Colaborări Recomandari

Jucării din lemn și cauciuc pentru bebeluși dințoși

25/04/2018
jucării din lemn pentru bebeluși

Nu de mult mă plângeam că nu am jucării pentru bebe, să o țină ocupată pe Anastasia cât boleam. Însă… problem solved. 🙂

De fapt, nu am dorit jucării pentru prichindică neapărat pentru a-i da de treabă. De data aceasta am primit un bebeluș foarte precoce în guriță – înainte de 5 luni i-au apărut deja doi dințișori! Și se pare că are gingia pregătită pentru încă doi… Bineînțeles că micuța se resimte și vrea să roadă tot ce prinde – mâna ei, hăinuțele care-i ajung în gură, mâna mea (auch, că-s mici și ascuțiți), sânul (aaaaauuuuuuuu, că-s tare ascuțiți). Am zis că-i trebuie niște jucării potrivite pentru ros!

Având experiența unor comenzi anterioare, am intrat cu încredere pe site-ul JocIsteț.ro și am ales de acolo câteva jucării din lemn pentru bebeluși. Apoi le-am văzut și pe cele din cauciuc. 😛 Știam că producătorii sunt recunoscuți pentru calitatea produselor variate – nu a fost prea ușor să alegem. Noroc că l-am avut pe Sebi alături și m-a ajutat să mă hotărăsc. (A fost tare drăgălaș când i le-a oferit soră-sii, pe rând, știind că le-am ales împreună.) 🙂

Toate jucăriile din lemn sunt create din materie primă netratată chimic, din păduri crescute sustenabil, cu simțul răspunderii pentru mediul înconjurător și pentru viitor. GOKI este un producător renumit din Germania, cunoscut pentru atenția acordată siguranței și calității, utilizării celor mai bune materiale non-toxice pentru cei mici, testării acestora etc. Noi mai avem acasă câteva materiale de la GOKI și au trecut cu succes testul timpului sub mânuțele curiosului Sebastian.

După mai bine de două săptămâni de ros / testat / molfăit / plimbat las aici câte ceva despre aceste jucării ce i-au mai mângâiat micuței gingiile și m-au mai scăpat pe mine de semne.

 

Inel din lemn cu chihlimbar natural – GOKI / Heimess

Acest inel a fost cap de listă! 🙂

Citisem despre proprietățile minunate ale chihlimbarului și, deși nu pot spune că eu cred în asta, accept orice placebo ar alina disconfortul din gura Anastasiei. Iar această jucărie include două bobițe de chihlimbar natural, prinse bine de tot între alte piese din lemn în culori naturale.

Elasticul pe care sunt puse toate biluțele este foarte rezistent – de multe ori m-am trezit că mă jucam eu fără îmi dau seama, învârtind inelul și trăgând de bile. 😛

 


Carte micuță, din lemn – GOKI

Heheee, am planuri mari și pentru Anastasia! Sebi e un mare iubitor de cărți și vreau să cred că nu ține doar de genetică. 😀 Așadar, micuța primește sub nas cărți de foarte devreme!

Acum i-am luat o carte mică de tot, cu pagini mărunte numai bune pentru mânuțele dolofane. Este din lemn, pentru a putea fi molfăită fără grija că s-ar strica. Desenele sunt simple și drăguțe, realizate cu lacuri pe bază de apă, bine sigilate astfel încât până acum nu s-a zgâriat niciunul.

Dar cea mai interesantă parte din această cărticică este piesa roșie. 😀 Atât o caută să o bage în gură sau să își vâre degețelul pe acolo… Drăguț mai este și Sebi care îi ”citește” soră-sii: ”Uite, bebe Anastasia, aici este pinguinul, vezi?” și îi bagă ”pagina” în nas.

jucării din lemn pentru bebeluși jucării din lemn pentru bebeluși

 


Inel din lemn cu biluțe colorate – GOKI / Heimess

Chiar dacă mă tot atrăgeau materialele în culori naturale, am zis să-i iau și ceva mai vesel micuței. 🙂 Am ales un curcubeu pe inel, cu biluțe numai bune de băgat în gură și ronțăit.

