Babywearing Colaborări

Kangaroo Mama – wrap elastic ByKay

15/12/2017
wrap elastic ByKay

Am testat, am plimbat, am pozat – iată review-ul meu după experiența cu un wrap elastic ByKay.

 

Pentru că Sebi a crescut în brațe, am avut ocazia să probez multe tipuri de sisteme de purtare, în funcție de vârsta și evoluția micuțului. Acum o iau de la capăt, cu brațele primitoare și spatele pregătit, cu Anastasia (mai ales că micuța se anunță a fi mai dolofană decât a fost fratele ei). 🙂

Înainte de a alege un sistem de purtare se recomandă probarea, pentru a vedea care se potrivește cel mai bine, care e mai confortabil pentru purtător etc. Și care e mai frumos, bineînțeles. Mai ales că acum m-am trezit că sunt pe piață mult mai multe branduri (și chiar tipuri de sisteme) noi, care nu erau acum patru ani.

Atunci când sunt întrebată ce aș recomanda pentru un bebe mic și proaspăt răspund fără să mă gândesc prea mult – wrap elastic! Pentru mine este sistemul ideal pentru bebeluși, susține așa cum trebuie puiul de om, îi îmbracă spatele astfel încât să stea la pieptul purtătorului ca și când ar fi ținut în brațe (menținând, bineînțeles, poziția ergonomică).

Dap, wrapul elastic este preferatul meu pentru purtarea bebelușilor proaspeți!

 

Când am avut ocazia să o așez pe Anastasia într-un wrap elastic ByKay nu am avut nicio reținere – chiar dacă avea abia trei săptămâni, știam că va sta bine în sistem. (Aș fi pus-o eu și mai devreme, dar nu am putut fizic…).

Așadar, modelul testat este Wrap Elastic Deluxe Petrol. Da, știu că nu este o culoare prea girlie, dar soțului nu îi stă prea bine cu roz / mov / roșu. 😀 Fotografiile au fost făcute cu bebe Anastasia de +1 lună și + 5 kg (cred… că încă nu am cântărit-o după naștere).

 

Materialul este foarte frumos, plin, moale și foarte fin. Se vede și se simte la prima atingere că este un material de calitate – 100 % bumbac elastic baby friendly, certificat și testat Oeko-tex (deci, fără substanțe dubioase, sigur pentru pielea bebelușilor). Acesta vine însoțit de săculeț de depozitare și instrucțiuni de folosire (cu pașii detaliați foarte bine în fotografii).

Nu știu cum se comportă în timp, după multe purtări și după multe spălări – dacă se mai decolorează (mă îndoiesc), dacă devine mai elastic materialul, dacă se scămoșează (și de asta mă îndoiesc), dacă i se rup cusăturile sau dacă i se răsucesc marginile. Revin peste câteva luni cu detaliile acestea.

Sistemele de purtare ByKay sunt fabricate în Olanda și respectă standardele de siguranță ale UE. Acestea au fost create și dezvoltate de o mamă, lucrând la ele și promovându-le din 2005 (când a început să lucreze ca WAHM, în sufrageria proprie). De-a lungul anilor aceste sisteme au obținut numeroase certificări și aprobări din partea organizațiilor din domeniu, atestându-le astfel ca fiind sigure pentru copii și purtătorii micuților.

wrap elastic ByKay

wrap elastic ByKay

 

Mie îmi place ca un wrap elastic să fie… ei bine, elastic. 😀 Pe o scară de la 1 la 5 al elasticității (5 fiind cel mai elastic) aș zice că un wrap elastic ByKay ar avea un 4 (poate 4,5 după câteva spălări). Deci e destul de elastic. Am purtat wrapul elastic mai bine de jumătate de zi fără să îl dau jos, punând sau scoțând bebelușul de vreo trei ori. Nu am avut nevoie de reglaje suplimentare, ceea ce a fost grozav.

