Babywearing Review-uri

Kangaroo Mama – SSC LennyUp

07/02/2018
SSC LennyUp

Am testat, am plimbat, am pozat – iată review-ul meu după experiența mea cu un SSC LennyUp.

 

După preferințele mele, sistemele de purtare pentru copii cu catarame sunt cele mai ușor de folosit – țac-pac sus, țac-pac jos, fără metri de material de înfășurat sau de șters pe jos, cu risc minim de montat ”greșit”. Pe vremea purtării lui Sebi, când variantele din care puteam alege erau mult mai puține decât astăzi, sistemele cu catarame (SSC = Soft Structured Carrier) mergeau de pe la 6 luni în sus. (În SSC-urile cu reductor recomandate de producători de la naștere prichindelul meu nu stătea bine, materialul nu se întindea bine să îi susțină spatele.)

Acum, când experimentez din nou plăcerea purtării de bebeluș pufos, aflu că între timp au apărut și sisteme de purtare cu catarame pentru broscoi micuți – au puntea reglabilă (confortabilă în același timp) și panoul din material suuuuper moale (din cârpă 😀 ), îmbrăcând mult mai bine spatele ce are nevoie de susținere. Yey! Happy me!

Nu puteam rata ocazia să încerc o minunăție din asta la pieptul meu. 🙂 Din această categorie, săptămâni bune am avut ocazia să testez un sistem de purtare SSC LennyUp. (Mulțumesc Asociației de Pediatrie și Consultanță în Alăptare pentru împrumutarea sistemului din bibliotecă!)

SSC LennyUp

LennyLamb este un brand cunoscut și recunoscut la nivel internațional pentru calitatea tuturor produselor sale – lucrează doar cu materiale baby-friendly, sunt foarte atenți la detalii și finisaje durabile, au numeroase certificări etc. Am zis că sigur au făcut un sistem de purtare minunat pentru bebeluși. 🙂

Am primit SSC-ul pe când Anastasia avea 2-3 săptămâni. Dar, pentru că eu eram prea rablagită și abia puteam sta în picioare, abia după o lună a micuței am reușit să îl pun pe mine. Până atunci l-am scos din ambalaj, l-am pipăit și am încercat să îl reglez (așa, fără bebe) – cum făcusem de sute de ori la Sebi. Doar că… ce era cu atâtea catarame și curelușe de tras pe acolo?? Mi-am prins urechile, răbdarea nu era la mine… Se strânge puntea, se strânge panoul – atât pe lungime cât și pe lățime, se ajustează bretelele (dacă vrei să le porți în paralel sau încrucișat).

Așa că am luat cartea cu instrucțiuni (foarte bine detaliată) și am tras de curelușele acelea ca în poze, am urmărit și un video, până am considerat că am ajuns la un rezultat decent. A durat ceva timp, însă odată nimerite reglajele potrivite, acestea nu mai trebuie modificate (doar când mai crește puiul suficient de mult și are nevoie de o punte mai largă sau un panou mai lung).

SSC LennyUp

Am mai reglat una-alta după ce am pus-o și pe Anastasia (care avea cam 4,5 kg cred), am făcut câteva poze și… l-am lăsat deoparte o vreme. 😀 Cu toate reglajele mele, în partea de sus a spatelui nu reușeam să îl fac să se muleze așa cum îmi doream. Am revenit la el când micuța a mai crescut nițel – pe la 5,5 kg deja se așeza mult mai bine! (Producătorul îl recomandă începând cu 3,5 kg, până pe la 20 de kg – dacă îl ține spatele pe părinte.)

Materialul panoului este foarte moale, așa cum îi trebuie unui pui mic (cârpă, din material țesut la război, cum ziceam 🙂 ). Acum, modelul pe care l-am avut noi nu mi-a plăcut. Mi-a plăcut foarte mult printul (foarte mult! arată bine de tot în poze, nu?), însă din materialul țesut se trăgeau ațele extrem de ușor (cu inelul, cu ceasul, cu brățara etc.) Am mai pus mâna și pe alte modele, am mai vorbit și cu alte mame, și nu erau așa – se vedea clar că ațele erau mult mai bine bătute și strânse, nu erau atât de ”agățabile”. (Cred că așa este acest model, special pentru testări.)

