Diversificare Rețete

BISCUIȚI FRAGEZI CU RICOTTA

19/07/2016
Biscuiti fragezi cu ricotta

M-am trezit că am în frigider o cutie de ricotta pe cale să expire. Gândindu-mă la diverse rețete în care să o folosesc, sperând că va dori și Sebi să mănânce, am ales una pe care știam că nu o va refuza – biscuiți.

Pentru că aveam prin casă și niște untură (făcută de mama, acasă la ea, special pentru mine), am zis că trebuie să profit pentru a face niște biscuiți cât mai fragezi. 🙂

Așa că am adaptat rețeta biscuiților 100/100/100 la ce aveam prin casă și la inspirația de moment, astfel:

250 g ricotta (se poate folosi și alt tip de brânză)

250 g făină (eu am combinat 100 g făină integrală și 150 g făină albă)

200 g untură (se poate folosi și unt)

dragoste (fără măsură)

Am amestecat toate ingredientele până s-a format un aluat nu foarte tare și l-am dat la frigider pentru vreo 30 de minute. Între timp am pregătit masa de lucru și am încins cuptorul.

Cu mâinile și făcălețul și masa prăfuite cu făină am manevrat aluatul și am întins foi subțirele, din care am decupat formele de biscuiți.

În tava mare, pe o hârtie de copt, am înșirat biscuiții și i-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute (i-am întors după 7-10 minute). Au fost gata când i-am văzut rumeniți frumos și îmi venea să îi bag în gură fierbinți…

Îmi propusesem ca înainte să îi bag la cuptor să îi ung cu ou și să presar semințe de susan și mac, dar căldura din bucătărie nu m-a mai lăsat să îi bibilesc. Poate data viitoare.

Din cantitățile de mai sus mi-au ieșit 3 tăvi de biscuiți delicioși, ușori și fragezi de s-au topit în gură. O tavă a fost dată gata in 30 de minute (de două mame cu doi copii și jumătate). 🙂

 

Enjoy!

 

 

 

P.S. – Untura NU este bau-bau pentru copii. Este o sursa de grăsimi bune, necesare dezvoltării creierului copilului.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply