Alăptare Evenimente

Aniversare La Leche League

12/10/2016
LLLI 60 de ani

Mâine este zi de sărbătoare – La Leche League International împlinește 60 de ani de activitate!

 

”Alăptându-ne copiii punem bazele unei moșteniri pentru o sănătate mai bună. Munca pe care o depunem în calitate de consultante LLL Acumulează o moștenire de cunoștințe despre alăptare în cadrul comunităților noastre și a familiilor alături de care lucram.

Organizația La Leche League a construit de-a lungul timpului o moștenire pentru generațiile viitoare. Iar fondatoarele au construit La Leche League să o lase ca moștenire întregii lumi.” (LLLI)

Celebrate 60 LLL

Acum 60 de ani a avut loc prima întâlnire în casa uneia dintre cele șapte fondatoare LLL, cu scopul de a discuta și de a împărtăși ceea ce au aflat și au experimentat ele până atunci, ”ascultând” de ”Mama Natură”.

Treptat aceste întâlniri s-au extins, au implicat tot mai multe persoane, au invitat specialiști din domeniul medicinei care să le vorbească părinților și, în același timp, au început să se organizeze logistic – s-au înregistrat la organizație, și-au definit un scop, au atribuit roluri, au început să editeze publicații, să coordoneze alte întâlniri etc.

În mai puțin de zece ani deja era o organizație internațională, având grupuri în Canada, Mexic și Noua Zeelandă. 🙂 După aproape 20 de ani, Asociația Medicală Americană a acreditat LLL să ofere educație medicală continuă, prin intermediu consultanților în alăptare. De-a lungul anilor, rețeaua s-a extins în toată lumea, acum fiind prezentă în peste 66 de țări! Din 2010 organizația este prezentă și în România.

În acest moment avem un singur consultant LLL acreditat (despre pașii pentru aderare am scris aici), foarte activ și implicat, însă mai multe mame din întreaga țară sunt în curs de formare (mai multe decât știam eu că ar fi). 😉 Le așteptăm cu drag și nerăbdare să își finalizeze aderarea, astfel încât să poată fi alături de mamele în căutare de ajutor și informații corecte.

Așadar, această aniversare se sărbătorește mâine și la noi. 😀 Cum altfel decât în cadrul unui eveniment interesant, cu invitați frumoși. Tema întâlnirii este “Începuturi” – nașterea naturală, inițierea alăptării imediat după naștere, idei pentru a ușura activitatea unei mame începătoare, sisteme de purtare începând cu prima zi de viață.

Dacă vă înscrieți la acest eveniment (participarea este gratuită, detalii despre înscriere găsiți aici) le veți putea asculta și veți putea discuta cu:

  • Roxana Duduș – consultant în alăptare La Leche League
  • Diana Mateescu – fondatoarea poartă-mă!, cel mai cunoscut producător de sisteme de purtare din România
  • Livia Toboșaru – moașă licențiată a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și masterand în cadrul aceleași universități la “Îngrijiri specifice ale lăuzei și nou-născutului la domiciliu”, educator prenatal Lamaze și consilier babywearing Trageschule Dresden, doula și asistent SAMAS
  • Irina Thiery – realizator de documentare și președinta asociației Lion Mentor Association, de unde au ieșit documentarele din campania “Îndrăznesc pentru Copilul Meu!”

La mulți ani, La Leche League! Sper ca în curând să avem și în România o echipă extinsă de consultanți LLL, care să vină în ajutorul cât mai multor familii. Petrecere frumoasa mâine!

 

Surse fotowww.llli.org

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.