Diversificare Rețete

CUȘ-CUȘ CU TURMERIC

30/09/2015

Cercetând în debara după ceva rapid de gătit seara, după serviciu și grădiniță, am dat peste o pungă mică de cuș-cuș. Cum nu prea a făcut parte din meniul cu care am crescut până acum, nu știam exact cum se prepară. Așa că am citit pe pungă – se fierbe 6 minute. Grozav! Rapid!

”Să vedem cum îl inventăm”, îi zic puiului care mișuna printre picioarele mele. Știam că simplu are un gust destul de fad, așa că vroiam să îl fac cât de cât gustos. Așadar, am folosit:

100 g cuș-cuș

o ceapă mică

un morcov mic

un ardei kapia roșu și mic

un cățel de usturoi

două linguri ulei de măsline

o linguriță turmeric

o lingură fulgi de drojdie inactivă

condimente naturale picante

sare

dragoste (fără măsură)

Am pus cuș-cuș-ul în apă clocotită să fiarbă pentru 6 minute (conform indicației de pe pachet). În acest timp am băgat la chopper ceapa, morcovul, ardeiul și usturoiul.

Într-o tigaie mică și încinsă am pus uleiul de măsline, peste care am adăugat imediat legumele mărunțite. După un minut am adăugat puțină apă și le-am lăsat câteva minute să se călească înăbușit.

Am scurs de apa în plus cuș-cuș-ul fiert, după care l-am adăugat în tigaie, peste legume, și le-am amestecat. Am adăugat turmericul + celelalte condimente și am mai lăsat pe foc 2 minute.

După ce am așezat în farfurie minunatul preparat, galben și apetisant, am adăugat deasupra fulgii de drojdie inactivă – mi s-a părut că se completează foarte bine gustul final.

Timp total petrecut cu pregătirile – 15 minute 😀

Cu toate că a fost prima dată când am gătit așa ceva, puiul a fost foarte încântat și, spre surprinderea mea, a mâncat destul de mult. În plus, i-a plăcut mult să se joace cu bobițele de cuș-cuș 🙂

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.