Babywearing Concursuri

CONCURS – Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați 2015

05/10/2015
Embrace your world

De ce?

Pentru că tocmai a început Săptămâna Internațională a Copiilor Purtați, vă propun să o sărbătorim cu un concurs-tombola!

Sloganul din acest an este ”Embrace your world!” – comunitatea, familia, pe tine însăți/însuți etc.

Astfel, în această săptămână, vă propun să ne gândim mai mult la ceea ce facem noi pentru cei din jur, cum împărtășim informațiile despre purtarea sănătoasă, ce înseamnă pentru noi purtarea celor mici, cum ne ajută în viața de zi cu zi, cât de mult le place copiilor să fie purtați, ce ne place mai mult la sistemele pe care le avem etc.


 Ce?

Câștigătoarea își va putea alege un model dorit pentru un SSC Bumbo de la Bumbo Design (standard sau toddler) complet (cu extensie de centură, protecții de bretele, glugă și săculeț de transport).

Sistemele de tip SSC (Soft Structured Carrier) sunt marsupii ergonomice pentru purtarea copiilor, recomandate a fi utilizate după 6 luni. Acestea sunt printre cele mai confortabile sisteme de purtare, montându-se rapid cu ajutorul cataramelor.

Copiii pot fi poziționați în față, pe șold sau în spate. Bretelele acestui sistem de purtare se pot fixa paralel sau încrucișat, pentru a fi cât mai confortabil purtătorului. Cei mici pot fi alăptați direct din SSC, ajustând reglajele, cu”deranj” minim.

În funcție de ritmul de creștere a copilului, acesta poate fi utilizat până la minim 1a5l (sistemul ”rămâne mic” atunci când fundulețul puiului nu se mai așează mai jos decât genunchii acestuia).

Bumbo Design este producător român de sisteme de purtare, cu o experiență de 4 ani în domeniu, timp în care a făcut fericiți mulți copii purtați (și pe părinții lor, bineînțeles) 🙂 Dacă vă interesează să discutați direct cu producătorul, puteți suna oricând la 0745.60.68.83 – vă promit că vă va plăcea vocea caldă a Marcelei. Puteți vizualiza aici lista de materiale disponibile.

Bonus al acestui concurs-tombolă – un SSC Bumbo standard va fi donat către biblioteca Grupului de suport în alăptare Titan 😉


Cum?

Pentru a vă înscrie la tombolă trebuie:

 • să lăsaţi un mesaj (comentariu la acest articol, pe site) în care să răspundeți la cel puțin una din întrebările de mai jos (cu cat mai multe răspunsuri, cu atat rezultatul de ansamblu va fi mai frumos), însoțit de tag-ul corespunzător:

– Care este comunitatea de babywearing unde ați găsit cel mai mult ajutor când ați avut nevoie? (online sau local)     #EmbraceYourCommunity

– Aveți alți membri în familie curajoși să încerce purtarea copilului (în afară de mama/tata)?    #EmbraceYourFamily

– Ați avut ocazia să împărtășiți altcuiva despre purtarea sănătoasă a copiilor? Cum ați procedat?   #EmbraceYourVoice

– Ce ați reușit să îndepliniți și nu ați fi putut fără sistemul de purtare?    #EmbraceYourSelf

– Ce îi place cel mai mult copilului, atunci când este purtat?   #EmbraceYourLove

– Ce sistem de purtare aveți? Se portivește stilului vostru? Simțiți că vă completează imaginea? Visaţi la un anume sistem de purtare?   #EmbraceYourStyle

– Ați ajuns într-un loc unde sistemul de purtare ”v-a salvat” deoarece nu ați fi putut să vă descurcați cu căruciorul?    #EmbraceYourWild

– Cum vă ajută purtarea copilului în viața de zi cu zi?   #EmbraceYourDay

 • să vă alegeți un număr norocos de listă 😉
 • să achitați 10 RON în contul pe care il voi transmite ulterior

Fiecare participant îşi va putea alege un singur număr, pentru a oferi şanse cât mai multor persoane. Dacă se suprapun două numere, mergem pe principiul „primul venit, primul servit”.

Lista este limitată la 30 de participanți 😉 Voi încerca să o actualizez cât mai des.


 Cine participă?

