Cărţi Review-uri

Două povești sensibile, terapeutice, emoționante

23/01/2017
povești sensibile, terapeutice, emoționante

În articolul de astăzi vă propun două cărți foarte frumoase, ce abordează o temă adesea întâlnită, căreia poate nu i se acordă suficientă importanță – sentimentele copiilor mici atunci când în familie apare un nou membru, când atenția părinților și a celor din jur se concentrează către nevoile celuilalt copil, când cei mici se simt neglijați și își doresc din nou să fie în centrul atenției (fie că își doresc să fie precum bebelușii, fie că își doresc să fie singuri și atât).

Aceste povești îi pot ajuta pe copii să își înțeleagă mai bine sentimentele în această perioadă atât de delicată din viața tuturor celor implicați. De asemenea, sunt dedicate și părinților, care în vârtejul unui nou început în formulă extinsă poate nu reușesc să acorde atenția de care are nevoie și copilul mai mare.

Pe scurt, de ce am ales să vă povestesc despre aceste două cărți:

  • ambele sunt scrise de autoare românce, cărora le apreciez activitatea
  • subiectul este similar, în abordări ușor diferite
  • poveștile sunt terapeutice și pline de sensibilitate, cu final fericit
  • imaginile sunt minunate
  • ambele au o componentă socială frumoasă, oferind ajutor mai departe
  • chiar dacă nu sunt chiar scurte, lui Sebi (3 ani) i-au plăcut mult și are răbdare până la final (recunosc, de câteva seri i le ascund, să nu mai stăm o oră cu cititul lor seara, la culcare…)

 

GLORIA ȘI UNICORNUL MAGIC

Crăciunul a trecut, dar povestea Gloriei poate fi citită indiferent de anotimp. Această carte spune povestea unei fetițe care se simte neglijată de părinții copleșiți de grija apariției unui nou copil în familie (născut prematur). Așa că într-o seară se strecoară afară și, însoțită de unicornul ei de pluș, pleacă singură în căutarea unei noi familii care să o iubească și să o dorească.

Ultima parte a cărții este tulburătoare. Mi-am imaginat și am simțit dorința micuței de a se întoarce acasă, teama părinților când și-au dat seama că a plecat de acasă, deznădejdea mamei în timp ce o căuta înspăimântată… Ah, sper să nu trec vreodată prin asta!

Gloria si unicornul magic 2 Gloria si unicornul magic 2

Vă las pe voi să descoperiți toate detaliile. 😉 La final, puteți găsi o listă cu sfaturi practice prin care îi puteți ajuta pe copii atunci când este cazul să apară în viața voastră un nou membru. Pot fi de folos tuturor membrilor familiei.

Cartea are cinci autoare cunoscute în blogosfera românească care și-au pus laolaltă inspirația pentru a pune pe hârtie această poveste frumoasă: Laura Frunză, Miruna Mărgarit, Tily Niculae, Monica Popescu și Ana Nicolescu.

Autoare Gloria si unicornul magic

Ilustrațiile bogate aparțin unei mame pasionate de grafică – Ema Stanca-Macovei. Aceasta a adus multă culoare în paginile cărții, ajutându-i pe cei mici să vizualizeze mai ușor întreaga poveste. Ochii Gloriei sunt… magici.

O parte din vânzările acestei cărți merg către Asociația Unu și Unu, singura asociație de părinți (înființată după experiențele personale ale membrilor) care din 2015 luptă pentru drepturile prematurilor din România.

 

Vreți să comandați cartea? Puteți încerca aici:


 

TE IUBESC, ORICE CULOARE AI AVEA!

Această carte spune povestea unei girafe care, după ce a apărut pe lume sora ei mai mică, a încercat din răsputeri să atragă atenția și asupra ei. Crezând că va reuși acest lucru schimbându-și culoarea (în roz, pentru ca așa era și sora ei), pleacă de acasă în căutarea ajutorului potrivit.

Dacă va reuși, vă las pe voi să descoperiți. Vă spun doar că se termină frumos, cu familia reunită după ce și-au înțeles și au acceptat cu toții greșelile făcute.

Te iubesc orice culoare ai avea 2Te iubesc orice culoare ai avea 2

La final, autoarea propune un joc în familie – ”Te iubesc, oricât, oricum, oriunde, chiar dacă…!”. Vă imaginați cam cum se desfășoară. 🙂 Este un exercițiu minunat pentru exteriorizarea și verbalizarea sentimentelor frumoase.

Că tot ziceam de autoare – Mihaela Coșescu este o tânără mamă a doi copii de 4,5 ani și 3 ani, care și-a descoperit talentul de a inventa jocuri și povești pentru cei mici, pornind de la nevoile identificate la ei. Ea scrie articole frumoase pe crestemoameni.ro și a promis alte cărți minunate în viitorul apropiat. 😉

Mihaela Cosescu

Trebuie să scriu ceva și despre ilustrații – sunt superbe!!! În plus, m-a trecut un fior plăcut când am aflat că Ana Stinghe, cea care le-a realizat, avea doar 13 ani când a fost publicată cartea!

Însă cartea nu este totul. Gigi și Vivi, cele două girafe surori, au ieșit din pagini și s-au materializat sub forma a două păpuși. Acestea sunt cusute manual de către mame și copii – victime ale violenței domestice din Centrul Maternal Casa Agar. Dacă doriți să comandați și o girafă de strâns în brațe, toți bănuții sunt donați către mamele care le-au realizat.

 

Vreți să comandați cartea? Puteți încerca aici:

 

Așadar, dacă sunteți în căutarea unor cărți noi pentru copiii voștri sau doriți un cadou frumos, sper ca aceste două recomandări să vă fie de inspirație! Lectură plăcută! 😉


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.