Diversificare Rețete

CARTOF DULCE CU GHIMBIR ȘI LĂMÂIE

16/10/2015

Era o vreme când Sebi savura cu multă plăcere cartoful dulce (când era mic-mic și băga în gură tot ce îi dădeam). Însă i-a trecut și nu îi mai place. Am încercat să îl gătesc în diverse feluri – mai mult pentru plăcerea proprie.

De pofta mea, am luat un cartof dulce, sperând că va gusta și puiul. Însă nu vroiam să îl pregătesc banal, ca până acum (puire, la abur sau simplu, la cuptor). Așa că am căutat puțin, am ales câte ceva din toate și am încropit o rețetă:

1 cartof dulce

1 linguriță de ghimbir (proaspăt ras sau pudră)

zeama de la ½ de lămâie

1 linguriță de rozmarin mărunțit

1 cățel de usturoi pisat

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

dragoste (fără măsură)

Am curățat cartoful și l-am tăiat în cubulețe aproximativ egale. Într-un castron am amestecat toate ingredientele, cu ajutorul lui Sebi (ce fericit a fost că și-a murdărit mânuțele și a ajutat 🙂 ). Am așezat bucățile de cartof într-o tavă, pe o foaie de copt, și l-am dat la cuptorul pre-încălzit, pentru 20 de minute.

Rezultatul a fost delicios! Am savurat cu maximă plăcere fiecare cubuleț de cartof aromat – singură, că Sebi a pus pe buze și mi-a întins delicat înapoi 😀 Astfel pregătit, catroful dulce poate fi folosit ca și gustare, bună de servit chiar și la plimbare, sau ca garnitură.

 

Enjoy!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.