1.   Lavy Nia

2.   Mara Popescu

3.   Loredana Petran

4.  Claudia Bogos

5.   Nicola Andreea

6.  Oana Carstea

7.   Nichifor Alexandra

8.  Lacramioara Toma

9.  Diana Filip

10. Daniela Dragota

11. Bosilca-Began Cristina

12. Pricop Anca

13.  Mirela Vasile

14. Dragu Violeta Oana

15. Augusta Culcea

16. Tabita Suba

17. David Iulia

18. Cristina Mitran

19. Cetatean Ana-Maria

20. Corina Mihaela

21. Anca Mi

22. Silvia Antonescu

23.  Iliescu Raluca

24. Ana Maria

25. Oana Stalea

26. Claudia Dinu

27. Oana Cristea

28.

29. Codrean Mihaela

30. Mari Trifan


 Când?

Din acest moment vă puteți înscrie oricând 🙂

După ce se completează lista, voi transmite contul în care trebuie să depuneți cei 10 RON. După ce voi primi toți banii, până la finalul săptămânii sărbătorite (10 oct.) voi extrage câștigătoarea cu ajutorul random.org.

 

Succes!

 

 

P.S. – Nu am timp sau resurse pentru a filma întreaga operaţiune – anunț rezultatul final (cu foto), sperând că aveți încredere în corectitudinea mea.

P.P.S. – Dacă doriți să comandați produse de la Bumbo Design, o puteți face prin intermediul Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare – Mara Popescu (0726.48.77.69). Prețurile sunt identice cu cele direct de la producător, însă 10% din valoarea comenzii vor fi redirecționate către activitățile Grupului de Suport în Alăptare Titan. 😉

 

Sursa foto – babywearinginternational.org

 


 

UPDATE – 10.10.2015

Deoarece mai sunt cateva participante care inca nu au reusit sa faca transferul, prelungim putin termenul.

Astfel, marti seara voi face extragerea 😉

Weekend placut!

 


 

UPDATE – 13.10.2015

Vă mulțumesc tuturor pentru participare!

Am citit cu drag fiecare experiență în parte și, dacă aveți câteva minute, vă invit și pe voi să citiți celelalte comentarii. Eu am văzut în voi mame frumoase și puternice, informate și dornice să informeze frumos mai departe.

Deoarece un tichet nu a fost revendicat și alte câteva nu au fost achitate, le voi suporta din bugetul propriu (sincer, mi-ar fi plăcut să pot suporta întregul cost…). Mie îmi pare rău că va fi o singură câștigătoare… Dacă la extragere (pe care m-am hotărât să o filmez, totuși) va ieși unul din aceste numere, voi extrage din nou, până va ieși un număr valabil.

Am actualizat lista de participanți – vă rog să mă anunțați dacă ceva nu este în regulă. (Am gasit o tranzacție de la Tatucu Anca Florentina și nu știu cu ce participant să o lipesc 😀 – dă-mi de știre, te rog.)

Revin diseară cu extragerea câștigătoarei 😉


 

FELICITĂRI PRICOP ANCA!!!

 

 

Castigator

 

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply nicola andreea 05/10/2015 at 10:47

  Poarta-ma ajutor in Baby Wearing#EmbraceYourCommunity
  Bunica#EmbraceYourFamily
  I-am povestit unei mamici care se plangea de dureri de spate fiindca isi tinea bebelusul in brate foarte multe ore pe zi despre sistemele de purtare si am convins-o sa isi poarte bebelusul#EmbraceYourVoice
  Sa fac cumparaturile si sa gatesc #EmbraceYourSelf
  Faptul ca vede tot ce se intampla in jurul lui#EmbraceYourLove
  Avem un sling cu inele, un wrap elastic si un marsupi si ne dorim un ssc mai ales ca am implinit varsta corespunzatoare#EmbraceYourStyle
  La mare si la munte #EmbraceYourWild
  Prin faptul ca fac mai usor activitatile casnice si plimbarile sunt mult mai placute cu bebe la piept! #EmbraceYourDay

  • Reply nicola andreea 05/10/2015 at 10:49

   Numarul 5

 • Reply Nichifor Alexandra 05/10/2015 at 12:42

  Grup suport alaptare Titan, bw bucuresti, pparta-ma ajutor in bw
  Il mai poarta si bunica
  Am reusit sa mergem pe munte si sa ne plimbam fara neplaceri pe faleza
  Familia reunita ( noi si finii :)) are we boba, marsupi plus, luna standard si luna toddler.
  Love bw!
  Nr. 7

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:24

   Buna Alexandra!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Mari Trifan 06/10/2015 at 09:49

