Diversificare Rețete

BOMBOANE ÎNGHEȚATE

01/04/2016
Bomboane inghetate

Zilele trecute am luat din Jumbo o formă de silicon pentru bomboane. Doar că nu am mai făcut niciodată bomboane până acum…  Și vroiam neapărat să o folosesc. 😀

Mi-am propus să caut câteva rețete, însă nu am avut chef timp . Așa că am improvizat ceva (buuuunnnnn) cu ce aveam prin bucătărie:

1 mango

1 banană

150 g mascarpone

100 g smântână

dragoste (fără măsură)

Am băgat la chopper fructele tăiate în cuburi, apoi am adăugat mascarpone și smântâna. Compoziția (care a ieşit foarte fină) am pus-o într-o formă de silicon pentru bomboane, după care am dat-o la congelator peste noapte. (De fapt, doar o jumătate din amestec am dat la congelator – restul am dat la frigider vreo două ore și am servit ca desert chiar în acea seară. 😀 )

Mi-am amintit de bunătatea din congelator abia după două zile. Bomboanele s-au desprins foarte ușor din forme, păstrându-și aspectul apetisant. Nu au avut ace de gheață și se topeau ușor în gură. Dacă stăteau prea mult în farfurie începeau să se scurgă ușor.

Prichi nu a vrut să mănânce crema dată doar la frigider (care ar putea fi folosită și într-un tort, de exemplu 😉 ). Însă a fost dispus să încerce o bomboană… două… după care mi-a luat forma de silicon și a fugit cu ea 😀

Bineînțeles că îi făcea mare plăcere să scoată singur bomboanele din formă. Și… jap, în gură! (Nu, nu am nicio problemă că bagă în gură alimente înghețate. Nu face roșu în gât de la asta. Vara bea apă rece direct de la dozator, fără nicio problemă.)

A binevoit să mă servească și pe mine cu câteva (maxim 3) bomboane. Restul – s-au topit în două zile. 🙂

 

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.