Cărţi Review-uri

Cărțile lui Sebi (+2 ani) – II

09/11/2016
Carti 2 ani

După cum am promis, fără prea multe introduceri, continui scurta descriere a cărților din biblioteca lui Sebi (citește și Cărțile lui Sebi (+2 ani) – I):

 

 

 

Bufnita in vacanta Bufnita in vacanta

Bufnița pleacă în vacanță” de Ulf Stark – editura SKOGSLIV

Cartea spune povestea unei bufnițe, care joacă rolul învățătoarei din pădure. De prea multă oboseală, pleacă într-o scurtă vacanță. De dorul elevilor săi revine mai devreme, să repare boacăna făcută de înlocuitoarea ei. Totul este în stil educațional nordic. 😉

Coperțile sunt din carton tare iar paginile conțin destul de mult text și imagini drăguțe. Formatul este unul mare, cartea fiind destul de grea. Sincer, nu mă așteptam ca prichi să o accepte având în vedere că e destul de mult de povestit. Dar îi place foarte mult, a avut răbdare și o cere din când în când.

La IKEA (de unde am luat cartea) se găsesc și personaje-jucării (Sebi nu o citește fără bufnița pe mână). 🙂

 


Apasa aici Apasa aici

Apasă aici” de Herve Tullet – editura Arthur

Aceasta este o carte… altfel. Mie îmi place foarte mult iar Sebi… e super încântat de ea și o cunoaște pe de rost. 🙂

Eu am comparat-o cu o tabletă pe hârtie – pe fiecare pagină se găsesc instrucțiuni simple pe care copilul trebuie să le urmeze, urmând să vadă rezultatul în pagina următoare. Este interesantă, antrenantă și amuzantă.

Coperțile sunt din hârtie mai grăsuță iar paginile de bună calitate, cu desene simple-simple. Formatul este unul mediu, ușor de cărat și răsfoit de mâini micuțe de copil curios. Cu toate acestea, prichi a venit cu ea de la grădiniță ruptă (din când în când mai duce la grădiniță materiale cu subiecte din tema săptămânii). Foaia ruptă nu prea mai poate fi lipită la loc, din păcate…

 


Pupici pupici Pupici pupici

Pupici Pupici” de Selma Mandine – editura Vellant

Aceasta este o carte dulceeeeee foc! De la cum arată, la desene, la text și la acțiune este dulce. 🙂

Jucăria unui copil este curioasă să afle cum este un pupic. Iar micuțul încearcă să îi explice cum este un pupic. Care pupic diferă mult în funcție de persoana de la care îl primește. (Nici nu mi-am dat seama că pot fi atâtea tipuri de pupici. 🙂 )

Coperta este cartonată-tare-puțin-pufoasă, formatul este mediu iar paginile din hârtie grosuță, desenate frumos. Cu puțin text, fiecare pagină îndeamnă la… pupat. La fiecare citire Sebi este plin de pupături. Cred că de asta o cere adesea. 🙂

 


nasturel nasturel

Năsturel” de Don Freeman – editura Cartea Copiilor

Cartea prezintă povestea lui Năsturel, un ursuleț dintr-un raft de magazin care descoperă că și-a pierdut nasturele de la salopetă. Când se lasă noaptea, pleacă prin magazinul cel mare în căutarea nasturelui său.

Formatul este unul măricel, coperta din carton tare iar paginile normale. Desenele sunt foarte drăguțe, realizate chiar de autor. Sebi ascultă de fiecare dată cu interes aventurile lui ”Nătuiei”.

 


micuta mea stea micuta mea stea

Micuța mea stea” de Mark Sperring, Nicola O’Byrne – editura Pandora M

Și aceasta este o carte dulce tare, numai bună de citit înainte de somn. În câteva pagini frumos colorate, fără a fi încărcate, sunt adăugate câteva declarații de dragoste în câte 2-3 versuri (unele cu rimă, altele fără).

Formatul este unul măricel, coperta este din carton grosuț și pagini de bună calitate.

 


lapte de la pieptul mamei lapte de la pieptul mamei

Lapte de la pieptul mamei” de Michael Elsohn Ross – editura Cartea Copiilor

De câte ori ați găsit prin lecturile pentru copii imagini despre alăptare? Ei bine, în această carte sunt prezentate diverse mamifere ce își alăptează puii.

Pe fiecare pagină imaginile sunt însoțite de câteva versuri, în română și în engleză. La final sunt prezentate câteva informații de tipul ”știați că” despre laptele matern al diverselor mamifere prezentate.

Cartea se prezintă în format mic, cu coperte cartonate și pagini de bună calitate, cu imagini foarte drăguțe.

 


Regele elan Regele elan

Regele elan” de Ulf Stark – editura STROVA

Cartea spune povestea unui elan, supărat că nu are vreo calitate deosebită care să îl califice să devină regele pădurii. În plimbarea lui de supărare, ajută diverse animale de prin pădure, care mai târziu îl ajută să înțeleagă la ce este bun el, de fapt. Totul este în stil educațional nordic. 😉

Coperțile sunt din carton tare iar paginile conțin destul de mult text și imagini drăguțe. Formatul este unul mare, cartea fiind destul de grea. Sincer, nu mă așteptam ca prichi să o accepte având în vedere că e destul de mult de povestit. Dar îi place foarte mult, a avut răbdare și o cere din când în când.

La IKEA (de unde am luat cartea) se găsesc și personaje-jucării și alte materiale. Sebi are un set de cartonașe de tipul ”găsește perechea” cu care se îndeletnicește din când în când.

