Babywearing Review-uri

Kangaroo Mama – haină de babywearing LennyLamb

12/01/2018
babywearing LennyLamb

Am testat, am plimbat, am pozat – iată review-ul meu după experiența cu o haină de babywearing LennyLamb.

 

Sebi este născut în decembrie. Pentru că a fost tare micuț iar eu abia aflam despre sistemele de purtare, în prima lui iarnă l-am plimbat într-un wrap elastic, peste care încheiam geaca de ski a soțului. 😀 Era mare, ne cuprindea lejer pe amândoi, ne ținea cald și era impermeabilă – ce puteam avea nevoie mai mult de atât pentru a putea ieși fără griji din casă, indiferent de vreme?

Toate bune și frumoase, până în a doua iarnă a micuțului – crescuse (bineînțeles), iar geaca lui tati nu ne mai cuprindea pe amândoi. Ce ne facem? Atunci am aflat că există pe piață protecții de iarnă, speciale pentru a fi montate peste sistemele de purtare, să îi țină cald puiului (și mamei, ce trebuia să umble cu haina descheiată). Însă despre protecțiile de iarnă voi povesti cu altă ocazie.

După ce am cumpărat o astfel de protecție, am aflat că există pe piață și haine speciale pentru babywearing. 🙂 Le-am căutat online, le-am admirat (tot online) și am uitat de ele. Acum câțiva ani nu erau chiar populare. (Mă rog, nici sistemele de purtare nu se întâlneau atât de des ca acum.)

De curând, că tot am reintrat în rândul părinților ce își poartă bebelușii, am avut ocazia să testez o astfel de piesă vestimentară multifuncțională – o haină de babywearing LennyLamb. (Mulțumesc Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare pentru împrumutarea sistemului din bibliotecă!)

babywearing LennyLamb

Anastasia avea o lună și jumătate și am purtat haina timp de două săptămâni la fiecare ieșire. Din păcate nu am reușit să ajungem și pe la munte cu ea, să vă pot spune cum se comportă la temperaturi mai scăzute, dacă iarna tot nu a vrut să dea pe la noi. Însă aș zice că făcea față cu brio, mai ales că producătorul o recomandă ca fiind și impermeabilă. 😉

LennyLamb este un brand cunoscut și recunoscut la nivel internațional pentru calitatea tuturor produselor sale – lucrează doar cu materiale baby-friendly, sunt foarte atenți la detalii și finisaje durabile, au numeroase certificări etc.

Prima impresie când am luat-o în brațe – ”Ah, nu e chiar ușoară.” 🙂 Materialul este grosuț, greuț și foarte bun calitativ, atât la prima vedere cât și după ce am buchisit mai atentă cusăturile, capsele și fermoarele. Pe interior are un strat finuț de polar – să zicem că acela s-ar scămoșa în timp, după multe purtări și multe spălări (cum se întâmplă de cele mai multe ori cu acest tip de material). Însă materialul de la exterior îl văd rezistând mult și bine în timp, fără să se decoloreze, deterioreze sau scămoșeze.

Călduroasă este – am purtat-o pe micuță pe un vânt destul de puternic (mno, așa e cu plimbările pe la mine prin câmp 😀 ) iar ea a dormit nestingherită iar eu m-am simțit protejată. Mi-a trebuit o eșarfă mai groasă la gât – cu ocazia asta mi-am amintit că am pe undeva și un pieptar din polar, special pentru babywearing. Amândouă am fost îmbrăcate lejer, de fiecare dată, cu un singur strat de haine subțirele.

La interior (când am mers la cumpărături) nu am putut sta cu geaca de mine – îmi era prea cald. Însă îmi trebuia musai un cărucior să o care, că în mână îmi era destul de grea. În plus, când nu o aveam pe Anastasia la piept, venea ciudat cu porțiunea de material specială pentru bebe, desfăcută la fermoar doar dintr-o parte (puteam să o dau jos de tot, rămânând ca o geacă normală, însă în scurt timp trebuia să o montez la loc).

babywearing LennyLamb

Legat de mărimi, în general eu port 38-40 iar haina de babywearing era 38 – îmi venea puțin lărguță. Acum, ca formă și croială, tăieturi și design, haina de babywearing LennyLamb este destinată atât femeilor cât și bărbaților – așa că dacă mama și tatăl au dimensiuni similare o pot folosi împreună pentru a-și purta bebelușul. 😉 Sincer, pentru o haină unisex arată destul de bine (purtată chiar și fără bebe) – este destul de lunguță, talia poate fi evidențiată cu un șnur. Partea de jos arată mai ciudățel și pe brațe mi se pare că e cam mult material – dar poate așa îmi venea mie că îmi era puțin lărguță.

Mi-ar fi plăcut ca fermoarele să fie ceva mai măricele. Când trebuia să închei haina o făceam pe nevăzute, pe sub bebe – mă aplecam să adun materialul, pipăiam fermoarul și îl încheiam sperând că reușesc din prima. Nu îmi ieșea mereu. Când Anastasia era mai agitată și nu prea avea răbdare să stau aplecată peste ea nu prea nimeream bine îmbinarea fermoarului… și dura puțin. Însă odată nimerit, se trăgea repede și sigur în sus.

Mi-a plăcut mult că haina de babywearing LennyLamb are buzunare maaari de se pot îndesa acolo multe și mărunte. Pentru siguranță suplimentară se pot închide cu capse. Ceva mai sus, în dreptul pieptului, sunt două spații ce pot fi folosite pentru alăptare discretă – eu nu le-am încercat. Însă atunci când nu sunt folosite pentru asta, pot fi utilizate tot ca buzunare. 😉

babywearing LennyLamb

Un copil mai mare ar putea fi poziționat și în spatele părintelui purtător, mutând insertul dedicat în spate – geaca este prevăzută cu o zonă specială ce se închide finuț cu un magnet. Pentru a regla/strânge pe unde e nevoie astfel încât să nu ajungă frigul pe la bebe, haina are snururi – la mijloc și în partea de jos.

Pata de culoare la haina de babywearing LennyLamb este pe interior, la gluga mamei și a copilului. Ambele sunt detașabile, ceea ce e foarte practic mai ales pentru părinții ca mine, ce preferă cagula pentru cei mici. Folosesc gluga doar când plouă/ninge și nu am o umbrelă la mine. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai colorată, dar mno, e unisex. 😛

Prețul nu este chiar mic, însă calitatea materialelor este foarte bună astfel încât să vă puteți bucura de ea ani buni. (Ba chiar o puteți vinde după ce vă săturați de haină. 😉 )

 

Concluzia mea – mi-a plăcut mult haina de babywearing LennyLamb. Mi s-a părut foarte bună calitativ, foarte practică pe vremea asta friguroasă – trag fermoarul și suntem gata de plimbare. Purtând bebelușul într-un wrap elastic, de exemplu, nici nu mai e nevoie ca părintele să se dezbrace pe afară, cum pățesc atunci când trebuie să montez protecția de iarnă. 😀

babywearing LennyLamb

Voi ați încercat o haină de babywearing LennyLamb? Cum vi s-a părut?

 


 

 Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Adina 13/01/2018 at 00:09

  Ce frumoase sunteti! Sta asa de bine domnisoara ta acolo! Mi-ar fi prins si mie bine o astfel de haina. Dar… acum nu mai e cazul, ca nu mai sta 🙂
  Hugs!

  • Reply Elena Munteanu 13/01/2018 at 10:28

   Mtumim! 🤗
   Eu caut, testez si probez, ca e abia primul an de purtat pentru Anastasia.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.