  1. Bebelusi purtati sanatos.
  2. Matusa, unchiul, verisoarele.
  3. Adeseori dunt oprita pe strada (dat fiind ca bebelina mea are 3 luni) si sunt intrebata daca e ok de la varsta asta sa fie purtata. Si le explic ca este sigur si sanatos.
  4. In fiecare zi merg sa o ducsi sa o aduc acasa pe ”cea mare” la gradinita. Sala de clasa e la etaj si nu as putea sa o duc si sa o iau de la gradinita daca ”cea mica„ nu ar fi in sistemul de purtare.
  5. Eu cred ca ii place ca este aproape de mami. Ideea e ca adoarme aproape instant si pe tot timpul plimbarii doarme.
  6. Am un mei tai homemade. Momentan e potrivit caci fetita are 3 luni, dar creste si va trebui sa trecem la altceva mai potrivit varstei.
  7. La gradinita cum am povestiti si mai sus. Altfel nu as fi reusit.
  8. Reusesc sa fac treaba chiar daca a aparut si cea mica in viata nostra. Nu sunt constransa sa stau in casa cu cea mica, sau sa nu fac ceva din ce faceam inainte.
  Numarul meu norocos este 30. Multumesc.

 • Reply Iliescu Raluca 06/10/2015 at 09:51

  #embraceyourself:sa simt ca am bebelusul lipit de sufletul meu. Wrapul elastic m-a ajutat sa adorm minunea cand nu putea sa doarma, nopti, zile, wrapul ne-a facut fericite pe amandoua.
  #embraceyourlove: ii place sa fie plimbata peste tot afara si sa observe ce este in jurul ei, simtindu-se in acelasi timp in siguranta.Ii place sa doarma atunci cand o port, sa ii cant, sa ii povestesc si sa atibgem impreuna suprafete de tot felul fara sa ii fie fricw.
  #embraceyourstyle: avem un wrap elastic.a fost dragoste la prima purtare. Minunea este mare acum, 7 luni si deja ne dorim un ssc care sa ne ajuta sa ne iubim la fel de mult ca si pana acum.
  Nr. 23.

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:24

   Buna Raluca!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Cetatean Ana-Maria 06/10/2015 at 10:54

  1. Grupul care mă ajuta zilnic este Poarta-ma – ajutor în BWG #EmbraceYourCommunity

  2. În mod curent îl port eu și tati, dar avem și bunici dornice, care s-au oferit sa îl poarte pe bebe. #EmbraceYourFamily

  3. Da. Am fost oprita de câteva ori pe strada de mămici sau tătici curioși sa afle despre sistemul de purtare (wrap elastic). Am recomandat de fiecare data magazinul de unde l-am cumpărat și grupul de BWG pentru informații legate de purtarea ergonomica. #EmbraceYourVoice

  5. Treburile zilnice prin casa, fiind singura cu bebe de 3 luni, mersul la cumpărări, vizitele la medic, excursiile la munte, plimbările de seara (căci nu îi place sa stea în carucior), într-un cuvânt cam tot ceea ce facem. #EmbraceYourSelf

  6. Bebelușul meu este foarte atent la tot ce mișcă. Atunci când il port, explorează lumea și nu se sperie de nimic, ca atunci când este în cărucior, iar când obosește se liniștește si adoarme foarte ușor. #EmbraceYourLove

  7. Acum folosim un wrap elastic, dar bebelușul are aproape 7kg și ne dorim un sistem mai rezistent (un ssc sau un wrap tesut) pentru a-l putea purta și când va mai creste. #EmbraceYourStyle

  8. Da, la munte. #EmbraceYourWild

  9. Mă ajuta sa pot sa îmi fac treburile zilnice, prin casa, sa merg la cumpărături sau oriunde am treaba și sa fiu în același timp alături de copilul meu. #EmbraceYourDay

  Numărul ales este 19.

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:25

   Buna Ana-Maria!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Corina Mihaela 06/10/2015 at 14:38

  Am descoperit babywearingul in noptiile de insomnie cand eram gravida, de atunci am stiut ca o sa o port. Si asa a fost, am fost si suntem in continuare indragostite amandoua de purtat. Tu ai fost prima persoana care m-a ajutat sa imi pun un wrap, asa ca iti multumesc :). Eu la randul meu, am sfatuit si mi-am convins mai multe prietene sa isi poarte bebelusi. Am avut o cunostinta care a stat cu Thea pentru cateva luni si ea a purtat-o. Am ajuns in multe locuri in care nu am fi ajuns fara sistem de purtat, cea mai curajoasa aventura a fost la varful Omu. Sunt minunate sisteme de purtare!