În schimb nu am putut să alăptez din wrap. A trebuit să o scot pe Anastasia de fiecare dată. (Sau poate nu oi fi prins eu tehnica – bănuiesc că trebuiau slăbite legăturile, coborât puiul, ridicat la loc după ce termina. Așa că am preferat să o scot de tot.) Adevărul este că de-a lungul timpului eu am reușit să alăptez dintr-un singur model de wrap (super) elastic (și asta când era bebele mic-mic de tot).

În specificații scrie că un wrap elastic ByKay ar putea fi folosit până la 18 kg. Ok, o fi atât de zdravăn wrapul încât să țină un copil de 18 kg fără să cedeze, dar nu îl ține spatele pe copil! 🙂 Sebi are vreo 14 kg la 4 ani, dar nu mă țin oasele și mușchii să îl car într-un wrap. (O rezista la un cocoțat și pupat, dar nu la plimbat.) Nu că s-ar mai lăsa purtat… Eu zic că un wrap elastic ar merge folosit în mod real până pe la 6 luni (7-8 kg). Mai mult de atât nu este confortabil pentru spatele purtătorului (cel puțin pentru al meu).

 

Ca dimensiuni, un wrap elastic ByKay mi s-a părut a fi mai scurt decât altele (am avut mărimea M) și ceva mai lat.

Obișnuită să înfășor cozile de mai multe ori în jurul mijlocului, acum am observat că nu aveam ce înfășura. Asta nu e neapărat un lucru rău, că e mai puțin material de încolăcit pe acolo. Dar nu strica să fi fost puuuuțin mai lunguț.

Acum, știu că-s născută de o lună și mai am până să revin să am o talie decentă (că la cea de viespe doar visez), dar am cam tras de material să pot duce nodul într-o parte. 😀 (În spate nu mi se pare confortabil nodul – mă deranjează când mă așez undeva și se vede ciudat când iau o haină peste.) Când am pus wrapul pe soț nodul i-a rămas la spate. Acum, el e de dimensiuni medii, zic eu (chiar și cu burta umflată după câteva beri).

wrap elastic ByKay wrap elastic ByKay

 

Nu mai țin minte foarte bine de la Sebi, dar aș zice că stratul de material ce înconjura încă o dată mijlocul ajuta la susținerea mai bună a greutății atunci când a mai crescut (micuțul s-a plimbat în wrapul elastic până pe la 6 luni, aproape zi de zi). Cred că mărimea L ne-ar fi fost mai bună atât mie cât și soțului.

În ceea ce privește lățimea materialului, când l-am montat prima dată nu am tras bine de fiecare fâșie în parte. Așa că pe spatele meu erau porțiuni mai tensionate și altele mai lejere. Iar asta s-a simțit – după vreo 15 minute de purtare am avut dureri pe umeri și omoplați. 😀 Pentru a nu-mi mai bate capul cu aranjarea fâșiilor pe spate, am pus materialul în două și a fost mult mai bine. După două ore de purtare continuă nu am simțit niciun disconfort. (Acum, nu știu dacă asta e o variantă ce merge doar pentru că bebe e încă micuț. :D)

Pe soț nu am mai înjumătățit materialul, dar l-am întins bine de tot (daaaa, omul uitase tehnica de montare a unui wrap elastic și l-am ajutat eu = el a ridicat mâinile și m-a lăsat pe mine să i-l așez).

 

Concluzia mea – este un sistem de purtare perfect pentru bebeluși, de calitate. Îmi place mult motto-ul ales pentru promovarea sistemelor ByKay – “Carry your love!” ❤️ În plus, Anastasia a fost atinsă de fiecare dată de praful de somn cu care a venit wrapul elastic – ador cum o simt că se topește și se înmoaie la pieptul meu…

wrap elastic ByKay wrap elastic ByKay

 

Voi ați încercat un wrap elastic ByKay? Cum vi s-a părut?

 


 

Vrei să fii la curent cu ultimele articole postate? Ne poți urmări pagina de Facebook sau te poți abona la newsletter. 😉 Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply casa de marcat 18/12/2017 at 12:52

    extrem de util.

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.