Colaborări Recomandari Review-uri

Greentom – un cărucior ușor pentru nisipul mării, potecile muntelui și hârtoapele orașului

02/09/2019
COVER

Cui nu îi place un cărucior ușor pentru copilul său?

Cine nu își dorește să împingă fără efort un cărucior pe oriunde s-ar plimba (și fără să se dezmembreze)?

Refuză cineva un cărucior în care copilul să poată sta fără probleme de la 6 luni la 5 ani?

Cărucior greentom

Păi… știu sigur că sunt părinți pe care subiectul ”cărucior ușor” nu îi interesează. 😀 Eu am zis PAS oricărui cărucior pe vremea când era Sebastian micuț.

Prichindelul a fost slăbuț și ușor și lipicios de numai în brațe avea nevoie să stea. Locuiam în oraș și mergeam muuuuult pe jos, așa că alegerea mea de atunci a fost să îl țin mereu la piept în diverse sisteme de purtare ergonomice. Mereu! (A coborât singur pe la 1a6l, când a început să meargă la grădiniță – iar pentru drumuri a trebuit să folosim mașina.)

Când copilul a mai crescut i-am luat și un cărucior (de fapt, nouă ne-am luat, să fim sinceri). Sebi avea 2a6l și am căutat un cărucior special pentru un city break în care știam că voiam să umblăm la picior toată ziua. Oricât de sportivi am fi fost noi (yeah, right :)) ) am zis că ne-ar fi mai ușor să îl împingem pe Sebi decât să îl cărăm.

De când o avem și pe Anastasia în familie căruciorul a devenit o nevoie pentru noi – că ”cel mare” nu ”poate” tot timpul să meargă singur pe picioarele lui. 😀

Au trecut deci câțiva ani înainte ca tema ”cărucior ușor” să ne dea ceva bătăi de cap – între două balanțe alegerile nu sunt niciodată rapide. Când am început să căutăm totuși, am urmărit anumite criterii:

  • să fie sport, cu copertină
  • să fie ușor
  • să se plieze bine (să îl putem lua în avion)
  • să i se lase spătarul în poziție de somn
  • să aibă un mic spațiu de depozitare

De un an de zile plimbăm cu noi un cărucior ușor, de care tot ne mirăm ”ce tare este!” când îl scoatem la plimbări – GREENTOM. Ne îndeplinește toate condițiile și are în plus altele de care nici nu știam că ne-ar fi utile!

Mi s-a părut foarte tare când i-am citit descrierea înainte de a-l lua în primire. Mi se pare în continuare foarte tare, mai ales că în anul acesta l-am testat în multe condiții (sincer, fără să avem mare grijă de el).

Care este aspectul la care nu m-am gândit și care mi s-a părut a fi WOW din descriere? Faptul că producătorii olandezi spun despre căruciorul GREENTOM că este unic în lume.

Cel mai ecologic cărucior de pe planetă”.

  • Șasiul este fabricat din polipropilenă reciclată.
  • Materialele textile sunt fabricate din PET reciclat (bidoane provenite de la produse non-alcoolice).
  • Componentele sunt ușor de dezasamblat și se pot recicla după utilizare.
  • Părțile sale nu conțin BPA, PVC, Ftalați și sunt 100% Non-Toxice.
  • Standardele de calitate și siguranță au fost recunoscute de către diverse organizații din întreaga lume.

Tare, nu-i așa? 🙂

Al doilea aspect care mă face să fiu fan al acestui cărucior – se manevrează extrem de ușor, indiferent de suprafața plimbată! Am mers și cu Anița și cu Sebi și cu bagaje grele (cine nu ajunge să plimbe bagajele în cărucioare!?)

Am dat cu roțile căruciorului GREENTOM prin drumurile mele pietruite de la țară, le-am înfundat în nisipul plajelor, le-am împins pe poteci de munte, am ridicat borduri înalte și am dat prin hârtoapele din orașe. Mă uimește și acum cât de ușor îl pot manevra, fără să îl fi dezmembrat, fără să îl fi îndoit, fără să îi scârțâie ceva!

Cărucior Greentom munte
Cărucior Greentom nisip

Să povestesc și câte ceva despre caracteristicile căruciorului GREENTOM, din experiența plimbărilor noastre.

