Diversificare Rețete

BANANA BREAD

04/03/2016
Banana Bread

Lui Sebi îi plac foaaaaaarte mult bananele.

Se mai trezește uneori din senin și ne trage în bucătărie, arată cu degețelu-i drăgălaș către coșul cu fructe și strigă: ”Báaáaa”. Sau dacă vede prin vreo carte de-a lui o banană, o lasă din mână și iar ne trage la bucătărie. Sau dacă suntem la cumpărături și trecem pe lângă zona cu banane, trebuie să îi desfacem una acolo. Deci îi plac. Mult. 🙂

Nu e de mirare că m-am trezit zilele trecute cu multe banane în bucătărie (aș zice peste 2 kg…). Unele mai galbene, altele mai verzui (le luăm așa și se coc în câteva zile) și altele negricioase. Pe cele cu coaja neagră nu le mai mănâncă nimeni, că sunt prea moi. Să le arunc nu mă înduram, că totuși erau bune la interior.

Astfel că am făcut rapid un chec cu banane, folosind:

3 banane foarte coapte (cu coaja neagră)

4 curmale hidratate

2 ouă

50 g unt topit

100 g făină albă de grâu

100 g făină integrală de grâu

cardamom

praf de copt

dragoste (fără măsură)

Cu mixerul vertical am pasat bananele și curmalele. Separat am bătut bine ouăle (cred că ieșea mai pufos dacă băteam separat gălbenușurile de albușuri dar… a fost mai rapid așa) și untul topit. Am amestecat totul și am adăugat în ploaie făina cu praful de copt.

După ce s-a omogenizat tot amestecul, l-am pus într-o tavă tapetată și l-am dat la cuptorul încălzit pentru aprox. 40 de minute (până a trecut testul cu scobitoarea).

A ieșit delicios, dulce și gustos (chiar dacă nu e chiar arătos și nu a crescut prea mult). Puiului i-a plăcut – am avut câteva zile gustare în mașină în drumul spre/de la grădiniță 😀

 

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Larisa 22/08/2016 at 19:53

    Mie îmi place foarte mult banana bread. Acum, cu bebe, tot ce pap eu vrea și ea. Și tocmai cautam o variantă de praji care să nu aibă zahăr pt a o putea consuma și bb. Am să încerc rețeta chiar azi.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.