  • Reply SebaBaby 06/10/2015 at 15:33

   Ma bucur mult, Corina!
   Sa-mi spui si numarul tau norocos 😉

   • Reply Corina Mihaela 06/10/2015 at 22:51

    numarul 20

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:26

   Buna Corina!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Anca Mi 06/10/2015 at 15:16

  Ajutor in babywearing online si Babywaring Bucuresti bibioteca noastra locala #EmbraceYourCommunity
  Frati, cumnati,sot toata lumea face poze cu Boba noastra,cu marsupi sau cu wrapul..ar trebui sa ma gandesc la un tarif de fotografiere.. 🙂 #EmbraceYourFamily
  In afara de tentatia de a preda o lectie de healtywearing 😉 care ma cuprinde de cate ori vad un sistem nesanatos ce stanguleaza vreun biet copil, vorbesc deseori despre purtatul copilului cu ocazia intrebarilor pe care le primesc. Foarte multe femei ma opresc si ma intreaba despre sistem, unele nestiutoare, altele doritoare de informatii, altele se opresc sa ne admire si sa imparta zambete. Iar prietenelor povestesc de cate ori am ocazia despre beneficii si avantaje.#EmbraceYourVoice
  Oo, foarte multe. Dar cel mai insemnat pt mine a fost salvarea altui copil cazut intr o canalizare. Am intrat pur si simplu cu fetita purtata in sistem si am scos copilul care avea 3 anisori si a carui mamica era intr un magazin. A fost o experienta de neuitat. Si peste toate,stiti care a fost reactia mamicii? “Va rog mult sa mi spuneti de unde atl luat buzunarul pt bebe”. A insemnat f mult pt mine. #EmbraceYourSelf
  Copilul este fericit. Este definitia purtarii in marsupiu #EmbraceYourLove
  Am avut wrapul elastic de la Boba care ne a facut cunostinta cu lumea exterioara intr un mod atat de placut, am mai avut un wrap tesut, un sling fix si un sling cu inele pe care inca il purtam. Acum avem un marsupi plus care ne a ramas mic. Visam la un ssc sau un sistem pt toddler. #EmbraceYourStyle
  In canalizare 🙂 Am povestit mai sus#EmbraceYourWild
  -Ne ajuta sa traim in armonie, in liniste si in iubire.. sa nu ne stresam unul pe altul sau pe ..altii 🙂 ca nu putem face una sau alta(putem face de toate cu ajutorul unui sistem); o ajuta pe cea mica sa invete despre viata mai usor, sa observe, sa atinga, sa participe la activitatile mele, ne ajuta sa ne deplasam in cele mai incomode locuri, sa gatim, sa dansam, sa zburam, sa zambim, sa copilarim..impreuna. #EmbraceYourDay
  As alege nr. 21, ziua fetitei mele. Va imbratisam cu patru maini.

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:27

   Buna Anca!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

   • Reply Anca Mi 09/10/2015 at 14:48

    Buna ziua,suntem deja in 9 dar eu n am primit mesajul cu contul.

 • Reply Oana Carstea 06/10/2015 at 20:14

  1. Babywearing Bucuresti #EmbraceYourCommunity

  2. Doar bunica a indraznit sa-l poarte #EmbraceYourFamily

  3. Da.. la 2 prietene.. una a nascut..si are un we..dar era pe punctul sa comande un sistem neergonomic pt sot, dar i-am spus ca nu e sanatos pt bebe… si mai am o prietena care urmeaza sa nasca in ianuarie..si deja am batut-o la cap 😀 #EmbraceYourVoice

  4. Sa merg la cumparaturi si la posta 😀 .. #EmbraceYourSelf

  5. Ca vede copacii mai bine 😀 sunt preferatii lui 😀 #EmbraceYourLove

  6. Un wrap-tai mic si e cel mai potrivit stilului meu 🙂 Ne dorim un ssc.. mai ales ca vine vremea rece..si ne-ar fi mai usor sa plecam la plimbare 😀 #EmbraceYourStyle

  • Reply SebaBaby 07/10/2015 at 07:59

   Sa imi spui si numarul vostru norocos 😉

   • Reply Oana Carstea 08/10/2015 at 10:32

    13 era frumos..dar e luat.. asa ca aleg 6 🙂

 • Reply David iulia 06/10/2015 at 22:20

  Poarta-ma ajutor in babywearing #EmbraceYourCommunity

  Bunica, surorile #EmbraceYourFamily

  Sora si cumnata mea, de cum au aflat ca sunt gravide, au primit multe, multe linkuri de la mine cu articole, informatii, fotografii despre purtarea sanatoasa #EmbraceYourVoice

