Uncategorised

Anastasia… care trebuia să fie Izabela

15/11/2017
nume bebe Anastasia

Na că era să o comitem din nou…

Dar de data aceasta am reușit să nu repetăm povestea cu numele lui Sebastian. Nuuuuu… Am fost în stare să îl schimbăm stabilim cu 4 ore înainte de naștere! De comun acord!

După hei-rup-ul întocmirii listei de nume plăcute pentru bebelina ce se tot lăsa așteptată, l-am luat pe soț de o aripă și i-am pus-o în față. Am tăiat ftumos ce nu i s-a părut suficient de ok și au rămas trei nume pe listă: Carolina, Izabela și Alexandra (Noo, Anastasia nu era în top! Fusese tăiată!!)

Gândindu-ne și răzgândindu-ne și consultându-ne, am rămas la Carolina. 🙂 Este primul nume de pe listă, este propunerea mea, mi-a rămas în suflet pentru că pur și simplu m-am trezit cu el în minte într-o dimineață (pe la jumătatea sarcinii, când nici nu ne gândeam la nume).

Cu vreo două săptămâni înainte de naștere, am zis să insistăm și la Sebi cu numele, să se obișnuiască etc.

Doar că lui nu i-a plăcut numele acesta… Carolina era crocodiluța dintr-o carte de-a lui! Cum să fie și numele surioarei? Nu se poate…

Văzând că tot insistă, am revenit la lista scurtă. Alexandra iarăși nu a vrut sub nicio formă, pentru că este educatoarea lui de la grădiniță! Cum să fie și numele surioarei? Nu se poate…

Așadar, a rămas Izabela – nume pe care l-a adorat! Bebe Iza în sus, bebe Iza în jos, bebe Iza în fiecare zi ce a urmat, nouă ne-a plăcut, bebe Iza a rămas.

Până când…

Eram în plin travaliu, contracții dureroase dar încă suportabile – soțul era pe lângă mine și în pauze îmi mai citea din mesajele primite de la ‘galerie’. În unul din aceste mesaje, cineva zicea că în ziua aceea se sărbătorește Sf. Anastasia.

Nu suntem noi cu numele de sfinți, nu ne-a interesat detaliul ăsta (la Sebi am aflat după că are și sfânt în calendar 🙂 ).

Însă s-a întâmplat ceva… I s-a lipit tare tare numele acesta de sufletul soțului… Și mie mi-a plăcut mult. Doar că eu eram puțin cam ocupata atunci și l-am lăsat pe el să aleagă. Again. (Mă și vedeam sunându-l a doua zi să îl întreb cum îl cheamă pe copil.)

Așadar, cu patru ore înainte să iasă, bebelina și-a schimbat iarăși numele – Anastasia. Că de fapt a ieșit a doua zi… detalii. 🙂

Sebi a fost surprins când i-am prezentat-o pe bebe Anastasia în loc de bebe Izabela, că-i tot uita numele sau nu i-l pronunța corect. La grădiniță, când și-a prezentat surioara, a zic câ o cheamă ca pe Ana Sofia (colega lui), dar nu chiar așa. :))

Uf, am reușit să-i dăm un nume și copilului ăsta!

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Maria Ionuţ 15/11/2017 at 11:00

  Foarte fain articolul! Ceva bataie de cap am avut si noi in alegerea numelor pentru gemene

 • Reply Carmen1988h 18/11/2017 at 13:08

  Și pe fetița mea tot Anastasia o cheama 😍 Numele ales de mine era Anastasia-Maria. M-am gândit că dacă voi găsi un alt nume care să rezoneze cu mine în cărțile pe care le voi citi în sarcină, pe acela îl voi alege. Dar nu a fost să fie și a rămas Anastasia-Maria. Dar o strigăm Ana 😅

  • Reply Elena Munteanu 20/11/2017 at 08:49

   Si la noi tot Ana va fi prescurtarea – nu stiu un altul care s-ar potrivi 🙂

 • Reply Unicornul albastru 20/11/2017 at 18:18

  Inca de cand ai lansat concursul legat de nume in timpul sarcinii, am vrut sa iti propun Anastasia- un nume care mie imi place foarte mult. Atunci nu am mai apucat sa iti las comm, si apo am aflat cu bucurie ca numele ales e chiar cel la care ma gandisem si eu. Acum vad ca povestea e mult mai lunga… :)))

  • Reply Elena Munteanu 21/11/2017 at 09:49

   Păi coi suntem cu poveste :))
   A fost ”Anastasia” pe listă, dar a fost tăiat numele inițial 😛

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.