Ziceam că panoul se reglează pe dimensiunile bebelușului – sistemul ”crește” odată cu puiul, să se adapteze nevoilor sale. Se trag niște curelușe astfel încât înălțimea și partea de sus să se strângă frumos, fără să facă diverse cute ce ar putea fi deranjante. Puntea se strânge cu un scai zdravăn și lat. Acum, nu știu dacă oi fi făcut eu ceva sau e doar de la greutatea pufoșeniei purtate, dar materialul prins de scai mi s-a răsucit nițel – mă deranja doar când se prindea de o bluză de-a mea mai fluffy.

SSC LennyUp

O vreme am purtat SSC-ul cu bretelele paralele, dar nu m-am înțeles deloc cu ele așa… Mă lua durerea de spate după 15 minute, nu mă simțeam deloc confortabil. E adevărat că eu am spatele strâmb în toate direcțiile, dar după ce le-am montat încrucișat mi-a fost mult mai bine (de cele mai multe ori) – puteam sta și 3 ore cu bebe plimbat în gât. (Eu încă nu am găsit SSC-ul cu care să mă simt bine ținând bretelele în paralel.)

În sezonul rece treburile sunt mai delicate când vine vorba de purtat copiii, din mai multe puncte de vedere… pentru că trebuie neapărat haină pentru mine, nu? Asta înseamnă că de fiecare dată când pun SSC-ul trebuie să dau haina jos, țac-pac sistemul și copilul, haina sus. Iar operațiunea asta o fac de cele mai multe ori afară, în frig (nu a fost prea plăcut când am făcut-o la munte, când ningea 😀 ). Și pentru că trebuie haină pe mine, inevitabil bretelele alunecă dinspre umeri spre gât, tensionând mușchii și aducând disconfort la un moment dat. Dar de astea m-aș plânge la orice SSC. 😀 De aceea, în astfel de situații, prefer un wrap elastic – îl montez pe mine, pun haina și când e cazul strecor puiul fără ca eu să îngheț.

La SSC LennyUp trebuie să am mereu grijă că îmi atârnă bretelele de jos (deloc plăcut când jos = noroi, de exemplu) – aș fi simțit nevoia unor curelușe mai lungi sub brațe, să reglez din ele rapid după ce pun bebelușul.

Ce am mai observat la SSC LennyUp – bretelele buretate sunt vizibil mai groase decât altele (inclusiv față de varianta standard tot de la LennyLamb). De asemenea sunt și mai late decât altele. Nu am înțeles de ce, însă nu sunt chiar confortabile când pun o haină pe mine – stă destul de ridicată pe umeri. Fără haină se așează foarte bine și confortabil. Datorită acestor bretele umflate am senzația că SSC LennyUp este un sistem mai mare, mai voluminos.

SSC LennyUp

Centura din talie este lată și moale, foarte confortabilă (așezată atât pe talie cât și pe oasele bazinului). În partea din față are un buzunar – foarte util pentru a plimba un telefon, un șervețel, o cheie.

Cataramele sunt de o calitate foarte bună. Prea bună pentru preferințele mele. 😀 Pentru siguranța copilului sunt super zdravene, dar pentru unghiile mele sunt mai puțin prietenoase. 😀 În plus, catarama mare ce ține centura din talie are nevoie de două mâini pentru a fi deschisă. Iar uneori am doar o mână la dispoziție…

Ca accesorii, SSC LennyUp vine cu o glugă detașabilă (pe care nu am folosit-o deloc) și o extensie de curelușă (pe care iarăși nu am folosit-o că nu m-am prins cum, cu toate desene din manual 😀 ). Panoul a fost suficient de înalt să îi susțină ceafa micuței (mai ales la somn), astfel încât nu am avut nevoie de glugă pentru asta.

SSC LennyUp

Concluzia mea – mă bucur mult că au apărut sisteme de purtare mult mai adaptabile pentru bebeluși proaspeți și am avut ocazia să ne plimbăm într-un SSC LennyUp. Anastasiei sigur i-a plăcut, la câte somnuri dulci a dus în el.

 

Voi ați încercat un SSC LennyUp? Cum vi s-a părut?

 


 

 Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter (dreapta-sus). 😉 Enjoy!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.