Uncategorised

5 idei de cadouri practice pentru o proaspătă mamă

17/11/2017
cadouri pentru o proaspătă mamă

Dacă v-ați aflat vreodată în situația în care voiați să faceți cadouri pentru o proaspătă mamă, cu siguranță ați găsit multe idei în legătură cu acest subiect. În acest articol însă vă propun o listă de cadouri ceva mai practice și mai puțin populare decât hăinuțele, cosmeticele pentru bebeluși, jucăriile sau aranjamentele cu flori pentru mamă.

 

1. Maiouri pentru alăptare

Le-am descoperit când l-am născut pe Sebi, le-am folosit mult timp și am făcut cadou altor mame la început de drum cu bebe. Acum mi-am mai luat un set, bineînțeles! (Cel mai mult îmi plac cele din H&M – cele în set de 2 bucăți.)

Sunt foarte comode și, mai ales, foarte practice – se desprind rapid dintr-o parte sau alta, pentru a-i oferi bebelușului să sugă. Sistemul de prindere este finuț, putând fi manevrat cu o singură mână (inclusiv la închidere).

cadouri pentru o proaspătă mamă

Materialele sunt rezistente în timp, chiar și după muuuuulte spălări. Ce îmi mai place mult la ele este ca în partea de sus au o bustieră elastică foarte confortabilă (sânii sunt bine susținuți și nu se freacă de material, permițând folosirea confortabilă a tampoanelor pentru sâni, de exemplu).

 

2. Cărți de parenting

Sunt atât de multe cărți pe piață! Însă cercetați puțin înainte de a cumpăra orice carte din orice librărie sau supermarket…

cadouri pentru o proaspătă mamă

Dacă mama este la primul copil și nu știe prea multe despre alăptare, sigur o va ajuta “Ghidul pentru alăptare al doctorului Jack Newman – Informații complete pentru mame şi specialişti – Dr. Jack Newman, Teresa Pitman”. 😉 De asemenea, puteți găsi inspirație pentru alte cărți în articolul de aici.

Dacă știți că mama este pasionată de lectură, inclusiv din acest domeniu, ar fi bine să o întrebați dacă nu are deja cartea pe care ați pus ochii. 😉

 

3. Sistem de purtare ergonomic

Piața sistemelor de purtare s-a mărit destul de mult în ultimii ani. Din fericire, am observat că tot mai mulți părinți au ales să își poarte copiii în sisteme ergonomice, încă de la naștere. Iar ca design au apărut atât de multe modele atrăgătoare…

Mai ales dacă mama este la primul copil, îi puteți face cadou un astfel de sistem (după ce o întrebați dacă nu cumva are deja). Eu recomand wrapul elastic – mi se pare că susține cel mai bine corpul micului omuleț. O altă variantă ar fi un wraptai mic, ce poate fi folosit de pe la o lună de viață.

cadouri pentru o proaspătă mamă

Acum, chiar dacă are deja un sistem de purtare o puteți surprinde cu un altul, de alt tip (poate pentru când va mai crește puțin bebe). 😉 Sau îi puteți oferi o protecție de iarnă, dacă urmează sezonul și nu are încă. Sau îi puteți lua o geacă de babywearing. Sunt atât de multe variante utile din care puteți alege!

 

4. Mâncare

O, daaaa. Mai ales dacă proaspăta mamă nu are ajutorul unei bunici pe acasă, cu siguranță va aprecia o masă caldă. Pentru că ei nu ai de gătit nu îi arde… Vă asigur că nu are timp de gătit, nu are chef de gătit, nu are forță suficientă pentru gătit (sau mă rog, dacă o face, depune un efort destul de mare, în loc să se odihnească).

cadouri pentru o proaspătă mamă

Chiar dacă alăptează, mama nu ar trebui să aibă restricții alimentare. (Sau, pentru siguranță, o puteți întreba dacă e cazul să evite ceva.) Că gătiți voi sau comandați, încercați să alegeți un meniu cât mai sănătos, proaspăt și variat. (Și un coș cu fructe este grozav!)

Dacă vreți să faceți chiar mai mult de atât, îi puteți face cadou un abonament la o firmă de catering pentru mai multe zile, de exemplu. 😉

 

5. Masaj

Vai, spatele proaspetei mame… Oricum ar fi născut, durerile de spate sunt acolo și nu se lasă duse prea ușor!

Un masaj este oricând mai mult decât binevenit! Ideal ar fi ca cineva care știe să facă masaj post-natal să vină acasă la mamă. Ar fi cam greu cu deplasatul și cu bebelușul mic în altă locație…

cadouri pentru o proaspătă mamă

Dacă vreți să faceți chiar mai mult de atât, îi puteți face cadou un abonament întreg la masaj! 😉 Ah, să vină cineva să ia durerile o dată la câteva zile… mi-nu-nat!

 

Ce părere aveți? Sunt practice, nu-i așa? 🙂

V-ar fi plăcut să primiți astfel de cadouri după ce ați născut? Mai aveți și alte idei pentru a completa lista de mai sus?

 

Sursa foto: www2.hm.com și pixabay.com

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Ivona 17/11/2017 at 15:16

  Si eu sunt mare fan maiouri de alaptat H&M. Am luat pentru mine, doar ce am reluat purtarea lor pentru al doilea bebe, am luat si cadou pentru prietena proaspata mamica.

  • Reply Elena Munteanu 20/11/2017 at 14:20

   Si eu am mai luat un set, dar cred ca le mai fac o vizita 😀
   Mai ales acum, la inceput, schimb cate doua / zi – le spal la fiecare 2 zile si se pastreaza foarte bine in timp 🙂

 • Reply Elena-Veronica Radulescu 17/11/2017 at 13:34

  Super ideile. O sa mi fac si eu cadou câteva dintre ele

 • Reply Andreea 17/11/2017 at 16:20

  Cel mai bine e sa oferi direct bani ca și cadou sau sa întrebi concret de ce anume are nevoie.De multe ori primim sau oferim cadouri neinspirate.
  Un alt cadou pe lângă cel cu masajul ar fi un ajutor practic cu treburile casnice uneori atât de solicitante.

  • Reply Elena Munteanu 20/11/2017 at 14:22

   Daaaa, si ajutorul la curatenie e foarte util! (Scriu acum uitandu-ma la urmele uraganului ce mi-a trecut prin bucatarie :)) )

 • Reply Anda Sturzu 19/11/2017 at 17:53

  4 si 5 de vis

 • Reply Alina Mitrache 19/11/2017 at 18:33

  Foarte ingenios.. ești super

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.