Parenting Uncategorised

Bucuria de a dărui unui copil – campania 2017

14/05/2018
bucuria de a dărui

Yey! Am reușit să finalizăm și această campanie! 🎊

A ieșit cu zâmbete și bucurii dar și cu multă muncă și oboseală, toate adunate în punguțe colorate. Starea cu care am plecat de la copii a meritat fiecare zi de pregătire!

De ce 2017? (Nu, nu am greșit titlul!) Pentru că am început în 2017, înainte de Crăciun. 😁 Cumva, abia în 2018 după sărbătorile de Paște am terminat.

Pentru al șaselea an am reușit să pregătim cadouri pentru copii nevoiași și să îi surprindem fără prea multă pregătire în avans. (Ei nu au fost pregătiți, că la noi a fost de muncă! 🙂 ) Prin această campanie ne dorim să oferim puțin înapoi din toate câte primim pe parcursul unui an întreg.

Pe lângă sentimentele ce ne cuprind în timpul pregătirilor și după, încercăm să le oferim și copiilor noștri un exemplu. Să învețe să ofere și să ajute atunci când pot. Să vadă că un copil mai sărac este tot un copil ca și ei, care se bucură nespus atunci când primește o surpriză. Să simtă gâdilatul din interiorul pieptului atunci când dăruiesc cu drag.

Acum am mai avut o tentativă de a merge cu cadourile, pe la începutul primăverii. Însă eram cu un ochi la evoluția vremii. Fix în weekendul în care am avut noi disponibilitate au venit ninsorile și s-au închis drumurile! Asta este, așa a fost să fie! Lucrurile s-au rearanjat și am ajuns în alte locuri.

bucuria de a dăruibucuria de a dărui

 

Pentru anul acesta am încercat ceva nou – i-am invitat pe cei la care ajunge mesajul meu să contribuie, dacă doresc, cu jucării. Cei care avem copii acasă știm că pe măsură ce aceștia cresc, rămân în urmă jucării pe care nu le mai folosesc. Ce întrebuințare mai bună le putem găsi acestora decât să aducă bucurii unor alți copii?

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au donat jucării! Astfel am putut ajunge la un număr mai mare de copii, redistribuind bugetul pentru dulciuri și obiecte de igienă. (La cumpărături am mers doar eu, însoțită de Anastasia. 😋 A fost o mică-mare provocare, însă am reușit! Astfel de momente îmi dau mai multă încredere în mine și în forțele mele – de data asta și la propriu și la figurat.)

bucuria de a dărui

bucuria de a dărui

 

Cum în fiecare an ajungem prin alte părți, pe la alți copii, am căutat și acum o destinație nouă. Fără o țintă intenționată, lucrurile s-au așezat cumva și drumurile ne-au adus în satul Runcu din județul Constanța.

Mulțumesc celor care ne-au îndrumat pașii către această locație și preotului din sat care ne-a ajutat cu organizarea. Totul s-a întâmplat foarte rapid – cu două zile înainte am stabilit detaliile (când aterizăm, câte cadouri avem pregătite și pentru ce vârste) iar preotul a mobilizat oamenii cu copii din sat.

Pentru că am pregătit pachete cu surprize pentru 52 de copii, nu am mai putut merge pe la fiecare acasă, așa cum am făcut până acum. Au fost chemați cu toții în biserica încăpătoare (și foarte frumos pictată pe interior). Așadar, duminică s-a umplut repede biserica de copii, de la bebeluși la puști mai măricei, cu toții nerăbdători să primească ceva. Orice! (Nu e chiar ușor cu răbdarea celor mici, știți și voi, nu-i așa?)

După slujbă și după câteva cuvinte către părinții și bunicii ce îi însoțeau pe cei mici, am început cu împărțirea cadourilor. Acesta a fost primul an când am primit ajutor de la ambii prichindei!

bucuria de a dăruibucuria de a dărui

 

Anastasia a stat liniștită și a dormit dusă în sistemul de purtare, în brațele soțului, lăsându-l să facă fotografii. (E și ăsta un ajutor mare, nu?) Sebastian a fost cel care a înmânat copiilor cadourile, a primit zâmbetele și “mulțumesc”-urile. Full teamwork!

Ca și în anii trecuți am discutat cu Sebi și l-am pregătit pentru această activitate, implicându-l fix atât cât a dorit. Pentru că a avut toate acele jucării acasă, sub nas, s-a mai jucat cu ele. 🙂 Însă i-am explicat de fiecare dată că nu le va putea păstra, că el are multe materiale ale lui, că acelea sunt primite de la copii care au crescut, donate către alți copii mai săraci care nu prea au alte jucării. Micuțul a înțeles și a acceptat fără proteste când am pus jucăriile primite în pachete.

bucuria de a dăruibucuria de a dărui

 

A fost frumos și anul acesta! Cum ar putea să fie altfel? 🙂 Au meritat toate orele de colectat cadouri, sortat, împărțit, mers la cumpărături, împărțit din nou etc. Am plecat de acolo cu gândul la copiii care ajungeau acasă și descopereau pe îndelete ce se ascundea în sacoșe.

Mulțumim din nou tuturor celor care s-au implicat alături de noi, ajutând cu donarea de jucării și bani, îndrumându-ne să ajungem aici și organizând evenimentul.

Găsiți AICI album foto cu mai multe imagini.

De asemenea, puteți vedea și fotografiile din campaniile anilor anteriori – 2016, 2015, 2014, 2012 și 2011. Mai detaliat am povestit AICI (2016) si AICI (2015)

Acum, să ne apucăm să pregătim mai din timp campania din 2018, nu? 😋

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.