Evenimente

Eveniment Digital Parents Talks – How to Instagram

22/01/2018
Digital Parents Talks

Social Media face parte din viața noastră de zi cu zi, mai mult sau mai puțin, în funcție de cât îi permitem să ne acapareze timpul. Iar noi, cei care scriem și ne dorim ca mesajele transmise să ajungă la cât mai multe persoane, trebuie să fim prezenți și activi dacă vrem să ne facem ”auziți” și să creștem. Iar Social Media nu înseamnă doar Facebook! 🙂

Da, Facebook este în continuare pe primul loc, însă în contextul modificărilor continue ale algoritmului de afișare ce favorizează postările sponsorizate, noi cei care nu avem buget pentru postări plătite începem să ne reorientăm. Da, conținutul de calitate rămâne în continuare prioritatea, însă fiți sinceri – de câte ori intrați zilnic pe un blog anume pentru a vedea ce a mai postat și de câte ori ați deschis un articol ce v-a fost afișat sub nas (mă rog, sub degete)?

 

Eu am un cont de Instagram de aproape un an, unde mai urcam câte o fotografie din când în când, fără vreo continuitate sau un scop anume. Nici hashtag nu foloseam! (# = hashtag) Îl consideram un soi de album foto, unde îmi plăcea să revin din când în când să îmi gâdile ochiul și să îmi trezească amintiri frumoase. Spre finalul anului trecut am observat că tot mai mulți cunoscuți folosesc Instagram și am început să mă interesez mai mult despre el, am început să postez ceva mai des, să pun și o descriere cu câteva hashtaguri.

Îmi tot apăreau notificări că încep unii sau alții să îmi urmărească fidel contul de Instagram, interacțiunea creștea ușor ușor și mi-am propus să aflu mai multe despre cum folosi mai eficient acest mediu când am observat la un moment dat că aveam o postare cu mai multe reacții pe Instagram decât pe Facebook. 🙂

 

Nu am putut decât să mă bucur când am aflat care era tema propusă pentru cea de-a zecea ediție a Digital Parents Talks – How to Instagram, organizată de Parenting PR în parteneriat cu DGASPC S6 și Pineberry. Mi-am notat data în calendar, mi-am anunțat jumătatea că voi pleca de acasă (l-am ajutat să își facă un program de distracție cu Sebi), am refuzat alte propuneri pentru weekendul ce tocmai a trecut și am mers cu drag la prima ediție DPT din acest an.

Chiar dacă am mers cu Anastasia în brațe (efectiv în brațe – trei sferturi din eveniment l-a petrecut dormind în sistemul de purtare, ținându-mă în picioare să o legăn) și nu am putut lua notițe, am încercat să țin minte (sunt încă pe modul ”mommy brain”…) cât mai multe din informațiile transmise de invitați. Acum, să fiu sinceră, pe mine mă entuziasmează orice motiv de ieșit din casă, la cât de neieșită și nevorbită sunt. 😀 M-am bucurat să mă întâlnesc cu multe fețe cunoscute, am întâlnit și oameni noi pe care îi urmăream în online și am simțit un vibe frumos din sala plină.

Mi-a plăcut mult prezentarea lui Robert Diaconeasa care ne-a povestit despre evoluția lui pe Instagram. Se declară că nu este expert în domeniu și ne-a prezentat perspectiva proprie, rețeta personală ce l-a ajutat în creșterea numărului de urmăritori la peste 10.000 în aproape un an de zile. A fost foarte deschis și autentic, a împărtășit tips&tricks ce i-au fost de ajutor până acum și ne-a oferit sfaturi foarte pertinente.

Pentru el unitatea fotografiilor (ca tematică, perspectivă generală și filtre aplicate) este foarte importantă și are definită o strategie pe termen lung, chiar dacă orientarea nu reflectă 100% tematica (mai extinsă a) blogului său. De aceea ne-a lăsat temă de gândire – avem nevoie de Instagram? Ne dorim cont, activitate și timp dedicat pe Instagram? Pentru că nu este obligatoriu. Și nu este pentru oricine.

Din cercetările proprii și experiența personală ne-a recomandat să folosim cât mai multe din cele 30 de hashtaguri permise, orientându-ne către cele utilizate într-un range de 80.000 – 500.000 de postări. Astfel am încerca să nu ne pierdem într-o mare prea extinsă de postări (sau să nu ne bage nimeni în seamă). De asemenea, nu ar strica să acordăm o atenție mai mare conținutului video, având în vedere că oamenii mai practici și grăbiți se îndreaptă către asta din ce în ce mai mult.

Digital Parents Talks

A doua prezentare l-a avut ca invitat pe fotograful Mihai Răitaru care ne-a povestit cum putem face fotografii de calitate, cât mai ”corecte” din punct de vedere fotografic, transmițând emoție în același timp. Și cum putea face asta mai bine decât prin exemple practice? Exemple de la noi, cei prezenți în sală.

Cu câteva zile înaintea evenimentului am fost invitați să prezentăm cea mai bună fotografie de pe Instagram (după părerea noastră 😀 ) – Mihai a luat fiecare fotografie în parte și a oferit recomandările lui pentru îmbunătățirea calității acesteia (încadrare, prelucrare, filtre etc.). M-am bucurat că fotografia aleasă de mine (cea de mai sus) a fost apreciată. 🙂 Mie mi-e tare dragă, vă dați seama.