Culorile aplicate sunt sigure pentru cei mici, sigilate astfel încât lemnul să nu fie afectat de băluțe. După multe sesiuni de ros mărunt și ascuțit culorile au rămas bine-mersi la locul lor.

jucării din lemn pentru bebeluși jucării din lemn pentru bebeluși

 


 Elefant drăgălaș din cauciuc natural – Oli&Carol

Ei bine, această jucărie este preferata mea! Din lista de jucării din cauciuc natural lui Sebi i-a plăcut ciupercuța, mie elefănțica. Așa că am luat ce mi-a plăcut mie și m-am jucat cu ea până să ajungă la Anița… 😛 E atââââât de drăgălașă și de moale și molfăicioasă elefănțica asta! (Nelly o cheamă. 😉 )

Când am scos-o din cutie am avut două gânduri: ”Hmmmm, nu pare a fi prea bine finisată…” și ”Aoleu, ce codiță mică are! Sigur o să rămână rapid fără ea!”.

Aspectul de nefinisat e dat de faptul că jucăria este realizată integral din cauciuc natural pur (din arborii de cauciuc) și este lucrată manual. Culorile aplicate (tot manual, bineînțeles) sunt delicate și pale, acestea fiind obținute din plante. Deci 100% baby friendly și eco friendly.

Pentru că este realizată astfel, am observat că scamele se prind mai rapid de ea (normal, pentru că nu are suprafața perfect netedă). Însă o curăț repejor sub jetul de apă și este pregătită din nou să scârțâie între dinții Anastasiei.

Tot legat de igienă, elefănțica poate fi luată fără nicio grijă la baie. 😉 Nu are nicio gaură prin care să intre apa și să permită dezvoltarea carcalacilor pe interior. Este închisă perfect, pe toate părțile. 😉

Iar codița (care a fost prima apucată de cei doi dințișori suuuuper ascuțiți) a rezistat fără probleme până acum. Doar pare firavă, însă este foarte puternică. Ba a ajuns și între dinții unui pui de +1 an, care a tras tare, cu simțul răspunderii de ea. 🙂

jucării din lemn pentru bebeluși jucării din lemn pentru bebeluși

 


 Jucărie din lemn cu clips și clopoțel – GOKI / Heimess

Save the best for last, cum ar veni. 🙂 Aceasta este preferata Anastasiei!

Îi plac formele din lemn, îi place clopoțelul și se distrează maxim atunci când îl aude zdrăngănind. Freacă în mânuțe ”soarele” și ”luna” și molfăie de zor inelul (cu tot cu clopoțel).

Însă partea cea mai tare este clips-ul (super-strong, că Sebi s-a chinuit și nu îl poate desface iar mi-e mi-a rupt două unghii) cu care minunea se poate atârna astfel încât micuța să se joace și din mers. Noi am agățat-o pe hainele noastre, pe hainele ei, la cărucior și pe breteaua sistemului de purtare. 😀 (De asta nu am pus aici o poză cu iarba cea grasă.)

jucării din lemn pentru bebeluși jucării din lemn pentru bebeluși

 

De-acum, să tot vină dințiiiiiiii, că jucării de ros avem! 😀

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Laura Frunza 02/05/2018 at 12:52

  Cât de fain e inelul ăla cu chihlimbar. Eu iubesc chihlimbarul!

  • Reply Elena Munteanu 02/05/2018 at 17:51

   Și eu mă joc cu aia! E așa, ca o jucărie antistres (nu că aș fi stresată de ceva 😛 )

 • Reply Alexandra 03/05/2018 at 03:47

  Ce jucarii frumoase! Chiar imi prinde bine articolul pentru ca Andrei are 4 dintisori si altii se pregatesc sa apara, asa ca roade si el tot ce poate. Cred ca ar fi incantat de inelul cu bilute colorate si de carticica 🙂

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.