Evenimente

Eveniment – Bookfest 2017

25/05/2017
Bookfest 2017

Că ador cărțile, nu e niciun secret pentru cei care mă cunosc. 🙂 Că pasiunea mea pentru ele s-a transmis (sau indus :P) și la Sebi nu poate decât să mă bucure. Îmi place mult să citesc, îmi pare rău că nu (mai) am mai mult timp pentru asta însă, atunci când reușesc, savurez fiecare pagină.

Mi-am anunțat cunoscuții să nu îmi cumpere Kindle sau alte dispozitive similare. 😛 Call me old fashion, dar îmi place să simt paginile între degete, îmi place să-mi las semne de carte deosebite, îmi place mirosul specific (mai ales când deschid o carte pentru prima dată).

Mi-am dorit mult să ajung la ediția din anul acesta a Bookfest, chiar din prima zi. (Mai ales, știind că la Gaudeamus-ul din toamnă nu voi reuși să merg. 😀 ) Mai mult decât atât, mi-am dorit să ajung singură. Ultima dată când am mers însoțită de Sebi și soț m-au cam grăbit și nu m-au lăsat să trec pe unde voiam eu, în liniște și pace. Așa că s-au aranjat cumva lucrurile, soțul s-a dat puțin peste cap să îl preia pe Sebi de la grădiniță și, după serviciu, am plecat singurică la Romexpo.

Înainte de a pleca, m-am pregătit puțin:

 • mi-am luat încălțări super comode, știind că voi patrula ceva timp pe acolo
 • mi-am scos la imprimantă lista expozanților și amplasarea lor (de aici)
 • mi-am marcat pe listă editurile la care voiam musai să ajung (adică am îmbulinat o jumătate din listă)
 • am pus pe listă cărțile pe care le voiam neapărat (bineînțeles că nu am mers limitându-mă la listă 🙂 )

So, după serviciu, hop-țop în mașină și mi-am croit drum prin trafic spre Romexpo (long live Waze, ca nu am făcut mai mult de 30 de minute, cu tot cu rătăcitul prin zonă că am ratat intrarea în parcare). Programul era până la ora 20:00, așa că aveam tot timpul să-mi fac de cap pe acolo.

După ce am intrat, m-am oprit puțin în loc – m-a izbit în nări mirosul. Mirosul acela de cerneală proaspătă, de cărți îmbietoare și pagini parfumate – îl cunoașteți? Am tras aer în piept și am pornit la colindat, stand cu stand. Am mângâiat multe cărți, am citit povești scurte (cel mai mult m-am orientat către cărțile pentru Sebi, recunosc), le-am admirat desenele și… am cumpărat. 😀 Mă simțeam ca peștele în apă!

A fost tare greu, recunosc. A fost greu să mă abțin să nu cumpăr mai multe (așa, pentru binele bugetului familiei). Eu plecasem de acasă cu cash, în ideea în care nu depășesc o limită. Însă la toate editurile de la care am cumpărat am putut plăti cu cardul. So… bugetul orientativ propus a fost depășit (dar, în apărarea mea, nu cu mult 😀 ).

Bookfest 2017 Bookfest 2017

Am găsit foarte multe cărți frumoase pentru copii (cred că mai multe decât la alte ediții). Am găsit cărți pe care le căutam de ceva vreme și nu le mai găseam online. Am găsit multe reduceri, mai mari sau mai mici. (Cred că dacă le-aș căuta online sau așteptând diverse oferte aș găsi cărțile la prețuri cel puțin la fel de bune.) Cele mai bune reduceri generale mi s-au părut a fi cele de la editura Univers Enciclopedic. 😉

Sebi a fost tare fericit când a ajuns acasă și a descoperit prin cărțile cele noi personaje cunoscute și îndrăgite – ursulețul Benny, elefantul Elmer, ursulețul Năsturel. L-au fascinat paginile pliate ale cărții lui Eric Carle – Tati, te rog, adu-mi luna de pe cer și s-a dezlipit cu greu de Expresul Polar – Chris Van Allsburg pentru că… e o carte cu un tren și nu-i trebuie mai mult. 🙂 Promit să scriu despre fiecare carte în parte, în viitorul nu foarte îndepărtat (sper).

Ah, şi de data aceasta nu am luat cărţi doar pentru Sebi – am cumpărat și ceva pentru sufletul meu. 😀 Mai aveam pe listă încă două, le-am găsit, însă prețul lor era destul de mare, așa că le-am pus pe lista de așteptare. Timp să am să le citesc pe cele cumpărate (+ altele ce își așteaptă cuminți rândul).

Bookfest 2017

Dacă plănuiți să ajungeți și voi, mai aveți timp să o faceți până duminică. Aseara a fost foarte lejer, însă în weekend mă aștept să fie mult mai aglomerat. Urmăriți diversele evenimente – lansări de carte dacă doriți să participați, să vă întâlniți cu autorii locali preferați și să le luați un autograf. Dacă mergeți cu cei mici, urmăriți evenimentele dedicate lor – ateliere, întâlniri cu persoanjele preferate, workshopuri etc.

Dacă sunteți fani ai culturii suedeze, vă veți bucura să găsiți un stand mare dedicat acestei țări – invitata specială a acestei ediții. Din câte am văzut, se pot urmări și filme suedeze, într-un mic cinema amenajat la etajul pavilionului C1.

So, pe scurt, mi-a plăcut. Aș mai fi stat, dar nu prea mă mai țineau picioarele și bebiță începuse să se cam răzvrătească, semn că obosisem cam mult. Aș mai fi cumpărat, dar nu prea mai puteam căra (să nu zic că mă apucasem că calculez cu cât depășisem bugetul 😀 ).

Așadar, voi reveni cu siguranță la ediția de anul următor. 🙂

 

P.S. – la plecare nu uitați să luați și tichetul de parcare după ce plătiți la automat (3 lei/oră) , nu doar chitanța, cum am făcut eu 😛

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply eumiealmeu 26/05/2017 at 10:32

  mi-ai amintit de mine, pe vremea când Bookfestul s-a mutat la Romexpo. înainte era la Național. după ce s-a mutat la Romexpo, am descoperit acolo restaurantul cu papanași și 4 zile din 5 veneam cu fiul meu, colindam standurile, mâncam papanași și comentam despre cărți. era singura perioadă din an cu papanași, de aceea el și acum când ia o carte în mână, cumpărată din vremea aceea zice… are miros de papanaș… e cool să mergi cu copilul la târg de carte.

  • Reply Elena Munteanu 26/05/2017 at 12:39

   Hmmm… nu am vazut papanasi pe acolo… si nici nu le-am simtit mirosul (si acum am un miros suuuuuper fin).
   Voi merge cu drag si cu Sebi, dar mai astept sa creasca putin 😀 (poate la anul voi avea curaj).

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.