COMPONENTELE

Totul e de calitate la acest cărucior – cadrul, husele, cusăturile, cataramele, culorile, găicile, roțile. Totul! Și zău că nu am avut grijă de el… L-am trântit de colo-colo, l-am lovit cu mânerele pe jos, am tras de husă în toate direcțiile, l-am cocoțat cu roțile pe niște suprafețe puțin spus grele. Altele sigur nu ar fi făcut față sau s-ar fi dezintegrat. 😀

Cadrul este foarte zdravăn și a încasat multe șocuri. Este în continuare alb și în afara unor zgârieturi (la care chiar am insistat, că l-am hârâit din greșeală când era pliat și într-un unghi aiurea) arată impecabil. (Recunosc, mi-am făcut griji când am văzut cadrul alb… Mi-am zis că nu va rezista mai mult de câteva săptămâni așa…)

Roțile sunt geniale!

Nu am idee cum sunt făcute, dar zici că îmi ascultă gândurile! Nu se umflă – nu se sparg. Sunt dintr-un material plin, care absoarbe grozav șocurile hârtoapelor.

Cele din față sunt mai micuțe și pivotante. Cele din spate sunt mai mari și au pe ele un sistem de frânare foarte eficient – nu mi s-a blocat niciodată până acum.

Spătarul și șezutul sunt late – încape foarte confortabil orice dolofan sau lungan. Centurile au sistem de prindere în 5 puncte – foarte ușor de montat, foarte sigure. Husele sunt foarte rezistente – nu am nici cea mai mică ață ieșită de pe undeva.

Copertina este foarte generoasă – acoperă bine de tot atunci când copilul doarme. În plus, oferă protecție 50+ UPF. ( UPF este pentru haine ca SPF pentru cremele de protecție solară. Minimul decent este 15 iar maximul, pentru o protecție excelentă, este 50+. ) Asta înseamnă că va lăsa mai puțin de 1/50 (mai puțin de 2%) din radiațiile UV să treacă prin material. COOL!

Coșul din partea de jos este super rezistent și suficient de încăpător pentru ce am avut noi de cărat (ultima dată am adunat bolovani de pe plajă…). În descriere zice că ar ține 2 kg. Zău, noi am îndesat și am cărat greutăți mult mai mari de atât – a ținut fără probleme.

Toate materialele textile sunt fabricate din PET-uri reciclate, fiind folosite 74 de sticle (provenite de la produse non-alcoolice)! WOW

Husele sunt detașabile și se pot spăla la mașină. Ei, aici eu m-am cam chinuit. De dat jos am reușit destul de repejor (și de pus la loc m-am descurcat – se prinde în cleme și în găici elastice). Dar husa de pe spătar nu se dă jos și m-am chinuit să bag în mașina mea (care e obișnuită, de 6kg) ditamai bucata de plastic reciclat învelit în material. 😀 Partea bună este că am reușit să nu rup nimic și să curăț totul perfect.

Zilele trecute am încercat să curăț husele folosind o spumă specială pentru textile, fără să mai demontez ceva – este și aceasta o variantă de curățare. 😉

GREUTATEA ȘI PLIEREA

7 kg – categoria ”cărucior ușor” nu?

Plierea este de tip ”carte” și merge destul de rapid – se blochează dintr-o parte, se apasă pe un buton în cealaltă parte și se pliază ușor. (Operațiunea am făcut-o mereu cu ambele mâini. Hmmmm, ia să încerc să fac plierea asta cu o singură mână – în mintea mea zic că s-ar putea.)

Are stabilitate destul de bună în poziția verticală (merge strecurat lângă un perete prin casă sau după vreo ușă). Am avut ocazii când a trebuit să car copil într-o mână și cărucior pliat în cealaltă – copilul l-am cărat pe sus și căruciorul l-am tras după mine pe roți. (Mai dificil era când copilul din brațe se mai și zbătea. 😛 )

Prin portbagaje ne-a intrat atât culcat cât și în picioare (în funcție de mașină și de restul bagajelor). Când nu a avut loc în spate l-am așezat lângă o banchetă din interiorul mașinii – nu ocupă mult spațiu în lățime.

Am trecut cu el și prin aeroport – pliat a intrat fără probleme pe banda de scanare, fără a demonta vreo componentă.

POZIȚIA DE SOMN

În partea din spate are o curea cu cataramă zdravănă și reglabilă – când o desfac spătarul se duce în poziția de somn (la 155 de grade). Nu stă perfect drept, însă somnul a fost tot timpul confortabil.

Pentru că zona de jos nu se poate ridica, atunci când somnul e adânc (și nimic în jur nu contează) picioarele stau atârnate. Când somnul e mai iepurește Anița își ridică picioarele pe bara din față (crăcănată, cu eleganță – nu așa dorm și ai voștri uneori?).

