Cărţi Review-uri

Cărțile lui Sebi (+3 ani) – I

05/02/2018
cărți pentru copii de 3 ani

Cărțile fac parte din viața noastră de zi cu zi și foarte rar trece vreuna în care Sebi să nu citească ceva. 📖

Prichindelul a mai crescut așa că acum are preferințe, își alege singur ce să îi citim sau ne ‘citește’ el nouă. Știe exact ce îi place și ce își dorește la un moment dat.

În ultimul an colecția pentru juniori a tot crescut. 😀 Am zis că Anastasiei nu îi voi mai cumpăra (atâtea) cărți că va avea multe de la Sebastian. Iar Sebi va trebui să le împartă pentru că și acum citește cu plăcere cărți pe care le frunzărea de acum doi ani.

 

Cărțile lui Sebi (+1 an)

Cărțile lui Sebi (+2 ani) – I

Cărțile lui Sebi (+2 ani) – II

 

Unele dintre cărțile de mai jos ar fi mers și înainte de 3 ani, însă au intrat în biblioteca noastră ceva mai târziu. 😀

Așadar, să vă fie de inspirație dacă sunteți în căutarea unor cărți pentru copii de 3 ani și să vă facă poftă de răsfoit împreună cu cei mici:

 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Mog, pisica uitucă” de Judith Kerr – editura Panda

Mog este o pisică destul de faimoasă în literatura pentru copii, încă din 1970. Aceasta este doar una dintre cărțile ce o au ca protagonistă pe Mog, tradusă în română în 2016. În aceste pagini, pisica uită de la mână (mă rog, labă) până la gură toate celea (că a mâncat, că nu poate zbura, pe unde să intre în casă etc.) și reușește să cam enerveze membrii familiei sale. Însă la final reușește din greșeală să devină eroul casei.

Sincer, mie nu îmi place în mod deosebit pisica asta. Sau textul (poate o suna mai bine în engleză, nu știu). Propozițiile sunt foarte foarte scurte, firul poveștii cam slăbuț și plictisitor. Dar lui Sebi i-a plăcut mult și e mare fan Mog.

Formatul cărții este măricel, din hârtie grosuță, cu ilustrații ce îi plac mult lui prichi și mai puțin mie. 😀


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Ursulețul Benny și călătoria în jurul lumii” de Katja Reider și Tim Warnes – editura Univers Enciclopedic

În aceste pagini găsiți povestea a trei buni prieteni (ursulețul Benny, vulpița Roxi și veverița Ronți) ce pornesc într-o aventură în jurul lumii, întâlnind diverse obstacole și depășindu-le împreună. Fantezia celor mici este uimitoare iar aceste pagini o surprind de minune. Sebi e tare drăgălaș când le pelticește numele personajelor. 🙂

Formatul cărții este mediu, având coperta din carton tare și hârtia grosuță și calitativă, foarte frumos ilustrată.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Buzunarul lui Năsturel” de Don Freeman – editura Cartea Copiilor

Cartea prezintă povestea ursulețului Năsturel, ce s-a rătăcit într-o noapte la spălătorie (din aceea, american style). Lisa, prietena lui, a trebuit să plece acasă iar micul aventurier și-a petrecut noaptea acolo, încercând să caute ceva din care să își facă un  buzunar, după ce și-a dat seama că el nu avea așa ceva.

Formatul este unul măricel, coperta din carton tare iar paginile normale. Desenele sunt foarte drăguțe, realizate chiar de autor. Îmi place că se citește repejor, având foarte puțin text pe fiecare pagină.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

De ce vă certați, Matei?” de Brigitte Weininger și Eve Tharlet – editura Nemira

În aceste pagini găsiți povestea a doi prieteni iepurași – Matei și Edi. Ca orice copii care sunt și cei-mai-buni prieteni, la un moment dat se ceartă. Pentru totdeauna. 🙂 Se și împacă la final, bineînțeles, într-un mod atât de firesc și natural, cum vedem la cei mici din jurul nostru.

