Babywearing Review-uri

Kangaroo Mama – wrap elastic Boba

17/04/2018

Am testat, am plimbat, am pozat – iată review-ul meu după experiența cu un wrap elastic Boba. Și cu acesta chiar am multă experiență!!

Un alt titlu potrivit pentru acest articol ar fi “Boba, my love”. 😍

 

wrap elastic Boba

Cu un wrap elastic Boba am început aventura de mamă-purtătoare, acum +4 ani… De atunci, fiecare wrap elastic încercat a fost comparat cu Boba. În continuare a rămas de departe primul în topul preferințelor personale, după atâția ani în care am avut ocazia să pun mâna pe multe alte wrapuri elastice.

Despre purtarea lui Sebastian am mai povestit AICI și AICI. Ce s-a întâmplat cu Boba noastră cea iubită? Am împrumutat-o cuiva care avea nevoie de un sistem de purtare pentru un bebe mic – l-am oferit cu mare drag, Sebi fiind mai mare și folosindu-ne deja de SSC. Doar că am uitat cui… Și persoana respectivă a cam uitat să îl înapoieze… Sau o fi uitat, ca mine, de la cine l-a împrumutat…

Speranța mea a fost tot timpul ca wrapul elastic atât de îndrăgit să nu rămână nefolosit, uitat în vreun colț de dulap…

Acum, nici nu concepeam să nu experimentez purtarea micuței Anastasia fără un (alt) wrap elastic Boba. 😁

wrap elastic Boba

Nici nu a mai fost nevoie să cumpăr unul – sora mea l-a păstrat pe cel folosit la nepoțică (este modelul de AICI). Arăta impecabil cu toate că a fost folosit intensiv. De la mine a mers la o altă viitoare mamă – arătând la fel de impecabil. Deci, trece cu succes testul timpului. 😉 (Cel folosit la Sebi, negru, s-a decolorat puțin sub siglă, unde l-am tot mângâiat.)

În fotografiile din acest articol Anastasia avea fix 5 luni și +6 kg (nu știu niciodată ce greutate are copila… știu doar că este grea). Încă de la primele purtări, wrapul elastic i-a îmbrăcat bine de tot spatele, susținându-l fix cum are nevoie un bebeluș. În același timp spatele meu (sensibil și strâmb în toate direcțiile) nu se resimte nici după purtări prelungite.

Materialul este plinuț și grosuț, suuuuper elastic fără a se lăbărța în timp. Aș zice că elasticitatea, pe o scară de la 1 la 5 (5 fiind cel mai elastic), pentru un wrap elastic Boba ar fi de… 8. 😁 Acesta poate susține corect și fără probleme un prematur sau un copil de 20 de kg! (Că îl ține pe cel mare, nu neg. Dar nu ține spatele. 🙂 Realistic, aș zice că după 7-8 kg deja nu mai este confortabil…)

Sistemele de purtare Boba (brand cu peste 10 de ani de experiență în acest domeniu) sunt fabricate în SUA din materiale de cea mai bună calitate. De-a lungul anilor au obținut diverse certificări la nivel mondial și s-au extins frumos, pornind de la o mică afacere de familie.

wrap elastic Boba

Este sistemul de purtare perfect pentru plimbări de dimineață până seara și vreme răcoroasă. Nu de puține ori l-am montat dimineața, am plecat în călătorii și l-am dat jos abia seara – peste zi am pus și am scos copilul de fiecare dată când am avut nevoie, fără de desfac wrapul. Nici să dau jos haina de pe mine, să tremur, nu a fost nevoie. 🙂 L-am strâns bine de tot pe mine și mi-am văzut de treburi – fiind foarte elastic nu a trebuit să ghicesc cât spațiu să las pentru bebe.

Acum, pentru că este grosuț, acest sistem de purtare poate fi mai incomod în toiul verii (când variantă mai light decât un sling cu inele nu cred că există). Însă când e caniculă, orice sistem de purtare încălzește prea tare. 😀

Eu nu am reușit să alăptez dintr-un wrap elastic. Din niciunul. Însă aici problema e la mine – nu am încercat prea mult și am preferat să scot copilul când a fost cazul (oricum, dormea și 3-4 ore la pieptul meu).

Pe Sebi l-am purtat în wrapul elastic până pe la 6 luni. În fiecare zi. 🙂 E adevărat că a fost un copil subțirel, destul de ușor de cărat. Soră-sa e mult mai dolofană, asta simțind și spatele meu. 🙂 E foarte important ca materialul să stea bine întins, cât mai răsfirat. De asemenea, e de mare ajutor faptul că este un wrap elastic lung (cam 5 metri) și lat (cam 50 cm) – permite înfășurarea cozilor de mai multe ori pe mijloc, ajutând la o susținere mai bună. Capetele sunt mai puțin înguste, pentru a se lega ușor de tot și cu siguranță.

wrap elastic Boba wrap elastic Boba

 

Concluzia mea – “Boba, my love”! 🙂 Îl recomand cu drag viitoarelor mame și celor cu bebeluși mici. Îl fac cadou cu drag, cu toată încrederea.

 

Voi ați încercat un wrap elastic Boba? Cum vi s-a părut?

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Ivona 18/04/2018 at 11:11

  Arata foarte bine wrapul! Plimbari placutr

 • Reply Laura Frunza 18/04/2018 at 12:18

  Boba nu am încercat, dar am încercat altă marcă de wrap elastic. Pentru mine nu a fost ok, era prea mare bătaia de cap să-l înfăşor, însă ştiu multe mămici care aleg wrapul pentru că e foarte confortabil pentru ele şi pentru bebe.

 • Reply Alex 18/04/2018 at 14:45

  Luca are deja 9 kg, dar eu sper sa am si al doilea copil in vreo 2 ani, asa ca este bine de stiut ce wrap sa folosesc. Sa spun si ca vreau o fetita 😀 poate daca le “comand” din timp, le primesc pe amandoua 😀

  • Reply Elena Munteanu 18/04/2018 at 20:50

   Dupa 4 ani, cand l-am folosit la Sebi, a ramas in continuare preferatul meu 🙂

 • Reply MamacuDichis 18/04/2018 at 15:51

  Da, am folosit si eu la cei doi copii un wrap elastic, acelasi, care a mai vizitat alti doi bebelusi, deci pana acum 4 pui purtati de un singur wrap. Nu era Boba, insa cred ca va mai purta si alti bebelusi. Singura problema este ca fiind de un albastru inchis, acum e putin decolorat, cu toate astea il indragim.

  • Reply Elena Munteanu 18/04/2018 at 20:52

   Asa s-a decolorat si cel initial, imprumutat si pierdut… Insa acesta cu print e impecabil. (Am vazut si alte modele ataaaaat de frumoase.)

 • Reply elizabiro 18/04/2018 at 22:54

  Ce bine vă stă! Mi-e dor și mie să îmi port copiii așa!

  • Reply Elena Munteanu 19/04/2018 at 11:42

   Multumim!
   Mi-e dor si mie sa o port mai micuta pe Anastasia… In curand trecem de tot la SSC

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.