Pentru a mai arunca un ochi din când în când, în partea din spate copertina se poate ridica (are un scai). Eu nu am folosit ”fereastra” asta pentru că mi se pare că face zgomot în capul copilului. 😀 Știți, atunci când aveți impresia că musca ce bâzâie la doi metri de voi este prea gălăgioasă și sigur va trezi copilul? Ei, cam de asta eu m-am aplecat tot timpul prin față să vad cum doarme mocuța.

MANEVRABILITATEA

Areeeee! Ave o manevrabilitate fantastică, am zis! Se împinge ușor pe toate tipurile de suprafețe plimbate de noi până acum.

Se conduce foarte ușor și cu o singură mână. 🙂 Mi s-a întâmplat să fiu singură cu doi copii care se voiau cărați cumva (oricum, numai să nu simtă ei pământul sub tăpli). Așa că am luat pe un șold copilul mai ușor, am cocoțat în cărucior copilul mai greu și l-am împins cu mâna disponibilă.

În același timp avema în minte:

Ah, ce greu e copilul ăsta ușor al meu!

Super! Ce ușor pot împinge copilul mai greu cu mâna stângă, fără să îl dau prin boscheți!

Când am fost la mare am folosit căruciorul la cărat catrafusele – prosoape, colace, loțiuni, ape, găletușe și mașinuțe și lopățele și etc. (jumătate de casă, știți și voi). Pe nisipul uscat l-am tras cu spatele. Pe nisipul umed am plimbat-o pe Anița împingând în față, fără să fi rămas cu roțile în nisip (să își ia porțiile de aerosoli în timp ce moțăia).

Pe drumurile de munte (ușoare și lejere, că nu suntem noi mari cățărători) și pe drumurile de prin sat se împinge foarte ușor iar copilul pare să nu resimtă gropile (șocurile sunt amortizate foarte eficient). Ba se mai și distrează – știți senzațaia aia când zici ”aaaaaaaaaa” din fundul gâtului și mergi cu mașina pe un drum pietruit? Ei, la copii asta e distracție. 🙂

Prin hârtoapele orașului a făcut față cu brio – bordurile cele mai înalte au fost escaladate cu succes (ori cu fața, ori cu spatele, după cum am avut inspirație).

Tare mult îmi place și că în partea din spate nu are bară din aceea la picioare! Eu mă loveam tot timpul de ea… Urcarea pe o bordură de exemplu se face foarte ușor apăsând pe mâner. Simplu.

SIGURANȚA ȘI RESPONSABILITATEA

Căruciorul GREENTOM îndeplinește toate standardele de calitate și siguranță impuse de legislația specifică de pe patru continente: Europa, America, Australia și Asia.

Polipropilena reciclată din care este construit cadrul este o fibra elastică, extrem de rezistentă (zic și eu, la cât l-am bușit a rezistat fantastic). Oamenii care produc acest cărucior ușor sunt atât de încrezători încât oferă garanție pe viață pentru structura șasiului!

Toate componentele sunt ușor de dezasamblat și se pot recicla după utilizare. La cum arată după un an de frecare aș zice că mai are de așteptat mulți ani înainte de a fi reciclat. Chiar dacă nu va fi să mai plimbe un bebe proaspăt pe la noi, va mai rămâne o vreme în familie – încă îl putem împinge foarte ușor pe Sebi la aproape 6 ani și 20 kg (sperate). 😀 Anița nu are nici 2 ani, așa că… plimbări să tot facem!

Am întrebat la producător de ce nu au gândit un sistem de ridicare a picioarelor, să fie și mai confortabil. Ei bine, au zis că s-au gândit însă nu au găsit o soluție care să respecte criteriul de 100% ecologic așa cum și-au propus. Așa că au renunțat – nu acceptă compromis!

Din același motiv nu i-au montat ”fereastră” din material transparent sau suport de ținut cafeaua celui ce împinge căruciorul.

Cărucior ușor GREENTOM - copac futurist
Cărucior Greentom la somn

Concluzia?

Ne place!! Ne place mult. (Chiar și soțului greu de impresionat îi place!) 🙂

Da, îl recomand! E un cărucior ușor, cu o manevrabilitate grozavă și arată foarte bine (futurist, cum l-am prins în poza cu copacul ECO, nu-i așa?).

În plus, faptul că producătorii au grijă de mediu la un nivel atât de înalt… RESPECT!


Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări aventurile pe pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.