treptat stilul de a trăi, încercând să se îndrepte cât mai mult către natural și sănătos. O latură foarte importantă a acestor schimbări a reprezentat-o, bineînțeles, nutriția.

Dorind să le ofere copiilor săi preparate cât mai sănătoase, a început să experimenteze diverse combinații, aflând de ingrediente mai puțin uzuale (spirulina, maca etc.). Și în cazul deserturilor a făcut schimbări, realizând preparate fără zahăr, fără conservanți, unele fără coacere, altele fără proteine animală etc.

Noaptea visează la diverse combinații pe care să le încerce, se gândește la variante alternative de a adapta într-o variantă sănătoasă diverse deserturi (creme, înghețată fără ace, acadele fără zahăr etc.). Cel mai mult gătește seara, după ce adorm cei mici, sau dimineața, împreună cu ei – împreună se distrează în bucătărie, descoperă gusturi noi și fac experimente.

I se umple inima de bucurie când cei mici savurează din ceea ce le pregătește cu atâta drag și dedicare. Este foarte încântată atunci când poate oferi unui copil (și nu numai) un tort din ingrediente sănătoase, fără grija că ”prea mult nu îi face bine”, că e prea dulce sau că îl agită.

Pentru viitor visează la un cafe-boutique cu produse crude și vegane, cu multe delicii dulci și pâine cu maia. Până atunci își face de cap în bucătăria proprie, modificând-o și făcând-o mai spațioasă, adăugând un cuptor de piatră și investind într-un robot mai performant.

COVATA CU MAIA COVATA CU MAIA

COVATA CU MAIACOVATA CU MAIA


 

DULCELE MEU

Nicoleta este mama a doi copii, principalele motive pentru care a renuntat la profesia de jurist pe care a îndrăgit-o și a practicat-o până (relativ) curând. Cu tot dragul pentru meseria de până atunci, a ajuns la concluzia că petrece mult prea mult timp la serviciu și mult prea puțin timp acasă, unde îi tot fugeau gândurile și dorul. Și-a reconsiderat prioritățile și a ales să dedice mai mult din timpul său celor dragi.

Simțind nevoia totuși de o ocupație, s-a gândit că ar fi un moment ideal de a-și dezvolta pasiunea din copilărie – prăjituritul. 🙂 Încă de mică a prins dragul de a face bunătăți în casă, din ingrediente naturale, din curtea proprie, împreună cu bunica ei. Pentru că pe atunci variantele de ”dulciuri” din comerț erau destul de limitate, făcea cu plăcere acasă deserturi precum salam de biscuiți, înghețată cu rom și cacao etc. (în special la ocazii speciale sau la mese mari în familie).

Sfaturile și rețetele bunicii i-au rămas moștenire peste ani și, studiind individual mai multe rețete, inventează tot timpul delicii cu care îi încântă pe cei care au încredere să îi lase comenzi. A început demersurile pentru a obține avizele necesare unui laborator, astfel încât să poată elibera și certificate pentru produsele pe care le face.

Nicoleta dedică destul de mult timp acestei pasiuni, în general 4-6 ore zilnic (mai multe înaintea weekendurilor sau a marilor sărbători, când cererea este mai ridicată). Când se odihnesc copiii încearcă să se ocupe de etapele ce necesită continuitate, fără să fie întreruptă de micuți zglobii. Noaptea se ocupă de detalii, ce necesită atenție dedicată exclusiv. Acolo unde se poate, îi implică și pe cei mici (la amestecarea aluaturilor de biscuiți și fursecuri, de exemplu).

DULCELE MEU DULCELE MEU

DULCELE MEU DULCELE MEU

 

Sper să vă fie de inspirație aceste propuneri, dacă sunteți în căutare unui tort deosebit (atât ca aspect dar, mai ales, ca gust) și sănătos, diferit de cele comerciale. Nu trebuie să vă limitați la un astfel de răsfăț doar la ocazii speciale – din când în când ne mai putem face de cap și așa, fără motiv, nu? 😉

 

Sursa foto articol: paginile personale ale fiecărei afaceri în parte, cu acordul mamelor implicate

Cauți alte idei de cadouri realizate de WAHM? Poate te interesează și:

Afaceri inspirate de la mame talentate – 1 BIJUTERII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 2 COSMETICE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 4 ACCESORII CĂLDUROASE

Afaceri inspirate de la mame talentate – 5 MARTIE, LUNA FEMEII

Afaceri inspirate de la mame talentate – 6 PĂPUȘI

Afaceri inspirate de la mame talentate – 7 SET DE HAINE MAMĂ-FIICĂ

Afaceri inspirate de la mame talentate – 8 FOTOGRAFIE DE MATERNITATE


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.