Babywearing Evenimente

Babywearing, my love + Invitație la un eveniment frumos

27/09/2017
Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați

Se apropie Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați (2-8 octombrie) și nu o pot lăsa să treacă fără să o bag în seamă, mai ales că în curând vom reintra în rândul părinților ce își poartă puii la piept. 🙂

Tema propusă pentru acest an, al nouălea în care purtarea bebelușilor se sărbătorește la nivel mondial, este Threaded Together. Hmmm… greu de tradus în română, nu-i așa? Imaginați-vă firele care sunt țesute împreună pentru a da naștere unui sistem de purtare. Acum, gândiți-vă la toate firele din lume, care se îmbină zilnic să dea naștere țesăturilor în care sunt purtați copiii noștri. În același fel, noi, părinții care ne purtăm copiii din toată lumea suntem uniți, formând o comunitate maaaaare de babywearing.

Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați

De vreo doi ani nu am mai avut ocazia să port vreun bebeluș – Sebi abia s-a mai lăsat ținut în brațe… DA! Copiii purtați tot timpul vor coborî pe picioarele lor, atunci când vor fi pregătiți. Și vă veți ruga de ei să se întoarcă, însă vor fi prea ocupați cu descoperirea lumii… pe jos… Ah, și când mă gândesc cât de greu ne-a fost la început

Acum aproape patru ani am descoperit sisteme de purtare ergonomice. Nu eram prea mulți părinți care își ”spânzurau” copiii în gât, îi ”crăcănam” și îi țineam cu spatele încovoiat cu orele, după părerea (prea) multora care ne asigurau că ne nenorocim copiii (de la ”o să rămână crăcănat”, la ”o să sufere cu spatele strâmb” sau ”nu o să învețe să meargă singur”). Însă noi știam mai bine, pentru că ne informasem înainte.

Iar când ne întâlneam, ne zâmbeam complice. 😀 Sau ne opream să vorbim, să ne cunoaștem, chiar dacă nu ne mai văzusem niciodată înainte. Aveam un prim subiect de discuție la pieptul nostru. Eram uniți! Nu erau foarte multe sisteme de purtare, nu erau chiar atât de multe modele, așa că le recunoșteam de departe. Și îmi fugeau ochii fără să îmi propun asta. 🙂 Recunoșteam cataramele unui SSC de la o poștă, din spatele purtătorului! (Ba chiar recunoșteam și brandul de cele mai multe ori!)

Dacă întâlneam părinți care își purtau copiii în sisteme neergonomice, îi abordam și le ofeream un flyer cu câteva informații – mai departe, dacă doreau, se puteau documenta ei singuri. Dacă întâlneam părinți care aveau nevoie de ajutor cu fixarea mai bună a sistemului de purtare interveneam cu drag (din nou, fără să ne cunoaștem înainte). Eram uniți!

Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați

Ne întâlneam săptămânal într-un cadru organizat să socializăm, să povestim, să ne împărtășim experiențele și să probăm diverse sisteme de purtare. Ah, ce mi-a mai plăcut perioada aceea. 🙂 Ușor, s-a conturat o comunitate bine definită care a tooooot crescut în acești ani – lucru care nu poate decât să mă bucure nespus! În mod similar, în toată țara s-au format grupuri de părinți care se întâlneau periodic cu același scop.

Cu trecerea timpului m-am bucurat că am văzut tot mai mulți copii purtați. Am văzut multe sisteme de purtare noi, modele deosebite și legături mai strânse între părinți și copiii lor. Nu le mai cunosc pe toate, nu îi mai cunosc pe toți. Însă împreună fac parte din această comunitate globală a copiilor purtați.

Și abia aștept să reintru în rândul părinților ce își țin la piept micuții. Ce poate fi mai frumos și liniștitor pentru proaspătul pui de om decât să stea la căldura brațelor mele, să stea cu urechea pe inima mea, ale cărei bătăi le cunoaște deja, din burtă? Să se plimbe în ritmul pașilor mei, ale căror legănare vor continua și după ce va ieși din siguranța în care se află acum?

Știu că ne vom îmbrățișa muuuulte plimbări în următorii ani, până va fi și ea pregătită să exploreze lumea pe propriile picioare… Dar încă nu vreau să mă gândesc atât de departe acum. 🙂

Văzând tema din acest an a evenimentului internațional, mintea mi-a zburat la alt fel de “Threaded Together. Instinctul m-a dus cu gândul la îmbrățișarea aceasta caldă, la legătura deosebită între copilul purtat și părintele său, la mirosul de pui dulce, la toate pupăturile pe care le va primi instinctiv pe creștet… Este și aceasta o îmbinare, ce pornește din inimă și ajunge prin fire la țeserea unui sistem de purtare, nu-i așa?

 

Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați

Pentru săptămâna viitoare se vor pregăti multe evenimente și surprize cu această ocazie. Dacă sunteți prin București, vă invit la Conferința de Babywearing, organizată de Asociația de Pediatrie și Consultanță în Alăptare. Duminică, 8 octombrie 2017, sunteți așteptați la ParkLake Shopping Center, între orele 11 și 13 pentru a afla multe lucruri interesante despre purtarea sănătoasă a copiilor de la invitații speciali.

Participarea este gratuită, distracția este inclusă și se anunță multe surprize frumoase. 😉

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.