 


Te iubesc orice-ai face Te iubesc orice-ai face

Te iubesc orice-ai face” de Ioana Chicet-Macoveiciuc – editura DPH

Cartea spune povestea Emei, o fetiță-exploratoare ce face tot felul de năzdrăvănii. După ce face vreo boacănă simte nevoia de reconfirmare a iubirii necondiționate din partea mamei sale.

Formatul este unul măricel, coperțile sunt cartonate iar paginile sunt de bună calitate. Desenele sunt minunate iar Sebi este fascinat de această carte. Când i-am oferit-o prima dată a stat numai cu ea în brațe (am povestit aici 🙂 ).

 


hai la Zoo hai la Zoo

1,2,3… hai la Zoo!” de Eric Carle – editura Cartea Copiilor

Lui Sebi îi place foarte mult această carte. Pentru că este cu numele. Și cu animale de la zoo. Și cu un tren. Până la 10, fiecare pagină are dedicat un număr. Pe fiecare pagină este un animal de la zoo, exemplare a căror număr corespunde cu cel de pe pagină. Jos apare un tren. Fiecare vagon preia animalele de pe pagina anterioară. Și mai apare și un șoricel pe acolo. 🙂

Toate paginile sunt cartonate, bine legate, de foarte bună calitate, desenele sunt în stilul lui Eric Carle (tot el este autorul desenelor), fără text (totul este lăsat la imaginația cititorilor). Formatul este mic, ușor de răsfoit, bună de împachetat în bagaje sau de citit în mașină.

 


ce se petrece in corpul meu lidl ce se petrece in corpul meu lidl

Ce se petrece în corpul meu?

Aceasta este o carte interesantă, ce prezintă principalele funcții ale corpului uman. Are destul text, însă nu exagerat de mult. Pe Sebi îl atrag tare paginile transparente, ce se pliază pe paginile alăturate.

Coperta este cartonată iar paginile de calitate bună, cu desene drăguțe. Am găsit această carte în Lidl și țin minte că a fost destul de ieftină.

 


Hai sa strangem gunoiul! Hai sa strangem gunoiul!

Hai să strângem gunoiul!” – editura Media Service Zawada Publishing

Nu știu cum sunt alți copii, dar Sebi este fascinat de mașina de gunoi. Mașinuța lui preferată este ”matina de dunoi”. Aude de la depărtare mașina de gunoi ce urmează să apară pe stradă dimineața și cere pe geam (cu mașinuța lui în mână) să o vadă, recunoaște mașinile de gunoi din trafic. Dacă se nimerește să fie pe jos și să îi treacă o mașină de gunoi pe la nas țopăie entuziasmat minute bune. Recunoaște un container de o pubelă de un simplu coș de gunoi (pe care îl folosește de fiecare dată când este nevoie).

Așadar, nu este de mirare că această carte îi place foarte mult micuțului. 🙂 O citim cu ”matina de dunoi” în brațe. În cele câteva pagini din carton tare se povestește despre diversele activități ale gunioerilor, despre reciclare și despre gunoaie, bineînțeles. De mare atracție sunt flap-urile (sau cum s-or numi ele) ce ascunt explicații suplimentare, de bună calitate (până acum nu s-a rupt niciunul și nici nu dau semne ca ar ceda).

Formatul este unul destul de mic, numai bună de împachetat în bagaje sau de citit în mașină.

 


Elmer si monstrul Elmer si monstrul

Elmer și monstrul” de David McKee – editura Panda

Cartea spune povestea lui Elmer, un elefant multicolor, curios și curajos, ce pleacă în căutarea unui monstru ce rage prin pădure, speriind toate celelalte animale. În cele din urmă îl găsește pe monstru și află de ce răgea atât de tare, ajutându-l.

Sincer, desenele din această carte nu sunt pe placul meu – îmi pare prea colorată, prea stilizată… Dar lui Sebi îi place această carte, mai ales când ajungem la pasajele cu răgete, imitând și el. 🙂

Formatul este unul mare, cu coperta din carton flexibil si pagini de bună calitate.

 


Imi caut un culcus Imi caut un culcus

Îmi caut un culcuș” de Maria Bogade – editura Univers Enciclopedic

Cartea spune povestea a doi prieteni – ursul Bruno și băiețelul Paul, ce caută soluții pentru a putea dormi împreună (patul lui Paul nu este suficient de încăpător pentru amândoi). După ce încearcă diverse variante hotărăsc să își contruiască o rachetă cu care să ajungă pe Lună pentru că acolo este liniște și au mult spațiu la dispoziție.

Desenele din această carte nu sunt prea mult pe placul meu – îmi pare prea colorată, prea stilizată… Dar lui Sebi îi place această carte pentru că… e cu un Bruno. 🙂

Formatul este unul măricel, coperta din carton tare iar paginile de bună calitate.

 

 

Din lista de mai sus este foarte probabil ca pe unele să le fi acceptat înainte de doi ani, însă dacă în biblioteca noastă au ajuns în această perioadă, le-am inclus aici.

Știți că sptămâna următoare e Gaudeamus, nu? Anul acesta mi-am propus să merg din timp, bine pregătită, cu listă și locații, cu buget și, mai ales, singură! 😀

 


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marina Bliderișanu 09/11/2016 at 11:59

    Cea cu Apasa aici ne place și noua mult. O folosim la repetat culorile. La fel si cea cu zoo. O sa caut și eu cartea cu pupici.

  • Reply Oana Jindiceanu 11/11/2016 at 17:28

    Mulțumim mult de recomandări! Și nouă ne place Năsturel foarte mult!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.