Uncategorised

Drumuri și hârțogăraie – dosarul pentru alocația și indemnizația copilului

16/01/2018
alocația și indemnizația copilului

Recent am fost să depunem dosarul pentru alocația și indemnizația copilului, așa că vă povestesc pe aici ce și cum, în caz că aveți nevoie în viitorul apropiat.

 

Adică… de ce nu s-ar putea depune hârtiile astea online? De ce să nu se investească în sisteme informatice integrate astfel încât multe din informațiile luate de prin hârțogăraie să se preia mult mai ușor, să nu mai pună oamenii ăia la treaba manuală cu dosare (cu șină, se știe!) și pe oamenii ăștia (like us) cu drumurile?

 

So… în ultima zi lucrătoare a anului trecut ne-am îmbarcat cu toții, de la mic la mare, și am pornit la depus dosarul pentru alocația și indemnizația copilului cel mic. Am zis să mergem împreună, să rezolvăm cât mai rapid (după ce s-a terminat concediul de maternitate) – cu cât depunem mai repede dosarul, cu atât vom sta mai puțin timp fără vreun ban din partea mea. (Data trecută, la Sebi, s-a descurcat singur soțul că eu eram chiaună tare și nu aveam nervii de așa ceva, dar a trebuit să facă vreo 2-3 drumuri…)

Pentru noi a fost așa, ca o mică excursie, că încă nu ne-am schimbat buletinele, așa că am mers tocmai în sectorul 3 – Bd. 1 Decembrie 1918, nr. 12-14, etaj 2, camera 19 (programul este de luni până joi, de la 9 la 15). Dacă mergeți cu bebeluș și cărucior e cam greu că nu e niciun lift pe acolo…

Spre surprinderea noastră erau 5-6 persoane la coadă (care nu, nu m-au invitat înaintea lor văzându-mă cu bebe mic în marsupiu și cu cel mare de mână – soțul plecase în căutarea vestitului dosar cu șină…). Oricum, a durat vreo jumătate de oră să pregătesc toate hârtiile, să completez toate cererile și declarațiile (tot cu bebe mic la piept și Sebi zburdând plictisit pe acolo).

Așadar, am pregătit frumos hârțogăraia:

 • buletinele amândurora – copie și original
 • certificatul de naștere al copilului – copie și original
 • certificatul nostru de căsătorie – copie și original (de ce ar conta ăsta…?)
 • adeverința-tip de la serviciu
 • cererile și declarațiile completate acolo
 • extrasul de cont de la bancă (pentru a vira banii pe card), în original, cu ștampilă și semnătură (că un extras de cont simplu nu merge, sau un IBAN declarat pe propria răspundere, sau un cont care nu este al meu… pentru asta a trebuit să fac personal un drum la bancă – hârtia se eliberează doar titularului de cont)
 • dosar cu șină (se știe!)

 

Dacă vreți să fiți cu dosarul pregătit și completat 100%, să pierdeți vremea doar cu statul la coadă, puteți printa și completa de acasă cererile și declarațiile – le găsiți AICI.

Mai departe… așteptăm. Speranța este ca prin martie să încep să primesc alocația și indemnizația copilului pentru Anastasia. Până atunci, ne descurcăm doar cu salariul soțului…

 

Sursa foto – unsplash.com


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marina Bliderișanu 16/01/2018 at 12:49

  Da, suntem țara hârtiilor. Te înțeleg perfect.

 • Reply Elena Munteanu 16/01/2018 at 12:58

  Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca nu ajungeam atunci… Macar am fost impreuna (nu puteam lasa omul fara buletin) si coada a fost decenta.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.