Mi-a plăcut mult exercițiul acesta și nu mi-ar displăcea să îl repetăm. Mi-am clătit ochii cu fotografii minunate realizate de colegii bloggeri.

 

Din păcate nu am putut rămâne și la ultima prezentare a evenimentului, susținută de Alina Rachieru Ilie despre branding-ul pe Instagram. Cred că a fost interesant și util, însă Sebi și-a cam terminat programul de joacă prin oraș și eram plecați cu o singură mașină de acasă. Trebuia să îmi culeg băieții. 🙂

Această primă ediție din 2018 a Digital Parents Talks vine și cu un sponsor nou pentru întregul an – Lidl. (Dap, acel Lidl care are cea mai scumpă pâine – de fiecare dată când intru să iau una las cel puțin 100 de lei la casă…) Noi le suntem clienți fideli, mai ales pentru produsele dedicate copiilor (din gama Lupilu) și… va fi vai de bugetul nostru, că ni se construiește un centru comercial Lidl în apropierea casei…

Digital Parents Talks

So… care îmi sunt planurile pentru Instagram?

Mie îmi plac mult fotografiile – atât să le admir cât și să le fac. Nu am cursuri în domeniu (zău că numai de asta nu aș avea timp…) însă îmi place mult să găsesc un subiect, o încadrare, o poveste, o lumină. (Eu nu prea apar în fotografii pentru că soțul meu e cam afon când trebuie să aleagă un cadru pentru fotografii… Ori sunt tăiată ciudat, ori lipsește peisajul frumos din jur, ori mă trezesc cu vreun coș de gunoi alături, ori nu știu cum reușește să îmi deformeze figura…)

Așadar voi face în continuare fotografii și le voi urca pe Instagram. Acestea nu au legătură neapărată cu blogul ci sunt în special realizate pentru sufletul meu. Momentan nu mă văd urmând sfaturile lui Robert privind unitatea tematicii sau a filtrelor aplicate. 😀 Anul acesta mi-am propus să exersez, să învăț și să mă găsesc – postez în fiecare zi o fotografie, ceva ce eu văd a fi frumos în viața mea.

Pe lângă faptul că sunt prezentă și atentă la ziua respectivă, aceste este și un exercițiu ce mă ajută la disciplina proprie. 🙂 Exersând voi învăța mai multe, poate voi afla care îmi este direcția din acest punct de vedere. Dacă voi afla că nu am vreo direcție anume, voi rămâne totuși cu o colecție frumoasă de fotografii, puse la păstrare pentru sufletul meu, asupra cărora voi putea reveni oricând simt nevoia.

 

În încheiere… vă invit pe contul meu de Instagram! Vă aștept să ne întâlnim și pe acolo! 😉

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Laura 22/01/2018 at 13:34

  Ce m-a amuzat fraza cu soțul tău și cu faptul că nu are nicio treabă cu pozele. Așa și al meu. Eu nu am poze cu mine în afară de selfiuri sau făcute de fata mea. Trebuie să facem un club. :))

  • Reply Elena Munteanu 22/01/2018 at 16:59

   Vai, nu vrei să știi cât mă rog de el să îmi facă uneori câte o poză (măcar în vacanțe). Când într-un final acceptă iese ceva… la care nu vreau să mă mai uit altă dată. 🙂
   La asta mă descurc și singură cu selfie stick-ul, când am nevoie. 😀 În rest, stau eu în spatele aparatului (sau a telefonului).

 • Reply Ai nevoie de fani. Sau: ai nevoie de fani? - iulianaroca.ro 22/01/2018 at 14:00

  […] Despre invataturile despre Instagram, au mai scris si: Irina, Cristina, Laura, Alexandra, Elena. […]

 • Reply Johannasburg.ro - O lume de poveste - How to Instagram @ Digital Parents Talks 10 22/01/2018 at 16:48

  […] Elena Munteanu – Eveniment Digital Parents Talks – How to Instagram […]

 • Reply Cum poți ajunge vizibil pe Instagram în ritmul tău – Dana Predu 23/01/2018 at 14:37

  […] PS: Mai multe informții despre eveniment au scris și Cristina Calin, Laura Bucur, Familia HaiHui, Elena Munteanu … […]

 • Reply Ivona 27/01/2018 at 03:46

  Ma alatur si eu in club! Fetita mai mare a trantit DSLR-ul azi, eu lasandu-l aiurea la indemana ei, iar sotul era in culmea fericirii, in speranta ca nu o sa mai fie pus niciodata sa faca vreo poza. Jos palaria, Elena pentru perseverenta de a posta zilnic pe Instagram!

 • Reply Instagram - albumul meu cu zâmbete, cafea și cărți - SebaBaby 31/01/2019 at 15:08

  […] reușit ca anul trecut să postez câte o fotografie în fiecare zi (#sebababy2018), așa cum mi-am propus! 🙂 Yey! Sincer, nu credeam că voi reuși până la final… Sincer, a fost tare greu […]

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.