Formatul cărții este mediu, din hârtie grosuță, cu ilustrații drăguțe, în culori calde.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Dinozaurul care și-a pierdut glasul” de Russel Punter și Andy Elkerton – editura DPH

În aceste pagini găsiți povestea unui dinozaur poznaș, ce își sperie prietenii, luându-i prin surprindere și strigând în spatele lor. De la atâta strigat, îl ia durerea de gât. După ce își revine dorește să își ceară scuze de la prietenii lui, însă nu îi găsește. La final, tot datorită strigătului său puternic, devine erou.

Lui Sebi îi place mult cartea deoarece are mici versuri și, mai mult, îi place să strige și el (chiar și în șoaptă, când o citim seara). Iar când Sid dinozaurul este răgușit, Sebi se cam prăpădește de râs. 🙂

Formatul cărții este mediu, din hârtie grosuță, cu ilustrații viu colorate.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Atinge copacul fermecat” de Christie Matheson – editura Gama

Aceasta este o carte… altfel. Mie îmi place foarte mult iar Sebi… e super încântat de ea și o ”citește” și singur. 🙂

Eu am comparat-o cu o tabletă pe hârtie – pe fiecare pagină se găsesc instrucțiuni simple pe care copilul trebuie să le urmeze, urmând să vadă rezultatul în pagina următoare. Este interesantă, antrenantă și amuzantă.

Coperțile sunt cartonate iar paginile de bună calitate, cu desene simple-simple. Formatul este unul mediu, ușor de cărat și răsfoit de mâini micuțe de copil curios.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Băiețelul cu aripă de fluture” de Ioana Chicet Macoveiciuc – editura DPH

Cartea prezintă povestea lui David, un băiețel ce s-a născut diferit față de ceilalți copii, având o aripă de fluture în locul unui braț. Scrierea este duioasă și îi învață pe cei mici despre acceptare și prietenie.

Formatul este unul mediu, coperta din carton tare iar paginile normale. Desenele sunt foarte frumoase (diafane, așa…).


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Noapte bună, ursule hoinar!” de Henrike Lippa și Julia Gerigk – editura Univers Enciclopedic

Aceasta este o carte tare drăguță, numai bună de citit înaintea unui somn. Spune povestea unui urs ce își dorea să vadă noaptea o stea căzătoare. În drumul său către vârful dealului,  reușește să trezească din somn animalele pădurii, una câte una.

Textul este în rime pe alocuri, unele expresii se repetă iar copilul le poate învăța ușor, cum a făcut-o și Sebi. 🙂

Formatul cărții este mediu, din hârtie grosuță, cu ilustrații foarte frumos colorate.


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

Dorința lui Oaky” de Undina Bubur – editura Galaxia Copiilor

Oaky este un broscoi ce își dorea foarte mult să devină o broască-țestoasă. Astfel, credea el, ar fi devenit mai înțelept și ar fi fost mai respectat de celelalte broaște din lac. Până la urmă s-a dovedit că este foarte isteț și fără carapacea la care visa.

Formatul cărții este mediu, din hârtie grosuță, cu ilustrații colorate. Mie nu îmi plac în mod deosebit cum sunt stilizate aceste broaște, dar na. Lui Sebi îi plac, bineînțeles. 🙂


 

cărți pentru copii de 3 ani cărți pentru copii de 3 ani

 

O floare în zăpadă” de Tracey Corderoy și Sophie Allsopp – editura Univers Enciclopedic

În aceste pagini găsiți povestea duioasă a doi prieteni – Luna și Ursul. Când o floare minunată se ofilește, Ursul pleacă în căutarea unei alte flori, pentru a-i aduce o bucurie dragii sale Luna.

Formatul cărții este mediu, din hârtie grosuță, cu ilustrații foarte frumos colorate, în culori calde.

 

Urmează…… Cărțile lui Sebi (+3 ani) – II

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.