Diversificare Rețete

MĂMĂLIGĂ CU BRÂNZĂ, SMÂNTÂNĂ ȘI OU

11/09/2015

Pentru că lucrez toată ziua și ajung seara destul de târziu acasă cu un prichindel înfometat, caut să fac rețete cât mai simple, rapide și, bineînțeles, gustoase. Uneori mai gătesc noaptea pentru a doua zi, însă în general sunt adepta meselor proaspăt pregătite (parcă are un alt gust mâncarea neîncălzită…).

Într-o seară i-am pregătit lui Sebi mămăliguță cu brânză și smântână – 20 de minute de pregătire de la început până la așezarea la masă 😀 Doar că mister ori era hrănit de nu-i era foame, ori nu îi plăcea atunci (cu alte ocazii a balotat meniul), că nu a dorit să se atingă de bunătate de amestec.

Eu mi-am mâncat porția, așa că nu mai intra și a lui tot la mine… Să o arunc nu îmi venea, că era bună și proaspătă… Soțul de obicei nu se atinge de așa ceva (că nu are carne, ofcourse)…

Așa că m-am gândit să pregătesc ceva pentru a doua zi, ce poate fi servit și rece, din mers (că tot aveam planificate drumuri). Așadar, toate ingredientele folosite:

300 g mămăligută

100 g telemea de bivoliță

100 g smântână

50 g unt

1 ou

dragoste (fără măsură)

Le-am amestecat bine pe toate, le-am pus în două vase mici de ceramică și le-am dat la cuptorul încălzit pentru 20 de minute.

După ce le-am scos și s-au răcit puțin le-am putut tăia felii, numai bune de mâncat din mers. A ieșit un preparat foaaaaaaarte gustos – după gustul meu, că lui Sebi se pare că nu i-a plăcut (a gustat și mi-a dat înapoi bucățica).

Dar cineva tot le-a devorat – lui Eric i-au plăcut mult (mama lui zicea că are o aromă de pască) 🙂

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.