  Sa gatesc anumite mese, sa mananc uneori, sa bag haine la spalat, sa ma plimb mai mult prin magazine, sa urc scarile prin mall, sa il scot pe balcon sa admiram ploaia, sa ne plimbam pe munte, sa ne plimbam pe malul marii, chiar si 2-3 ore, pentru aerosoli, sa-l adorm uneori, sa spal vase, sa-l incalzesc si sa-l fac sa zambeasca pe bebe #EmbraceYourSelf

  Sa-l mangaii, sa-l pup pe frunte, sa dea capul putin pe spate sa-l pup pe nasuc, sa ma stranga in brate, de bretele, sa cante si apoi sa adoarma #EmbraceYourLove

  Am un ssc nap bag. Mi se potriveste foarte bine, dar as mai dori unul, mai solid si alta culoare, de preferat manduca sau bumbo #EmbraceYourStyle

  Da, de mai multe ori: in principal, la mare si la munte #EmbraceYourWild

  In bucatarie ma ajuta mult, caci pot gati, spala, sterge atunci cand il tin in brate, dar si la cumparaturi si atunci cand nu reusesc sa-l adorm altfel #EmbraceYourDay

  Aleg numarul 17

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:29

   Buna Iulia!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Augusta Culcea 07/10/2015 at 23:18

  Am gasit informatii mai mult pe bloguri ale mamicilor, poate ca nu sunt in acelasi grup pe net, dar sunt o comunitate din alt punct de vedere

  Doar noi parintii purtam, cu dragoste si bucurie in fiecare zi

  Am fost la plimbare prin padure, am urcat/coborat scari

  Ii place sa studieze tot ce e in jur din locul ei sigur

  Avem un Ergobaby

  La Gradina Zmeilor

  In primul rand e bucuria de zi cu zi de a-mi simti copilul aproape si a sti ca si ea se bucura,
  continand cu diverse activitati gen cumparaturi, trebusoare prin casa

  Aleg numarul 15

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 10:31

   Buna Augusta!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉

 • Reply Tabita Suba 08/10/2015 at 13:43

  De mare ajutor mi-a fost grupul local de mamici purtarete, care m-au ajutat foarte mult, mi-au aratat, m-au invatat, m-au sfatuit si mi-au imprumutat sisteme sa probez.
  Da, am reusit sa conving si alte mamici sa isi achizitioneze in functie de varsta bebelusului sistemul potrivit si vazadu-i pe bebelusi fericiti, am fost si eu fericita.
  Sistemele din dotarea mea mi-au fost de mare ajutor incepand cu plimbarile zilnice, cat si in excursiile care le-am facut cu familie in locul in care nu m-as fi descurcat altfel sau cu alte gadgeturi pt bebelusi.
  Alaturi de mine, bebelusa a fost purtata si de tatic, matusa, nasa si au fost foarte impresionati cat de usor e sa porti un bebe dolofan in sistem.

  • Reply SebaBaby 08/10/2015 at 14:35

   Buna Tabita!
   Ti-am dat un email la adresa cu care te-ai inscris pentru mesaj 😉
   Sa imi spui si numarul tau norocos, te rog 🙂

   • Reply Tabita Suba 09/10/2015 at 06:45

    Nu am primit mailul! Aleg numarul 77!

    • Reply SebaBaby 09/10/2015 at 07:49

     Andrustabitalubliana@gmail.com – am mai transmis o data emailul (sa cauti si in Junk). Daca tot nu il vezi, lasa-mi un mesaj pe FB, te rog.
     Numerele alocate sunt pana la 30 – mai sus, in lista de participanti, poti vedea numerele disponibile. Sper ca unul dintre ele sa fie norocosul vostru 😉

     • Tabita Suba 09/10/2015 at 09:35

      Aleg numarul 16.
      Multumesc mult!

 • Reply Bosilca-Began Cristina 08/10/2015 at 18:57

  – orice de la mers cu metroul dat cu aspiratorul si dormit in fund #EmbraceYourSelf
  – sa doarma #EmbraceYourLove
  -marsupi plus si ne cam ramane mic; orice similar pt bebe de peste 6 luni#EmbraceYourStyle
  – ne-am mutat la ct când bebe avea 3 sapt am gasit chirie buna la etajul 3 fara marsupi nu avem cum sa o scot la plimbare ever#EmbraceYourWild
  – slabesc si am un bebe mega fericit #EmbraceYourDay

 • Reply SebaBaby 13/10/2015 at 19:53

  Cu un car de emotii, dau drumul extragerii pentru Bumbo 🙂
  Mult succes tuturor!

 • Reply SebaBaby 13/10/2015 at 20:03

  Felicitari Pricop Anca!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.